• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.Kljajić

13.06.2022

07:00

LUDILO MOZGA! Bosanska rediteljka Jasmila Žbanić izmišlja da je Vučić zabranio RTS da emituje 'Kvo vadis, Aida'!?

Politika

LUDILO MOZGA! Bosanska rediteljka Jasmila Žbanić izmišlja da je Vučić zabranio RTS da emituje 'Kvo vadis, Aida'!?

Podeli vest

Sarajevska rediteljka Jasmila Žbanić, autorka antisrpskog filma o navodnom 'genocidu' u Srebrenici 'Kvo vadis, Aida', optužila je predsednika Aleksandra Vučića da zabranjuje Radio-televiziji Srbije da taj film prikaže u svom programu!?!

Žbanićeva je ovo rekla srpskoj publici preko video-linka, u okviru Autonomnog festivala žena (AFŽ) u Novom Sadu, gde je 'Kvo vadis, Aida' prikazan u petak i subotu, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

- U razgovorima oko mogućnosti prikazivanja mog filma 'Kvo vadis, Aida' na RTS-u neformalno mi je rečeno da bi o tome prethodno morali da se konsultuju sa Vučićem. To je za mene neshvatljivo. Znam samo da nikad ne bih mogla da živim u državi u kojoj se o prikazivanju jednog filma pita predsednik... - navela je Žbanićeva, ne navodeći nijedan jedini dokaz ili argument za svoje skandalozne tvrdnje.

Nedugo potom oglasilo se i rukovodstvo RTS koje je istaklo da o prikazivanju filma 'Kvo vadis, Aida?' ne odlučuju ni Žbanićeva, ni Vučić.

- Žbanićeva nastavlja da pritiska RTS da emituje njen film. Prvo je koristila premijeru da poručuje svima i svakome da 'Aida' mora da bude na RTS, koristeći za tu kampanju i deo medija u Srbiji... Odmah posle premijere i nekoliko ambasadora pitalo je generalnog direktora da li će RTS emitovati taj film, što bi se u svim zemljama smatralo skandaloznim, nedemokratskim i nedopustivim mešanjem u uređivačku politiku javnog medijskog servisa - saopštio je RTS, koji ističe da Jasmila Žbanić ničim nije dokazala svoje tvrdnje da predsednik Srbije brani Javnom servisu da prikaže njen film.

- Žbanićevu tvrdnju smatraćemo dezinformacijom sve dok ne kaže ko joj je to na RTS-u rekao. Dotad, smatraćemo da je njena priča izmišljena. Posebno zato što je lako dokazati da rediteljka 'Aide' nikada o prikazivanju filma na RTS nije razgovarala ni sa urednikom filmskog programa, ni sa direktorom programa ni sa generalnim direktorom. Baš kao što ni oni nikada o filmu nisu razgovarali sa predsednikom Vučićem - poručeno je iz Radio-televizije Srbije.
 

Bokan: To nikada ne treba emitovati!

Reditelj Dragoslav Bokan poručuje da 'Aidu' nikada nijedna srpska televizija ne treba da emituje, jer taj film ide u pravcu groznih laži protiv Srba i Srbije.
- Iskreno, ne verujem ni Žbanićevoj, ali ni RTS-u. Moguće je da su joj to rekli, na svoju sramotu, a možda i nisu. Suština je u tome da je to ona vrsta propagandnog filma koji nikada ne treba da bude prikazan na bilo kojoj našoj televiziji ili, ne daj Bože, u nekom bioskopu. Ljudi koji nisu gledali nacistički film 'Jevrejin zis' niti američki rasistički 'Rađanje jedne nacije' imaju pravo da ih ne gledaju i nije nužno da ih pogledaju da bi imali sud o tome. Takva je sudbina svih pamfleta, bilo da su književni ili filmski - zaključuje Bokan. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 1 godinu

A zašto bi neko iz Srbije gospođi plaćao prava emitovanja kada ga ima na You Tube-u za džabe? Inače, film je po kvalitetu za nijansu iznad onog Anđelininog "filma", pa stvarno ne vidim razlog da se za to daju neke pare.

Vla

pre 1 godinu

Ko je ova prostakusa, nikad cuo za nju, lupa gluposti a pisete o njoj

Crni RS

pre 1 godinu

Crkni drobuljo jedna smrdljiva jebo te te tvoj lazljivi film, niti ga hocemo niti ce se to govno puno lazi emitovati ni u Republic Srpskoj ni u Srbiji !!!

Tihi

pre 1 godinu

Rediteljka je krajnje neprofesionalna, prvo ne navodi ime lica sa RTSa sa kojim je nezvanicno pricala, a onda nezvanicni razgovor navodi kao zvanicni stav predsednika. Sramota za jednog umetnika.

veroljub

pre 1 godinu

Ako je Vucic pravi Predsednik Srbije i treba zabraniti prikazivanje takvog filma koji pljuje po svemu shto je Srbsko a pogotovo ako nas prestavlja kao genocidan narod. Glumcima koji su glumili i svesno lazirali istinu radi novca zabraniti ulazak u Srbiju kao i rediteljki.

Veljko

pre 1 godinu

Jasmila Zbanic je upravo otkrila sustinu ovog filma kada je dala ovakve besmisljene izjave: propaganda protiv Srba, kako je Srpski narod genocidan...Da se ja pitam, ne bi dozvolio prikaz takvog filma!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17