• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mod.gov.rs

31.03.2022

11:49

KURTI ŽELI DA SRUŠI MIR! Besmislene tvrdnje koje on iznosi neće nikada postati istina, jer Srbija radi ono što je u našem nacionalnom interesu!

mod.gov.rs

Politika

KURTI ŽELI DA SRUŠI MIR! Besmislene tvrdnje koje on iznosi neće nikada postati istina, jer Srbija radi ono što je u našem nacionalnom interesu!

Podeli vest

Izjava potpredsednika Vlade i ministra odbrane Nebojše Stefanovića, koju prenosimo u celosti:

"Svakodnevnim zapaljivim izjavama, Aljbin Kurti pokazuje da mu je želja da sruši mir i izazove destabilizaciju regiona. Savršeno mi je jasno da su stabilna, nezavisna i jaka Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem, baš kao i njena vojska - trn u oku mnogima, ne samo u regionu, već i pojedincima na međunarodnoj sceni, koji preko svog glasnogovornika šalju poruke Srbiji i pokušavaju da je zaplaše.

Uprkos tome i uz sve izazove sa kojima se svakodnevno suočavamo, nećemo dozvoliti da neodgovaranjem na lažne optužbe dopustimo da sve ono što Aljbin Kurti izgovori ima težinu i da bude izvor straha za građane. Još jednom ću istaći da Republika Srbija nije žarište sukoba, niti će biti, niti potpiruje tenzije. Srbija je, pored sopstvenog, okrenuta i napretku regiona, što je više puta dokazala prethodnih godina.
 
Podsetiću Kurtija da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokrenuo inicijativu Otvoreni Balkan, koja služi za povezivanje Zapadnog Balkana i čija je osnovna svrha da olakšanim kretanjem ljudi i roba doprinese poboljšanju životnog standarda svih građana, ali i pomirenju. Onaj koji je tu inicijativu kritikovao je upravo Kurti, što jasno govori o tome ko je za sukobe i ratove, a ko je za mir i napredak.

 
Besmislene tvrdnje koje Kurti iznosi neće postati istina povećanjem broja objava u medijima. Neće nikada postati istina, jer Srbija želi mir i stabilnost i odgovara samo svom narodu i radimo samo ono što je u našem nacionalnom interesu. Koncept koji je verovatno malo poznat ljudima poput Aljbina Kurtija."

Foto: mod.gov.rs

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija