• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.04.2022

14:53

Ministar Stefanović: U danu kada se sećamo herojskog stradanja pilota 6. lovačkog puka, želim da iskažemo poštovanje i ovim sjajnim ljudima

www.mod.gov.rs

Politika

Ministar Stefanović: U danu kada se sećamo herojskog stradanja pilota 6. lovačkog puka, želim da iskažemo poštovanje i ovim sjajnim ljudima

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike 204. vazduhoplovne brigade Ratnog vazduhoplovstva i PVO na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici. On je istakao da je u danu kada se sećamo herojskog stradanja pilota 6. lovačkog puka, koji su branili Beograd 1941., ponosan što zna da pripadnici 204. vazduhoplovne brigade nisu samo puki nastavljači njihove tradicije, već ljudi koji nijednog trenutka ne bi oklevali da urade isto.

- U danu kada se sećamo poginulih heroja 6. lovačkog puka, koji je aprila 1941. godine branio svoju zemlju, želeo sam da dođemo ovde gde je kuća naše 204. vazduhoplovne brigade, koja je nastavljač njihove tradicije, i da pokažemo poštovanje našim pilotima i našem Ratnom vazduhoplovstvu. Hoću da se zahvalim ovim ljudima zato što su izabrali ovu profesiju, zato što su izabrali da budu uvek branik  svoje otadžbine, da čuvaju naše nebo – rekao je ministar Stefanović.

Foto: www.mod.gov.rs

On je rekao da sva odricanja koja su imali tokom svog života, ne samo tokom školovanja i obuke, već i tokom čitave vojničke karijere u potpunosti znaju samo oni i članovi njihovih porodica.

- Zbog toga želim da danas skrenem pažnju na njih, na sve ono što su uradili u prethodnom periodu da bi naša zemlja bila bezbedna i sigurna i da podsetim da u svakom trenutku možemo da se oslonimo na čelična krila naše armije koja brane našu zemlju i našu slobodu – rekao je ministar Stefanović.

Foto: www.mod.gov.rs

On je podsetio da su heroji iz 6. lovačkog puka 6. aprila 1941. godine uzletali da brane nebo Beograda znajući da na njih juriša mnogostruko snažniji neprijatelj i da nisu razmišljali o sebi i o svojim životima.

Foto: www.mod.gov.rs

- Oni su znali kakva ih sudbina čeka, ali su, bez obzira na sve, uzleteli i branili svoju zemlju. Potpuno sam siguran da ovi sjajni momci i devojke iz 204. vazduhoplovne brigade nisu samo puki nastavljači tradicije, već znam da su i oni podjednako spremni da u svakom trenutku, ne mareći za svoj život uzlete, brane naše nebo, našu zemlju i zbog toga sam izuzetno ponosan na njih, kao što znam da je ponosna i cela Srbija. Zato je naš zadatak da u narednom periodu nastavimo da investiramo u njih i da pokažemo da zaista poštujemo sav njihov rad i da im se na takav način zahvalimo za ogromna odricanja i sve ono što su oni uradili za Srbiju - rekao je ministar Stefanović.

Foto: www.mod.gov.rs

Ministra Stefanovića na batajničkom aerodromu dočekali su komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković i komandant 204. vazduhoplovne brigade brigadni general Brane Кrnjajić, koji je ministra odbrane informisao o istorijatu, nameni i zadacima jedinice.

Ministar Stefanović prisustvovao je i letačkoj obuci pilota i tehničkog osoblja na avionima „mig-29“, a današnji obilazak bio je prilika za razgovor i sa pripadnicima 101. lovačke avijacijske eskadrile koji danonoćno, svakog dana u godini, čuvaju naše nebo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smederevac

pre 2 godine

Ovaj mora pod hitno da odleti iz Vlade.....

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17