• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.07.2022

13:30

TADIĆ POBRKAO LONČIĆE, NE ZNA NI GEOGRAFIJU NI ISTORIJU! Jasenovac i Donja Gradina mu isto! Istoričar Ristić javno "pokopao" bivšeg predsednika!

printscreen

Politika

TADIĆ POBRKAO LONČIĆE, NE ZNA NI GEOGRAFIJU NI ISTORIJU! Jasenovac i Donja Gradina mu isto! Istoričar Ristić javno "pokopao" bivšeg predsednika!

Podeli vest

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić očigledno ne zna razliku između Jasenovca i Donje Gradine, jer je, napadajući aktuelnog šefa države Aleksanadra Vučića, tvrdio da je on bio i u Jadovnu i u Jasenovcu. Međutim, direktor Muzeja žrtava genocida Dejan Ristić tvrdi da bi Aleksandar Vučić bio prvi šef srpske države od 1945. godine koji je posetio Jasenovac, odnosno monumentalni spomenik Kameni cvet arhitekte Bogdana Bogdanovića

 

- Kod nas se vrlo često brka Donja Gradina i Jasenovac. Prethodni predsednik gospodin Tadić je relativno skoro izjavio kako je on bio u Jasenovcu i da nije tačno da nijedan šef srpske države nije bio u Jasenovcu. nažalost, to nije tačno. Svi odlaze u Donju Gradinu. međutim, u Jasenovac, ponovaljam, u centralni deo sistema i koncengtracionih logora smrti NDH  Jasenovcu, nažalost, niko, očigledno, ni u privatnom ni u državnom svojstvu, kada je šef srpske države ne može da dođe. 

Podsetimo, bivši predsjednik Srbije Boris Tadić optužio je u petak aktualnog šefa države Aleksandara Vučića za politički marketing i samopromociju u pogledu odnosa prema Jasenovcu ocijenivši kako se Vučić ponaša kao da "povijest počinje od njega".

Foto: printscreen

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

a kako da ode tamo kad mu jemajka Francetic i RODJENI UJAK JURA FRANCETIC,PUKOVNIK CUVENE BRIGADE CRNA LEGIJA . to je bio Predsednik Srbije ,i njega ljudi neki jos podrzavaju ,jadni li su ti Srbi koji njega podrzavaju ,pitam ovu drzavu i Ljude da li su oni normalni kada izaberu tog coveka za predsednika ,i dalje je ucestvovao u unistavanju Srbije i srpskog naroda ,a on seta slobodno po beogradu mesto da lezsi u zatvoru za izdaju Srbije,kao i sav zuti olos

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija