• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.04.2022

07:00

SVE ZA PARE! GONIO SRBE, A SADA BRANI ŠIPTARA! Bivši haški tužilac novi Tačijev advokat!

Politika

SVE ZA PARE! GONIO SRBE, A SADA BRANI ŠIPTARA! Bivši haški tužilac novi Tačijev advokat!

Podeli vest

Bivši haški tužilac Piter Mekloski novi je advokat Hašima Tačija, koji je pred Sudom za OVK optužen za ratne zločine nad Srbima i Albancima na Kosovu i Metohiji i u Albaniji tokom 1998. i 1999. godine

Kako je saopšteno iz haškog suda, Mekloski će braniti Tačija zajedno sa glavnim zastupnikom odbrane Gregom Kihoom i kobraniocem Pjerom Ričardom Prosperom, bivšim američkim ambasadorom za ratne zločine!?!

Taj isti Mekloski je u Haškom tribunalu tokom dve decenije vodio istrage i bio je glavni tužilac u suđenjima Srbima za navodni genocid u Srebrenici. Na osnovu "dokaza" koje je Mekloski prikupio, Haški tribunal je za navodni genocid u Srebrenici osudio bivšeg predsednika RS Radovana Karadžića, generala Ratka Mladića, generala Zdravka Tolimira, kao i Vujadina Popovića i Ljubišu Bearu, dok su za podržavanje i pomaganje u genocidu osuđeni Radislav Krstić i Drago Nikolić. Mekloski je dokaze o Srebrenici izvodio i na suđenju Slobodanu Miloševiću.

Komentarišući ove navode, pukovnik Veselin Šljivančanin kaže da je skandalozno to što bivši tužioci iz Haga sada brane optužene u Hagu.

- Imao sam i lično negativno iskustvo sa haškim tužiocima, pa me ovo ne iznenađuje. Sve što su radili protiv mene bile su gnusne laži. Čak su se bunili protiv toga da angažujem svoje advokate, pa sam skoro godinu dana bio primoran da se branim sam jer nisam hteo da mi neko nešto nameće. Kako je moguće da oni koji su tužili u Hagu sada brane nekoga u istom tom Hagu?! Protiv Tačija ima mnogo dokaza, a ostaje da vidimo da li će i biti osuđen - naglašava Šljivančanin.

Foto: Tanjug

Veselin Šljivančanin

Hašim Tači se, zajedno sa Kadrijem Veseljijem, Redžepom Seljimijem i Jakupom Krasnićijem, tereti za zločine protiv čovečnosti i ratne zločine nad Albancima, Srbima i Romima. U optužnici se navodi da su ova zlodela počinjena u 42 nelegalna zatvora OVK na Kosovu i u Albaniji nad najmanje 407 pritvorenika, od kojih je najmanje 98 ubijeno, od marta 1998. do septembra 1999. godine.

Tužioci Tačija, Veseljija, Seljimija i Krasnićija terete za: progon na političkoj i etničkoj osnovi, zatvaranje, nezakonito hapšenje i pritvaranje, druge nehumane postupke, okrutno postupanje, mučenje i ubistva.

Angažovao i bivšeg advokata UNMIK-a

Hašim Tači je kao jednog od branilaca angažovao i bivšeg ministra pravde u misiji UN na Kosovu (Unmik) Alberta Moskovica.

Moskovic, američki pravnik, na Kosovu je od 2006. do 2007. godine bio direktor odeljenja Unmika za pravosuđe. On je pre 15 godina za zapadne medije govorio da Albanci na Kosovu masovno progone i ubijaju svedoke svojih ratnih zločina!?!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragovan

pre 1 godinu

Sta to bese sukob interesa u zapadnim drzavama?

Gavrilo

pre 1 godinu

Šta je tu čudno. Pa pogledajte kako se sudi i na osnovu čega se presuđuje u našem specijalnom sudu. Sve za platu i za pokoji bonus od stranaca.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija