• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.05.2022

19:38

REKLI SU MI DA SAM CRNA OVCA ZBOG STAVA PREMA RUSIJI! Vučić otkrio detalje sastanaka u Davosu!

Printscreen

Politika

REKLI SU MI DA SAM CRNA OVCA ZBOG STAVA PREMA RUSIJI! Vučić otkrio detalje sastanaka u Davosu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je za Dnevnik 2 na Javnom servisu gde je otkrio detalje razgovora na Svetskom ekonomskom forumu

- Već desetinama godina znamo da imamo potpuno različite stavove u odnosu na Albance iz Prištine i to nije ništa čudno. Nama su zahvalili na otvorenom pristupu i iskrenosti, tu je bio i Šalenberg, Plenković, svi regionalni lideri. Pričali smo o padu popularnosti EU u Srbiji, pitali smo koliko je tu naša, ali i njihova odgovornost. Mi svaki dan slušamo "Priznajte Kosovo". Ljudi, polako, imamo mi svoju zemlju i svoje organe. Sada ste se setili teritorijalnog integriteta Ukrajine, a kada je u pitanju Rezolucija 12 44, nju ste zaboravili. Morate da razumete posebnost Srbije i da se tako odnosite prema nama - rekao je Vučić.

O sankcijama Rusiji

- Ovde u Davosu su mi rekli da sam "crna ovca" kada je u pitanju Rusija. Šta da kažu, aj uvedi sankcije, ja kažem "aj izađi napolje". To je moglo dok Srbija nije bila jaka. Ja nisam od onih koji se zaklinju pa urade drugačije. Ne znam da li ćemo uvesti sankcije, mi gledamo svoje interese, ali vidite, prošlo je 90 dana, a Srbija i dalje vodi svoju, istu politiku. Nalazi se na EU putu, nikoga nije uvredila, ali vodi samostalnu i nezavisnu politiku. 

Cena gasa i razgovor sa Putinom

- Videćemo kakvu ćemo cenu dobiti, nerealno je očekivati da će biti ovako povoljna kao sad. Moramo da vidimo kako ćemo da skladištimo, tu su stigle dobre vesti iz Mađarske o skladištenju 500 miliona kubika, ali hoću da to sve potvrdim i da imam te informacije pre razgovora sa predsednikom Putinom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 1 godinu

kazi ti njima da im je Srpskinarod porucio da mogu da nam duvaju,ako im dozvolimo

Manojlo Batinaš

pre 1 godinu

A što Predsednik ne kaže i objasni zašto e uvela Srbija sankcije Lukašenku i Belorusiji prošle nedelje, i a da li to znači da do kraja juna ima da uvedemo sankcije i Rusiji???

Dejan

pre 1 godinu

Rusija je Srbiji šiju slomila svih ovih godina, a nama je žao da je kaznimo! Umesto da idemo ka civilizaciji mi idemo ka Putinizmu. Živeo primitivizam. uraaaaaaa

Ljubiša

pre 1 godinu

Dobro je prvorodjeni, ne kukumavči više, znamo da si "heroj", ali samo u Srbiji...

Gak

pre 1 godinu

Ako vucic uvede sankcije to ce biti velika izdaja

Ceca

pre 1 godinu

Pa ako smo i crna ovca, a znamo i zasto, bar smmo originalni! Oni su samo obicna stoka u toru!!!

Branka

pre 1 godinu

Боље вам је да будете црна овца, него да с ђаволима тикве садите. Јер, ко с ђаволом тикве сади...знате шта бива... Заврши као Моамер Гадафи

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija