• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.07.2022

14:02

MOMIROVIĆ: KLJUČEVE JASENOVCA NE SME DA DRŽI ZAGREB!

Ministarstvograđevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Politika

MOMIROVIĆ: KLJUČEVE JASENOVCA NE SME DA DRŽI ZAGREB!

Podeli vest

Danas ceo svet mora da zna da se u Evropi, kolevci moderne civilizacije, građenoj na pomirenju i pobedi nad nacizmom, dogodio zlokobni presedan koji odiše duhom zlih vremena. Zabraniti posetu Jasenovcu predsedniku Srbije čiji su preci među stotinama hiljada Srba, Jevreja i Roma stradalih u jezivom zločinu genocida za koji je odgovoran ustaški režim, samo je dokaz da se neke stvari nisu mnogo promenile od 1941. godine, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, povodom odluke hrvatskih vlasti da zabrane posetu predsedniku Aleksandru Vučiću logoru Jasenovac

 

„Da li su to evropske vrednosti za koje se svi mi zalažemo? Da li mi to danas živimo u Evropi u kojoj su Srbi, Jevreji i Romi na Balkanu građani drugog reda koji moraju da ćute o svojim stradanjima i žrtvama? Cela Srbija je uz predsednika Aleksandra Vučića, jer mi nikada nećemo zaboraviti Jasenovac. Nemamo na to pravo kako zbog žrtava, tako i zbog naše dece i njihove dece. Dobro je poznato da za predsednika Vučića Jasenovac nije samo memorijalni kompleks, već i grobno mesto njegovog dede Anđelka koji je stradao negde na putu između Jadovna i Jasenovca. Uprkos tome, nikada od njega nismo čuli reči mržnje, već samo reči pomirenja među narodima u regionu. Potez hrvatskih vlasti jasno pokazuje da oni žele da zaborav prekrije jasenovački zločin i kvislinšku NDH“, rekao je ministar Momirović.

Ministar Momirović podvukao je da u pola dana, u pola noći, kapije Jasenovca moraju da budu otvorene za svakog pripadnika srpskog naroda, bio on predsednik Srbije ili đak, te da ključ od te kapije ne sme biti u Zagrebu, već on mora biti kod svih onih ljudi koji gaje poštovanje prema nevinim žrtvama i duboki otklon od nacizma i ustaštva. Momirović dodaje da je danas Srbija zemlja evropskih vrednosti koja veruje u pomirenje i dobre komšijske odnose, koja ceni i poštuje - koja oprašta, ali ne zaboravlja. Svaki Srbin ima pravo da poseti grobove jasenovačkih mučenika i pokloni im se. Bez uzajamnog poštovanja i mira u duši, nema ni budućnosti za naš region.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija