• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.06.2022

18:04

BEOGRAD ĆE ZAŠTITITI SRBE OD KURTIJA! Petković poslao jasnu poruku na nove pretnje i zastrašivanje iz Prištine!

Kancelarija za Kosvo i Metohiju

Politika

BEOGRAD ĆE ZAŠTITITI SRBE OD KURTIJA! Petković poslao jasnu poruku na nove pretnje i zastrašivanje iz Prištine!

Podeli vest

Beograd neće dozvoliti da Srbi sa Kosova i Metohije budu žrtve niti mete iracionalne politike Aljbina Kurtija koji zna samo za izazivanje incidenata i retoriku mržnje, a nikako za poštovanje sporazuma i smirivanje tenzija kroz dijalog i kompromis, kaže Petar Petković, direktor Kancelarija za KiM

Dodaje da je upravo to svrha prikrivene Kurtijeve pretnje o mogućnosti isključenja struje na severu KiM zbog navodnog neplaćanja računa i nagomilanih dugova, jer takvi navodi, kaže Petković, nemaju nikakvo utemeljenje u realnosti.

- Činjenica je da bi Aljbinu Kurtiju bilo bolje da počne da primenjuje sporazume iz Brisela, iz oblasti energetike, od kojih je prvi postignut još 2013. godine, a drugi 2015. godine i kojima je predviđeno da srpske energetske kompanije treba da dobiju licence za snabdevanje i distribuciju električnom energijom, ali se to do dana današnjeg nije desilo - kaže Petković dodajući da je istovremeno nekorektno da Kurti optužuje Srbe na severu KiM zbog neplaćanja struje,jer je godinama unazad Beograd uredno plaćao svu potrošenu električnu energiju u četiri opštine na severu KiM.

Petković kaže i da se zbog nerešene situacije na terenu koja je nastala Kurtijevim nepoštovanjem sporazuma, Beograd trudi da kroz dijalog u Briselu izbori rešenja koja su u interesu svih i održiva na terenu.

- Zato ovako neodgovorne Kurtijeve izjave ne služe u pravcu rešavanja problema, nego generišu novu potencijalnu krizu i Beograd očekuje da umesto pretnji Kurti počne da primenjuje sporazume, a Evropska unija, kao posrednik u dijalogu utiče, na njega da se uzdrži od izjava koje idu u pravcu rušenja dogovora i sporazuma - zaključio je direktor Kancelarije za KiM.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Petković Kurtiju: Ko hoće da protera Srbe nema pravo da govori!
Politika

Petković Kurtiju: Ko hoće da protera Srbe nema pravo da govori!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju da onaj ko hoće da protera Srbe sa KiM, nema pravo da govori o tome šta Srbi žele, i pozvao ga da uspostavi Zajednicu srpskih opština (ZSO), kao što je predviđeno Briselskim sporazumom

19.05.2022

11:44

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija