• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.07.2022

12:38

OVO SU KONAČNI REZULTATI PARLAMENTARNIH IZBORA U SRBIJI!

Beta

Politika

OVO SU KONAČNI REZULTATI PARLAMENTARNIH IZBORA U SRBIJI!

Podeli vest

Republička izborna komisija objavila je konačne rezultate izbora: Lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", osvojila 120 mandata, "Ujedinjeni za pobedu Srbije" 38, a lista "Ivica Dačić - premijer Srbije" 31 mandat

Od danas praktično počinju da teku rokovi za zakazivanje sednice Skupštine Srbije. Zakonski rok je 30 dana počev od danas.

Poslednje glasanje održano je u Velikom Trnovcu na biračkom mestu broj 6.

Na parlamentarnim izborima, koji su održani 3. aprila, učestvovalo je ukupno 19 izbornih lista od kojih je 12 prešlo cenzus.

Kako je saopštio predsednik RIK Vladimir Dimitijević, prema konačnim rezultatima, lista oko Srpske napredne stranke "Aleksandar Vučić- Zajedno možemo sve" imaće 120 poslanika, "Ujedinjeni za pobedu Srbije" 38, SPS 31, koalicija NADA 15, koalicija "Moramo" 13, a Dveri i Zavetnici po 10 poslanika.

Savez vojvođanskih Mađara će imati pet predstavnika, Muftijin amanet tri, Zajedno za Vojvodinu i SDA Sandžaka po dva, dok će jednog poslanika imati i Koalicija Albanaca doline.

Sve ostale liste koje su učestvovale na izborima nisu prešle potreban cenzus i neće imati poslanike u novom sazivu.

"Prvu sednicu na kojoj će biti verifikovani mandati zakazaće predsednik skupštine iz prethodnog saziva 30 dana od dana progrlašenja rezultata. Mi ćemo u narednih deset dana dodeliti mandate poslanicima prema redosledu koji su imali na izbornim listama", rekao je Dimitrijević.

Krajnji rok za održavanje konstituvne sednice Skupštine Srbije je 4. avgust, posle čega teče rok od 90 dana da se izabere nova vlada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
robija za SNS mafiju i Rošavog

pre 2 godine

SNS mafiji treba tri meseca da našteluje rezultate izbora?! Hahahahaha, pa ti partijski paraziti bez pičkoustog ne bi umeli ni dve nacrtane ovce da sačuvaju. Pokvarili bi i ćuskiju ???

marina

pre 2 godine

Retko ko može da se pohvali podrškom i rezultatima kakve ima Vučić!Narod je dao poverenje Vucicu i njegove se odluke ne dovode u pitanje,jer je dokazao mnogo puta do sada da je najbolji drzavnik koga je Srbija imala.

Marko Š

pre 2 godine

I na ovim izborima su naprednjaci na čelu sa svojim predsednikom Aleksandrom Vučićem su ostvarili ubedljivu pobedu.

Ina

pre 2 godine

Velika i brojna dela i rezultati predsednika Vucica i SNS doprineli su Vucic i SNS dobili daleko najveci procenat glasova na izborima na svim nivoima.

Maja

pre 2 godine

Konacni rezultati su sada konacno i zvanicni i ako smo ih zapravo znali mnogo ranije jer nikada u vecem broju se gradjani nisu ujedinili da iskazu svoju slobodnu volju i izadju na glasanje za svog predsednika. Sada kada je i zvanicno sve obavljeno moze se formirati vlada da Srbija nastavi svojim putem prosperiteta i napredka.

Jovana

pre 2 godine

Народ је изабрао! Резултати рада ове власти су итекако видљиви и грађани то цене. Нормално, јер очекују исти напредак.

Maja

pre 2 godine

I konačni rezultati izbora potvrdjuju ko je najbolji i u čiju politiku narod najviše veruje a to je SNS sa predsednikom Vučićem na čelu

Andrijana

pre 2 godine

Pobeda je bila ocigledna, samo smo je dugo cekali.

Ana

pre 2 godine

Gradjani su ukazali poverenje SNS koja jedina na politckoj secni sve obecano ispunila i koja rado u interesu naroda.

Ana

pre 2 godine

I sa nezvanicnim i sada zvanicnim rezultatima izbora, pokazatelj je u ogromnom broju da je narod Srbije dao podrsku coveku kome se najvise veruje, Aleksandru Vucicu.

Milan Š

pre 2 godine

Proglašeni su konačni rezultati i sada ostaje da sa konstituiše Skupština i formira nova Vlada.

Rajko Ć

pre 2 godine

I na ovim izborima narod je rekao kome najviše veruje.

Pahuljica

pre 2 godine

Narod zna ko je najbolji,ko cini sve za Srbiju, pogotovo u ovako teskoj situaciji u kojoj se nalazimo. Sve pohvale, idemo jos jace!

Nada

pre 2 godine

Konačno smo saznali rezultate aprilskih izbora, jer su pojedinci pokušavali da građane Srbije drže u neizvesnosti. Ali na svu sreću nisu uspeli. Jasno i njima bilo da podrškom i rezultatima kakve ima Aleksandar Vučić građana Srbije to niko ne može da ospori.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija