• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

21.06.2022

09:59

Fon der Lajen: Želimo Srbiju uz nas, ali potrebni su jasni dokazi da odbija rusku invaziju!

Tanjug/AP

Politika

Fon der Lajen: Želimo Srbiju uz nas, ali potrebni su jasni dokazi da odbija rusku invaziju!

Podeli vest

Srbija mora da se odluči na čijoj strani želi da bude, poručila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

 

- Mi želimo Srbiju uz nas, ali za to su nam potrebni jasni dokazi da ta zemlja deli naše vrednosti, na primer vladavinu prava i demokratiju, kao i da odbija rusku invaziju - poruka je Fon der Lajen u intervjuu austrijskim dnevnicima „Viner cajtung“ i „Klajne cajtung“.

Podvukla je da je spoljnopolitičko opredeljenje kandidata veoma bitno.

- Naravno da očekujemo da svi vučemo istu stranu užeta - podvukla je predsednica EK.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marija

pre 1 godinu

Ova zena ili je gluva ili glupa!?! SRbija je osudila narusavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, to je poznato.Sta ona hoce jos? HOce pa hoce da nama intereis Ukrajine budu preci od nasih vlastitih interea!?! TO je kao da trazite da majka vise voli tudje dete nego svoje!Ajde, oladite vise, vec nam idete na zivce.

Baća

pre 1 godinu

Sukob sa Rusijom je vaš izbor, a ne naš. Tako da vi samo vucite uže koliko hoćete, a nas ostavite na miru.

Miki

pre 1 godinu

Ova Fon gospodja mora da je bolesna.Ponekad pomislim da su oni koji vode TZV EU otisli djavolu, a ponekad pomislim da su ti izabrani pre izbora bili jako gresni i da su stoga pristali da pricaju i rade stvari koje su izvan zdravog razuma.Uz duzno postovanje, njihovo licemerje nema granica i njihovo trazenje i kazivanje o nama daje nam puno pravo da ih saslusamo uz jak osecaj superiornosti.Mozete zamisliti demokratske zemlje ; Hrvatska, Ukrajina, KiM , Moldavija i ostale u najmanju ruku cudne zemlje je smesna.Ne treba se sa njima ni u dvoristu igrati.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija