• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.06.2022

13:03

Ministar Stefanović položio venac na Srpsko vojničko groblje u Tijeu

www.mod.gov.rs

Politika

Ministar Stefanović položio venac na Srpsko vojničko groblje u Tijeu

Podeli vest

Ministar odbrane Nebojša Stefanović položio je venac na Srpskom vojničkom groblju u Tijeu nadomak Pariza i odao poštu srpskim vojnicima stradalim u Prvom svetskom ratu

 

- Naša je dužnost da čuvamo sećanja na srpske žrtve u Prvom svetskom ratu. Na groblju u Tijeu sahranjeno je 747 srpskih vojnika, koji su se herojski borili na frontu, a koje su njihovi francuski saborci ranjene poveli sa sobom da im u bolnicama pokušaju zalečiti rane. Preminuli su daleko od otadžbine, ali i ovo groblje govori koliko je srpski vojnik zavredio svako poštovanje, ali i koliko je snažno bilo savezništvo srpskog i francuskog naroda u Prvom svetskom ratu - rekao je ministar Stefanović, dodajući da nas upravo zajednička istorija obavezuje da danas u miru radimo na očuvanju i jačanju naših prijateljskih odnosa.

Foto: www.mod.gov.rs

Polaganju venaca u Tijeu prisustvovali su ambasadorka Srbije u Parizu Nataša Marić, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, direktor Vojnoobaveštajne agencije general-major Zoran Stojković, načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Nebojša Svjetlica i izaslanik odbrane Srbije u Parizu pukovnik Dejan Milosavljević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija