• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.05.2022

11:16

BAKIR IZETBEGOVIĆ POZIVA NA RUŠENJE DEJTONSKOG SPORAZUMA I NOVI RAT!

AP/Photo

Politika

BAKIR IZETBEGOVIĆ POZIVA NA RUŠENJE DEJTONSKOG SPORAZUMA I NOVI RAT!

Podeli vest

Predsednik SDA Bakir Izetbegović sinoć je komentarisao aktualnu političku situaciju u BiH s osvrtom na pregovore o izmeni Izbornog zakona u BiH i istakao da "SNSD i HDZ nemaju pravo redukovati 60 posto"probosanskih" snaga u jednu trećinu vlasti"

"Bit će izbora i pobediće snage koje žele dobro i mir u ovoj zemlji. Ja zovem naše susede da budu skupa s nama u tome, da gradimo zemlju iz koje mladi neće morati odlaziti", kazao je Izetbegović.

U tom kontekstu naveo je primer Vareša, opštine u kojoj je u utrci za načelnika glasovima Bošnjaka pobijedio kandidat HDZ BiH.

"Naš cilj je stabilna i mirna BiH, u kojoj žive njeni narodi i građani s mirom", dodao je Izetbegović.

BiH je, dodao je, bogata zemlja u kojoj može živeti i raditi mnogo veći broj stanovnika nego što trenutno u njoj živi. U tom kontekstu je podsetio na brojne prirodne resurse koji su pretpostavka za razvoj.

"Nadam se da ćemo se ubuduće češće prisećati svih stvari na kojima možemo biti zahvalni", izjavio je Izetbegović.

S druge strane, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik je izjavljivao da Ustav i Dejtonski sporazum treba sprovditi kako je napisano, ali je američki zvaničnik Metju Palmer na to reagovao i izjavio kako Dodik "podriva Dejton"?!?

Pa kakvi su sad to dvostruki aršini?! Kad Dodik poziva na poštovanje Dejtonskog sporazuma oni ga odmah napadaju i nazivaju licemernim, a kada Bakir otvoreno priča o rušenju Dejtonskog sporazuma i poziva na novi rat, onda svi ćute?!? 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

kad god se oglasi .. sve je gluplji i gluplji ..

Zoran

pre 1 godinu

Bakir želi mirnu i stabilnu B i H u kojoj će vladati muslimani, na čelu sa njim!? Hoće da ruši izvorni Dejtonski sporazum, i svi ćute na to!? Ali kad se Dodik pozove na Dejtonski sporazum, tačno kako piše, onda im nešto nije pravo?!

Zagor

pre 1 godinu

Nažalost ili Naradost,istorija je pokazala da to tako ide.S đavolom došlo s đavolom otišlo.Svi znamo da je entitet rs utemeljen na krvi nesrba,genocidu, strahovitim ratnim zločinima ,etničkom čišćenju,srpskim zvjerstvima neviđenim od ww2,da je na stotine srpskih zločinaca upravo u bjelisvjetskim rupama na izdrzavanju kazne kao i cjelokupno vojno i političko rukovodstvo tadašnjih pobunjenih srba itd,itd.Očekivati da TO opstane,može samo budala...naravno i svu to znaju kao i za Kosovo, ali niko ne smije reći!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija