• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

11.04.2022

18:47

NEMAČKI PRITISAK NA SRBIJU! RUSIJA JE ZA VAS BIVŠI PRIJATELJ, AKO ŽELITE U EU! Makedoncima i Albancima su ponudili "sve i svašta", samo da...

Beta

Politika

NEMAČKI PRITISAK NA SRBIJU! RUSIJA JE ZA VAS BIVŠI PRIJATELJ, AKO ŽELITE U EU! Makedoncima i Albancima su ponudili "sve i svašta", samo da...

Podeli vest

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok rekla je da je zbog rata u Ukrajini koji ima za cilj i podelu Evrope važno da Evropsku uniju podrže zemlje koje su na putu ka članstvu, a posebno je poručila Srbija trebalo da podrži spoljnu politiku Brisela, a time i sankcije.

U izjavi novinarima nakon sednice šefova diplomatija EU u Luksemburgu Berbokova je prenela da je razgovarano o tome da je u ovom trenutku posebno važno podržati ne samo Ukrajinu, već i sve druge zemlje koje vide svoju budućnost u EU, posebno Zapadni Balkan.

- Ključno je da ne razočaramo zemlje koje vide svoju budućnost u EU i ispunimo naše obećanje o članstvu. To važi pre svega za Zapadni Balkan, posebno za Severnu Makedoniju i Albaniju. Naša je odgovornost da u ovoj polovini godine otvorimo pristupne pregovore sa tim zemljama - poručila je Berbokova.

GDE JE OVDE SRBIJA?! ZAPAD NA KONOPCIMA, MOSKVA NE STAJE?! STO, MMF I SVETSKA BANKA SU AUT, Rusija pravi novi ekonomski poredak!

Berbekova je kazala i da je imala bilateralni razgovor sa bugarskom koleginicom i da su se saglasile da je najvažnije da u ovoj situaciji započne pristupni proces za Skoplje i Tiranu.

Izrazila je nadu da će Bugarska brzo rešiti sva pitanja koja su s tim u vezi otvorena.

Dodala je da isto važi za ostale zemlje Zapadnog Balkana, koje su ovih dana i nedelja pokazale jasno da svoju budućnost vide u EU, a od kojih je većina podržala sankcije EU.

SRBIJA SAD NE SME POGREŠITI... U toku je rađanje novih monetarnih sistema, BESNI "FINANSIJSKI RAT" MOSKVE, ZAPADA, PEKINGA...

Srbiji je poručila da ako želi da postane članica Unije treba da podrži spoljnu politiku EU, prenosi Tanjug.

- Srbiji bih poručila ako želite postati članica, čemu težite, ključno je u ovom trenucima podržati spoljnu politiku EU i tako sankcije - zaključila je ona.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dragan

pre 2 godine

sta su im to tako lijepo ponudili..... mudo marjanovo????

ALEKSANDAR BOJIC

pre 2 godine

MISLIM DA SE NASI PUTEVI OVDE RAZILAZE...STVARNO MISLE DA U SRBIJI ZIVE BUDALE...A MI STRUJU IZMISLILI ....

Đurđa

pre 2 godine

Да се све агресорске земље из 1999. године извине Србији за сво зло које су учиниле. Да плате ратну штету директну и индиректну, изазвану осиромашеним уранијумом. Да повуку признање лажне државе. Да одреде прецизан пут Србије у ЕУ са свим условима и роковима. Када све то испуне, можемо да разговарамо о усаглашавању спољне политике са ЕУ. Без тога све су само празна обећања. Претње се подразумевају. На то смо навикли. Само без "штука", молим.

Dule

pre 2 godine

Не видим зашто би се Србија "усклађивала" са политиком у чијем креирању није учествовала. Спољну политику ЕУ успостављају њене чланице консензусом, па би њено "прихватање" од стране Србије представљало огољени диктат и насиље над нашом земљом.

Milan

pre 2 godine

Pa kad je Đilas bio kod Vučića onda će moći i da se uvedu sankcije Rusiji. Vremena se menjaju, Đilas više nije smatran za lopova.

Velko

pre 2 godine

Srbija je imala jedinstvenu sansu posle agresije 1999 ?! Posle toga zaseli izdajnici i propalice-uvlakaci i unistavali ekonomiju i sve ostalo!? Prica gde ljudi idu da rade je druga strana medalje, radnici su uvek trazeni i svako ima pravo na svoj izbor ma gde ! Druga strana je dovoditi drzavu u poziciju klecanja i klanjanja silnicima !!! Da to nisu uradili od tada do danas pozicija drzave bi bila bolja ako ne ne dodirljiva!? Uostalom zasto zaboravljate npr. proslavu u Parizu i gde je stajao g. AV ???

Ja

pre 2 godine

Pa u pravu su. Mi necemo da pratimo EU politiku ali hocemo njihove pare, ne moze.

Aleks

pre 2 godine

Krajnje je vreme da rasčistimo sa tim satanistima iz raspale EU. Budući da su na nizlaznoj putanji, nema potrebe da nas smaraju više. Evropa od pre 20 godina i ovo danas ne mogu da se porede, koga to još zanima?

Voja

pre 2 godine

Kad Putin završi sa Ukrainom nek se Nemci zapitaju šta je sledeće.

Koba

pre 2 godine

Zna se na sa kim smo uvek bili u istom rovu, zna se koga smo gledali preko nisana, zna se ko nas je bombardovao tri puta u dvadesetom veku. Na kraju, zna se ko uvek pobedjuje, a ko gubi.

SRBENDA

pre 2 godine

Rusija nam nije nista uradila lose da bi bila buvsi prijatelj.

Stojan

pre 2 godine

Pazi sad, hoce podrsku Srbije. A kad su je bombardovali i vec trideset godina vrse propagandu protiv Srbije i Srba, to je odjednom zaboravljeno na trenutak kad njima treba pomoc. Predstavljali su Srbe da su nizi od zivotinja, svako moze da ih ubija i nece odgovarati a sada jos ucenjuju. Kome treba fasisticka ali sada vec Nacisticka EU koja se raspada? Najposle ta obecanja o nekakvom prikljucivanju su samo laza a dobro znaju da nece Srbiju primiti niti bi to neke zemlje EU dozvolile.

Doca

pre 2 godine

NACI Nemci se ponovo bude. Ne smeju Rusima na megdan pa bi ponovo Srbe da ubijaju.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17