• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.07.2022

16:16

SRBIJA, NA ČELU SA VUČIĆEM, POKAZALA JE DA MOŽE, UME I ZNA! Dačić: Za prethodnih 10 godina došlo do istorijskih promena

Tanjug/Rade Prelić

Politika

SRBIJA, NA ČELU SA VUČIĆEM, POKAZALA JE DA MOŽE, UME I ZNA! Dačić: Za prethodnih 10 godina došlo do istorijskih promena

Podeli vest

Na današnji dan pre 10 godina formirana je prva vlada SNS, SPS i njihovih koalicionih partnera, a lider socijalista Ivica Dačić kaže da je u tom periodu došlo do istorijskih promena i da je vlast na čelu sa Aleksandrom Vučićem pokazala da ume da upravlja državom u najtežim političkim trenucima

- Potpuno je promenjena pozicija, lik i perspektiva za budućnost Srbije. Srbija je ostvarila veliki napredak i kada je reč o njenom spoljno-političkom, odnosno međunarodnom položaju i danas je cenjeni politički partner. Svi znaju šta mi hoćemo, a šta nećemo - rekao je Dačić za Tanjug.

Osim toga, naveo je da je došlo do stabilizacije prilika na ekonomskom planu i da Srbija danas nije ugrožena u finansijskom smislu kao što je, kako kaže, to bilo 2012. godine kada je našoj zemlji pretio bankrot.

Naveo je da je došlo do velikog razvoja i kada je reč o stranim investicijama, povećanju plata i penzija, većem zapošljavanju građana, a samim tim otvaranju veće perspektive za građane Srbije.

Veoma čvrsto branimo naš državni i nacionalni interes

Dačić je kao veoma bitno istakao to što veoma čvrsto branimo naš državni i nacionalni interes i dodao da je, kada je reč o Kosovu i Metohiji, velika promena sama činjenica da su za ovih deset godina 23 zemlje povukle priznanje Kosova kao nezavisne države.

- Time smo kosovsko pitanje vratili na pregovarački sto jer su u to vreme to pitanje već bili otpisali sa dnevnog reda. Isto tako, došlo je do toga da se Srbija danas pita o tome - rekao je Dačić.

Dodao je da je pre početka svih razgovora u Briselu mislio da će to biti samo razgovori o tehničkim pitanjima odnosno da je budućnost Kosova prakticno rešena, a da danas 101 zemlja od 193 članice UN ne priznaje nezavisno KiM, odnosno poštuje teritorijalni integritet Srbije.

- To je veoma važna činjenica - podvukao je Dačić i podsetio da su, osim toga što smo uspeli da osnažimo našu poziciju kada je reč o KiM, dolaskom nove vlasti 2012. godine započeti i pregovori o članstvu Srbije u EU.

Postignut odlučujući napredak

Istakao je da Srbija nikada nije dalje otišla u tim pregovorima i da je postignut odlučujući napredak, kako je rekao, najveći u dosadašnjoj istoriji Srbije.

- Mislim da je bitno da je vlast u Srbiji, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, pokazala da može, ume i zna da upravlja državom u najtežim političkim trenucima i zato mislim da je u najvećem državnom interesu Srbije i u interesu budućnosti njenih građana da u našoj zemlji vlada političko jedinstvo i politička stabilnost kao preduslov svakog uspeha - zaključio je Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija