• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Jutarnji.hr

16.05.2022

21:22

HRVATSKI MEDIJI JAVLJAJU: Evropa udarila na Vučića! Biraj, ili mi ili Putin!

printscreen

Politika

HRVATSKI MEDIJI JAVLJAJU: Evropa udarila na Vučića! Biraj, ili mi ili Putin!

Podeli vest

Pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da uvede sankcije Rusiji sve je teži, a o tome pišu i hrvatski mediji

Jutarnji list objavio je tekst pod naslovom: "Udar na Vučića iz EU: ‘Ili mi ili Putin! Biti neutralan oko rata u Ukrajini je nemoguće. Uvedite Rusiji sankcije".

U tekstu se navodi da politika predsednika Aleksandra Vučića da se Srbija nalazi na evropskom putu, ali čuva dobre odnose sa Ruskom Federacijom više nije održiva. S obzirom na sukobe u Ukrajini i loše odnose Evrope i Rusije, iz Unije vrše pritisak na našu zemlju.

Ovo je ponovio i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i sigurnost Žozep Borelj kada je jasnije nego ikad pozvao Srbiju da implementira sankcije protiv Rusije jer "nije više moguće imati i evropsku budućnost i bliske odnose s Putinovim režimom".

Borelj je to rekao upravo nakon sastanka ministara spoljnih poslova EU gde je rat u Ukrajini i zajednički odgovor na izazove i posledice tog rata bila glavna tema. Na sastanku su učestvovali i ministri šest država Zapadnog Balkana.

- Cenimo strateški izbor onih partnera koji su uskladili svoje stavove s našima, uključujući i sankcije. Ministri su jasno izrazili očekivanja da će svi partneri biti privrženi evropskim vrednostima i uskladiti se sa sankcijama. Oni koji to još nisu učinili, Srbija je među njima, trebalo bi to da učine što pre - dakle, ubrzati usklađivanje i implementiranje sankcija. Mi razumemo poteškoće i cenimo sve glasove protiv Rusije u UN-u, ali očekujemo od kandidata, od partnera, da se u potpunosti usklade s spoljnom politikom - rekao je Borelj.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 1 godinu

pusite ga ustase ,Putin . mora narod da pita idioti a narod kaze Putin

Djurdja

pre 1 godinu

Srbija ne sme da popusti ni na jednom frontu otpora pritiscima agresora. NE sankcijama Rusiji, NE sankcijama Republici Srpskoj, NE nezavisnosti lazne drzave, NE laznom genocidu, NE ucenama. Podrska predsedniku Vucicu. Samo jedno popustanje rusi Srbiju i identitet srpskog naroda. Moramo izdrzati.

GEDZA

pre 1 godinu

A kako je Turskoj dozvoljeno da bude neutralna, tj. da ne uvede sankcije Rusiji,...a isto je kandidat za EU i član Nato pakta....? Zato što odluka o sankcijama nije doneta na Savetu bezbednosti, nego u prostorijama anglosanskonske elite...

Bane

pre 1 godinu

A 9 država izvršilo agresiju pa ustaše, nacisti anglo-banda i eu- fašistički šljam je ćutao. Došao vam je sudnji dan ali, još se nadate...

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija