• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTV Pink/Informer

17.07.2022

22:49

VUČIĆEVIĆ NA TV PINK O ZABRANI VUČIĆU DA POSETI JASENOVAC, ovo je nešto najgore što je moglo da se desi u odnosima Srbije i Hrvatske, JOŠ VIŠE ŠOKIRA TO ŠTO ZAPAD ĆUTI!

TV Pink printscreen

Politika

VUČIĆEVIĆ NA TV PINK O ZABRANI VUČIĆU DA POSETI JASENOVAC, ovo je nešto najgore što je moglo da se desi u odnosima Srbije i Hrvatske, JOŠ VIŠE ŠOKIRA TO ŠTO ZAPAD ĆUTI!

Podeli vest

Hrvatska vlada odlučila da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabrani privatni odlazak u Jasenovac, što su osudili brojni domaći, pa i inostrani političari i intelektualci.

Tim povodom TV Pink je napravio specijalnu emisiju, a o skandaloznoj odluci hrvatske vlade pričali su glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević, ali i Dragoslav Bokan sa Instituta za nacionalnu strategiju, Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, novinar „Politike" Bojan Bilbija, marketinški stručnjak Nebojša Krstić

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević istilče da niko nije doveo u kontekst Oluju, Bljesak i Jasenovac iz Beograda, da su to uradili u Zagrebu.

- Hrvatski mediji su pisali kako je Vučić hteo da izazove haos, a ja se pitam kako je to on hteo da izazove haos, tako što hoće da postavi cvet ili venac na spomenik žrtvama - uptao je Vučićević.

Kako kaže, oni navode godišnjicu Oluje, kao razlog za posetu predsednika Vučića, i dodaje da to nema nikakve veze, podsećajući da ovo nije prvi put da je predsednik tražio dozvolu za posetu Jasenovcu.

- Ovo je nešto najgore što je moglo da se desi u odnosima Srbije i Hrvatske - kaže Vučićević, i dodaje da ga još više šokira to što zapad ćuti na sve ovo.

Dragoslav Bokan sa Instituta za nacionalnu strategiju, kaže da onaj deo Hrvata koji se nije pokajao, objedinjujue cinizam, okrutnost i ismevanje naših žrtava.

- U toj slagalici, naše mesto je da ćutimo i da budemo mrtvi. Jedna je stvar sam čin zabrane dolaska predsednika Vučića na mesto i njegovog porodičnog, ne samo nacionalnog stradanja. Iako je on pokušao na sve protokolarne načine da dođe tamo, to mu nije dopušteno - rekao je Bokan.

Kako kaže, do sada su iz Hrvatske govorili kako još uvek nije vreme za to, kako treba da zaboravimo na zločine kako bi se pomirili.

- Gledali smo danas potresne snimke svedočanstva ljudi koji su bili deca kada su im ubijali majke, decu... Ekipa koja zastupa tu državu, oni ne da ne žele da se izvine, ne da ne žele da priznaju odgovornost, oni čak i ismevaju te žrtve - rekao je Bokan.

Bokan je rekao da je tema Jasenovca, nešto što je stavljeno pod tepih, a eto, dodaje, pitanje koje se otvorilo danas. Ističe da je to nešto što je jako teško i gledati, ali i pričati o tome.

- Nisu pustili predsednika Srbije, koji je iz porodice koja je stradala u NDH, ode tamo, spusti cvet i vrati se nazad. Onda dolazi druga stvar, a to je reakcija Srbije. Srbija je odreagovala i rekla da je sada dosta toga - rekao je Bokan. On dodaje da ne smemo da dopustimo poniženje naših žrtava.

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, rekao je da ga ništa nije iznenadilo u ponašanju Hrvatske, dodaje da je Vučić dao dobar odgovor rekavši im da samo rade svoj posao.

- Hrvati su radili svoj posao i od 1941. do 1945. To treba da bude svačiji odgovor kada su u pitanju Hrvati. Radite samo vi svoj posao - kaže Šešelj.

Kako kaže, njihov posao je bilo i proterivanje Srba u Oluji, i sada oni nastavljaju tu politiku.

- Pokazuju da Hrvatska može postojati samo kao ustaška, drugačije ne može - rekao je Šešelj.

Foto: TV Pink printscreen

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić napominje da kada kažemo Jasenovac, mislimo na čitavu seriju logora, od Paga pa do Donje Gradiške.

- Ja mislim da ne bi trebali da proterujemo ambasadora, smatram da je odraz snage Srbije u raciju. Dobar je potez što je odmah zatim tražena zvanična poseta Jasenovcu - rekao je Krstić.

Kako kaže, u diplomatiji postoji pravilo da morate na svaki gest druge strane da odgovorite istom merom.

- Pitanje je da li Srbija treba da iskoristi to pravo ili ne treba. Ja sam zagovornik politike koja pažljivo vaga da li treba tako postupiti ili ne. Srbija ne treba da odgovori istom merom, i na taj način će da pokaže snagu, a ne slabost - rekao je Krstić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Predrag

pre 1 godinu

Zemlja članica EU brani da se položi cveće i oda pomen žrtvama nacizma i ustaštva. Sve rečeno...

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija