• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.05.2022

12:34

Dačić povodom Dana pobede: Zlo kakvo je bilo u Drugom svetskom ratu ne bi smelo nikada da se ponovi!

printscreen instagram/ivica.dacic.rs

Politika

Dačić povodom Dana pobede: Zlo kakvo je bilo u Drugom svetskom ratu ne bi smelo nikada da se ponovi!

Podeli vest

Povodom Dana pobede nad fašizmom, 9. maja, na Spomen kompleks groblja oslobodilaca Beograda položeni su venci uz najviše vojne i državne počasti


U ime Narodne skupštine Srbije venac je položio predsednik parlamenta Ivica Dačić, ispred ministarstva unutrašnjih poslova to je učinio ministar Aleksandar Vulin, a u ime ministarstava na čijem je čelu to je učinila ministarka Darija Kisić Tepavčević, dok je u ime Grada Beograda to učinio Andreja Mladenović.

Vence su položili i ambasador Ruske federacije Aleksandar Bocan Harčenko, predstavnici ambasada Belorusije i Kazahstana, predstavnici Vojske Srbije, Ivan Kostić iz Pokreta Dveri, Milica Ðurđević Stamenkovski predsednica Zavetnika i mnogobrojni građani.

Cveće su položili i na Spomenik večna vatra na kojem piše: Niko nije zaboravljen, ništa nije zaboravljeno, kao i na Spomenik Crvenoarmejcu u istom spomen kompleksu.


Nakon toga upisali su se i u knjigu sećanja, gde je Dačić poručio da zlo kakvo bilo u 2. Svetskom ratu ne bi smelo nikada da se ponovi.

"U znak neprolaznog sećanja na veliku pobedu nad fašizmom, u znak želje da se takvo zlo nikad ne ponovi", zapisao je Dačić.

 

"Na Groblju oslobodilaca Beograda danas smo povodom obeležavanja 9. maja - Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, položili vence kako bi odali počast istinskim herojima koji su se borili u ratu. Njihova borba mora da nam ostane podsetnik i inspiracija za nastojanja da se zaustavi svaka nova globalna neprilika i težnje savremenih oblika fašizma. Naš narod je uvek na strani oslobodioca i antifašizma", napisao je Dačić na Instagramu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija