• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.06.2022

13:13

Vesić: Vučić u neizvesnim vremenima obezbeđuje kontinuiranu stabilnost i ekonomski rast

printscreen

Politika

Vesić: Vučić u neizvesnim vremenima obezbeđuje kontinuiranu stabilnost i ekonomski rast

Podeli vest

Danas je član predsedništva Srpske napredne stranke, Gorsn Vesić, gostovao na televiziji Pink i govorio o aktuelnim političko-ekonomskim temama

 

Vesić je naglasio da je najvažnije da se naša zemlja i dalje razvija uprkos situaciji koja se dešava u Evropi, i da se nigde ne gradi kao u našoj zemlji. 

- Radimo 574 kilometara puteva, radi se obilaznica oko Beograda, pre neki dan je pušten tunel Straževica. Sve ovo ne možemo da radimo u koliko se ekonomski ne razvijamo - kazao je Vesić.

- Politička i ekonomska situacija je sve komplikovanija. Za teška vremena, potrebni su nam ozbiljni i posvećeni ljudi. Ljudi koji su efikasni i rešavaju probleme. Ne vidim takve u opoziciji. Predsednik Vučić i SNS obezbeđuju kontinuitet stabilnosti i ekonomski rast u neizvesnim vremenima za celu Evropu i svet - rekao je Vesić.

I dodao da jučerašnje obraćanje predsednika Vučića uliva sigurnost da je Srbija na dobrom putu.

- Imaćemo rast penzija od 19.1 odsto, plate u javnom sektoru imaće dvocifren rast, u drugom kvaratlu imali smo rast od četiri odsto, u prvih šest meseci imali smo milijardu i 417 miliona evra stranih investicija - istakao je Vesić.

Rekao je i da Srbija dobro planira svoju politiku, jer je politička i ekonomska situacija izuzetno teška i da zbog toga mora puno da se radi.

- Imamo dovoljno energenata i hrane. Nekima iz opozicije je smešno što predsednik priča o šećeru.
Ali time pokazuju koliko ne shvataju šta je važno. Zadatak predsednika jeste da zna da li imamo dovoljno hrane ili ne. Vučić se nije, kao neki, otuđio od naroda. Sećam se dobro perioda kada je Milošević izgubio dodir sa narodom, tada je izgubio dodir i sa realnošću.
To je još jedna zajednička osobina Vučića i Đinđića. Bave se detaljima, posvećeno i energično, i ne staju dok ne ispune zacrtane ciljeve - istakao je Vesić.

 I naglasio da po prvi put cela Evropa i region sa velikom pažnjom prate šta radi Srbija i kako se ozbiljno ponaša u vremenu krize.

- Prvi put smo primer za druge u Evropi, bolji smo od mnogih - zaključio je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija