• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

05.04.2022

07:00

ĐILAS PAO U DEPRESIJU! Tajkun i njegovi sardanici nestali posle DEBAKLA na izborima! Krije se od novinara, neće da se javi ni Mariniki, ni Ponošu!

Tanjug

Politika

ĐILAS PAO U DEPRESIJU! Tajkun i njegovi sardanici nestali posle DEBAKLA na izborima! Krije se od novinara, neće da se javi ni Mariniki, ni Ponošu!

Podeli vest

Đilasovci šokirani rezultatima izbora, pošto im je tajkun mesecima govorio da sasvim sigurno pobeđuju * Vladeta Janković u nedelju već bio napisao pobednički govor

Lider koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije", tajkun Dragan Đilas zapao je u tešku depresiju zbog izbornog debakla, saznaje Informer. Đilas se juče čitavog dana krio od novinara, a kako su nam rekli u vrhu njegove stranke, on je u nedelju u ponoć isključio telefone i prestao da se javlja čak i Mariniki Tepić!?!

Što ste lagali?!

Moram da pitam opoziciju, čije sam glasove branila skoro 19 sati u komadu, u kojoj državi ste radili ona istraživanja ako mogu da znam, molim vas?
Ana, izborna kontrolorka Đilasove liste

Istovremeno, i Tepićeva i Zdravko Ponoš i Vladeta Janković, đilasovski kandidati za premijera, predsednika i gradonačelnika Beograda, juče se, do zaključenja ovog izdanja, uopšte nisu oglašavali, a kako saznajemo, svi oni su najstrašnije šokirani porazom, pošto im je Đilas nedeljama i mesecima unazad poturao lažna istraživanja i tako ih ubedio da sasvim sigurno pobeđuju na svim izborima!?!

Pobuna u partiji

Da u ovim našim saznanjima i te kako ima istine potvrdila je juče jedna od izbornih kontrolorki koalicije "Ujedinjeni", koja je javno na Tviteru prozvala tajkuna da je obmanuo svoje saradnike, pristalice i birače nerealnim i izmišljenim istraživanjima javnog mnjenja.

Foto: Tanjug

- Moram da pitam opoziciju, čije sam glasove branila skoro 19 sati u komadu, u kojoj državi ste radili ona istraživanja ako mogu da znam, molim vas? Đilase i SSP, zaista želim odgovor. Izvinjavam se na smetnji... - napisala je na Tviteru kontrolorka pod imenom Ana.

Moj ugao

STEFAN SURLIĆ, FPN

Iznenađenja na izborima jesu velika izlaznost i veliki broj partija koje su prošle cenzus. U Beogradu su veto igrači SPS i koalicija NADA.

Dragan Đilas joj, međutim, nije odgovorio, niti se juče, do kasno sinoć, oglašavao na društvenim mrežama. Kao zaliveni ćutali su i Marinika Tepić i Zdravko Ponoš i Vladeta Janković, ali i skoro svi drugi funkcioneri tog dela opozicije.

Komentarišući izborne rezultate, na drugoj strani, sociolog i analitičar Vladimira Vuletić kaže da grupa stranaka okupljena oko Đilasa uopšte nije uzdrmala Aleksandra Vučića i da zapravo i nije imala nikakve realne šanse.

Foto: Tanjug

- Oni su samo uspeli da se konsoliduju i vrate na pozicije gde su bili u vreme kad je Saša Janković na predsedničkim izborima imao sličan broj glasova kao danas Zdravko Ponoš, ali zapravo svojom snagom nisu uspeli nimalo da uzdrmaju Aleksandra Vučića. Videćemo da li će iskustvo ovih izbora da ih nečemu nauči, da li će promeniti svoju političku strategiju. Meni to trenutno ne izgleda tako, ali ostaje da vidimo - ističe Vuletić.

Da se ja pitam

MIROSLAV ALEKSIĆ, NARODNA STRANKA

Nisam zadovoljan rezultatima parlamentarnih izbora. Mogli smo bolje da uradimo neke stvari i da više razgovaramo, a manje namećemo stvari jedni drugima, mogli smo da razgovaramo trezvenije.

 

Najveći gubitnici

I Đorđe Vukadinović, politički analitičar i urednik "Nove srpske političke misli", ocenjuje da su najveći gubitnici izbora koalicija "Ujedinjeni".

- Ta koalicija ostvarila je rezultat ispod svih očekivanja. Pokazalo se da je imala neosnovana očekivanja da će osvojiti dvostruko veći procenat glasova na parlamentarnim i gradskim izborima nego što su osvojili. Na parlamentarnim izborima su osvojili znatno manji broj mandata od onog na koji su računali, a na gradskom nivou najverovatnije neće moći da budu u vlasti, iako su sve karte bili bacili upravo na te gradske izbore - zaključuje Vukadinović, koji je ocenio i da je SNS ostvario neočekivano lošiji rezultat od svog predsedničkog kandidata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nenad

pre 2 godine

U kojoj li su sdaa mišijoj rupi "velikani" žute revolucije u pokušaju?

Dragan

pre 2 godine

Mašinski mozak ima napad devojačkog ludila. Al' tu je malalđi referent pa će da mu vida boljku.

Njanja

pre 2 godine

Đilasova mašinski mozak još uvek nije shvatio da je tu volja građana Srbije i da se svi dobro sećamo šta je posle njega ostalo

nemanjicbgd

pre 2 godine

Garantovano, smisljaju kako da izazovu nerede i krvoprolice. Daj Boze da nisam u parvu, ali to je gomilica zlih ljudi.

baba riska

pre 2 godine

covek je u dubokoj komi,ne zeli da se budi i vidi ispred rezultate.marinika smislja gde ce sa sefom da leci depresiju u londonu,hong-kongu ili mauricijusu ili mozda na sejselima.kako su sejali za veliko cudo i nesto su dobili.sledeci izbori oko cenzusa.to je velika zelja vecine srba.a kako ce se opracdati pred inostranim patronima eh,da mi je da cujem.

kole

pre 2 godine

Možda je na Mauricijusu, ipak se dosta nakrao dok je bio na vlasti.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija