• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.08.2022

21:04

VUČIĆ KAO VALTER! Ovaj video sa predsednikom Srbije postao hit u celoj Kini, za jedan dan imao više od sto miliona pregleda!

printscreen

Politika

VUČIĆ KAO VALTER! Ovaj video sa predsednikom Srbije postao hit u celoj Kini, za jedan dan imao više od sto miliona pregleda!

Podeli vest

Na društvenim mrežama u Kini kruže video snimci o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i teroru koji trpi naš narod od strane šiptara

Na društvenoj mreži TikTok u Kini pojavio se video na kojem se vide vozila kosovske policije pod rotacijom, dok u nastavku ide obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u kojem pruža podršku svom narodu.

Snimak je postao viralan i brzo se proširio Kinom, te je tako za jedan dan imao više od sto miliona pregleda.

Podsetimo, nakon sastanka koji se održao juče poslepodne povodom poteza Prištine da od danas, 1. avgusta, počne primena odluke da se građanima koji imaju dokumenta Republike Srbije prilikom ulaska na KiM izdaju potvrde kao zamena za dokumenta, oglasile su se sirene za vazdušnu opasnost u Severnoj Mitrovici, nakon čega su bili blokirani prelazi Jarinje i Brnjak, kao i Zubin potok, Leposavić, ali i druga mesta širom Kosova i Metohije.

Naš narod je prošao kroz nemile događaje, od toga da nisu mogli svojim kućama, jer im šiptari nisu dozvoljavali da prođu, do batinanja Srba od strane pripadnika ROSU. 

Maltretiranje Srba na Kosovu i Metohiji trajalo je do sitnih jutarnjih sati, a Srbija je dobila podršku od strane Rusije i Amerike. Nešto nakon 15 časova barikade sa prelaza Jarinje su uklonjene.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miki

pre 1 godinu

Tužno je i žalosno da jedan deo takozvane elite u Srbiji ćuti na sve ovo što se dešava na KiM. Kao da su jedva čekali da se ovako nešto desi.

rade

pre 1 godinu

Kurti već godinama nastoji da nasilno protera naš narod sa KiM.

sasa

pre 1 godinu

Kurti ne prestaje sa gnusnim provokacijama i pravljenejm haosa na KiM.

stefan

pre 1 godinu

Ceo svet nek vidi kako se ponasa Kurti i Pristina.Jadno

Patak

pre 1 godinu

Jasno je da Kurti zeli da protera sve preostale Srbe sa KIM

Pavlovic

pre 1 godinu

Ne zelimo sukobe i necemo dozvoliti progon srpskog naroda sa KiM

Milan

pre 1 godinu

Ali Valter ne bi bio izdajnik pa da potpiše Briselski sporazum.

Ivana

pre 1 godinu

Srbija je jaka zemlja, uprkos pritiscima, stabilna je i pobediće.

Biljana

pre 1 godinu

Jučerašnji događaji na Kosovu i Metohiji bile su udarna vest na mnogim svetskim medijima, pa i na kineskim portalima koji su posebno istakli smireno, ali odlučno reagovanje predsednika Aleksandra Vučića koji je zaštitio srbe u južnoj Srpskoj Pokrajni.

Bobana

pre 1 godinu

Predsednik je oduvek podrska svom narodu. Uz njega Srbija i pobedjuje.

Visnja

pre 1 godinu

Podrska vodeceg coveka nase zemlje mnogo znaci svima nama.

Hana

pre 1 godinu

Svi znaju da je predsednik ispunio sve sto je rekao, pa tako i kada kaze da ce Srbija pobediti svi znamo da ce tako i biti.

Mirko

pre 1 godinu

Hvala predsedniku za svu podrsku i za sve sto pruza svome narodu.

Biljana

pre 1 godinu

Jučerašnji događaj na Kosovu i Metohiji bile su udarna vest na mnogim svetskim medijima, pa i na kineskim portalima koji su posebno istakli smireno, ali odlučno reagovanje predsednika Aleksandra Vučića koji je zaštitio srbe u južnoj Srpskoj Pokrajni.

Luka

pre 1 godinu

Zahvaljujuci predsednuku Vucicu odnosi Srbije i Kine nikada nisu bili bolji!

Milan

pre 1 godinu

Zahvaljujuci predsedniku Vucicu odnosi Srbije i Kine nikada nisu bili bolji!

Miki1986

pre 1 godinu

Drzava i njen presednik ce uvek biti uz svoje gradjane

Milivoje

pre 1 godinu

Mnogi samo mogu da sanjaju da imaju ovakog presednika

Sara

pre 1 godinu

Hvala Kinezima na podršci. Uvek su nam bili prijatelji.

Alex

pre 1 godinu

Strašno je to što proživljavaju Srbi na KiM, a još strašnije što kao nacija nismo složni. Gde je sad ta jaka opozicija što ruši Novi Sad da podrži svoje sunarodnike u ovako teškoj situaciji?

Eva

pre 1 godinu

Kinezi vole superheroje i vole kada dobro pobeđuje zlo. Nadam se da će i ovoga puta Vučić izvojevati slobodu Srba na KiM.

Drina

pre 1 godinu

Ovo je dokaz koliko je Vučić cenjen i poštovan u Kini.

Glasinac

pre 1 godinu

Kina je naš iskreni prijatelj i mi to znamo da cenimo.

Veljko M

pre 1 godinu

Kina nije priznala nezavisnost Kosova i Srbija je joj na tome zahvalna.

Branko N

pre 1 godinu

Više puta do sada je Kina pokazala da je Srbiji iskreni prijatelj i to prijateljsvo mi cenimo i poštujemo.

Milan Š

pre 1 godinu

Srbija i Kina nikada nisu imali bolje odnose nego što su to danas i verujem da će oni u buduće biti još i bolji.

Gaga

pre 1 godinu

Tako to rade političari koji se bore za interes gradjana. Hit u Kini video našeg predsednika Vučića, prijateljske države. Svet nek vidi da Srbija više nije mala i slaba, već jaka stabilna i sigurna, sa najboljim rukovodstvom . Sa Vučićem uvek pobedjujemo, mirno i sa pametnim rečima.

Ivana

pre 1 godinu

Put mira i stabilnosti kojim ide Srbija,i donosi pobedu.

Rada

pre 1 godinu

"Pobedićemo", reč koja treba da odzvanja svetom , da svi znaju da Srbija više nije mala i slaba. Politika mira i jake reči presednika Vučića, govore koliko je uz naš narod na KIM.

Dejana

pre 1 godinu

Srbija se bori za ocuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta

Tanja

pre 1 godinu

Kinezi su naši prijatelji i sigurna sam da po pitanju KIM imamo njihovu apsolutnu podršku. Neka cep svet vidi kako se Srbija "bori" protiv šiptara i njihovih pokušaja da sa naše teritorije, teritorije KIM proteraju svakog Srbina!

Zeljko

pre 1 godinu

Sad kad je Aljbin Kurti dobio parket sa svih strana sveta, dobro će razmisliti sledeći put da li će pokušati neko nasilje nad srpskim narodom.

Dana

pre 1 godinu

Teški dani za naš narod na KIM, ali oni su deo Srbije, za njih se brine i bori predsednik Vučić srcem. Svete gledaj koga je Srbija izabrala, najboljeg predsednika, da neumornim radom jača državu iz dana u dan i da se bori za mirno rešenje svakog problema, svakog gradjana.

Mila

pre 1 godinu

Na miran način se na kraju sve završilo. Dosta je bilo terora nad našim ljudima! Ovo je i moralo otići u svet. Srbija koja brani svoje ljude i pregovara u njihovu korist kad je najteže!

Lena

pre 1 godinu

Govor pravog državnika i lidera koji se svima naporima i snagama bori za svoju državu i svoj narod i veruje u svoju zemlju, da će pobediti zlo koje joj nepravedno spremaju.

Filip

pre 1 godinu

Podrška srpskoj borbi za opstanak na KiM i očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta dolazi sa svih strana sveta.

Katarina

pre 1 godinu

Niko neće otimati našu zemlju i našu teritoriju, Vučić je odbranio naša prava i naš teritorijalni integritet!

Marija

pre 1 godinu

Teska je situacija za nas srpski narod na KiM

Rade

pre 1 godinu

Kina, Amerika, Rusija, sve velike sile su stale na stranu Srbije, jer takvo divljačko ponašanje kosmetskih Albanaca zaslužuje svaku osudu.

Sara

pre 1 godinu

Neće se ostvariti ono što Kurti želi da pravi etnički čisto KiM. Srbi će živeti u našoj južnoj pokrajini i neće nas niko terati!

Zeljko

pre 1 godinu

Srbija će odneti pobedu u borbi za KiM, jer pravda je na našoj strani, kao i pobednička tradicija.

Danka

pre 1 godinu

Teški dani za naš narod na KIM, strah i strepnja izazvana "demonstracijom sile"albanskih političara a sve sa ciljem da proteraju Srbe sa svojih ognjišta. Ali Srbija stoji iza svog naroda na KIM i predsednik Vučić. Ova Srbija pobedjuje , politikom mira, stabilnosti, sa željom da se i druga strana na KIM dozove pameti i sedne za pregovarački sto.

Danka

pre 1 godinu

Svuda u svetu su se čule reči Vučića da će Srbija pobediti i da nema predaje. A nije je ni bilo!

Filip

pre 1 godinu

Srbija je pod vođstvom Aleksandra Vučića značajno politički ojačala i zato dobija podršku sa svih strana sveta u borbi za očuvanje svog teritorijalnog integriteta.

Dana

pre 1 godinu

Istorijska pobeda na izborima govori koga je Srbija birala. Danas smo svesni da smo birali najboljeg medju nama, da se bori srcem i radom za sve nas. Srbija pobedjuje i uvek će da pobedjuje uz najboljeg predsednika Vučića koji će uvek da štiti interese našeg naroda na KIM, interese svih nas.

Mirko

pre 1 godinu

umislili Šiptari da mogu da udaraju na Srbe bez ikakvog otpora, e pa diplomatija Srbije je pokazala kako stvari stoje, ne može sve da bude kako Priština zamisli!

Dunja

pre 1 godinu

Pokazao je da se svim srcem i svom snagom bori za Srbiju i da će iznaći načine da zaštiti naš narod na KiM.

Duško

pre 1 godinu

Neće se ispuniti nikada Kurtijeva zamisao da otme KiM od Srbije i da protera sve Srbe. Dok god je Vučić na čelu države Srbija se neće predavati!

Valentina

pre 1 godinu

Kina zna kaakve nepravde trpi nas narod na Kosovu.Vucic se bori za opstanak Srba ma Kosovu u vrlo teskim uslovima,i Kina pozdravlja i podrzava takvu borbu

Lenče

pre 1 godinu

Kina je naša prijateljska zemlja, kineski narod se saoseća sa svima nama koji prolazimo teror zbog sumanutih odluka Prištinskih vlasti.

Sanja

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je uvek uz svoj narod, uvek uz svakog čoveka i njihovu porodicu. Zato Srbija ima snagu da se suprotstavi svakome ko pokuša da joj naudi. Jaki smo jer smo zajedno, jer verujemo u pobedu snage našeg naroda.

Mirjana

pre 1 godinu

Kinezi su vrlo pravican narod.Vucic jako dobro saradjuje sa njima na svim poljima i pokazali su se kao nasi prijatelji.Oni su prepoznali Vucicevu borbu za pravdu i svoj narod i podrzali je.

Ena

pre 1 godinu

Svet i treba da se upozna sa pravim stanjem na KiM koje nije nimalo bezazleno! Siptari zele rat,ali Srbija ce zastiti svoj narod!

Raka

pre 1 godinu

Vucic je diplomatskim putem uspeo da resi krizu, ali mora Medjunarodna zajednica da urazumi Kurtija, jer ocigledno je da zeli nemire po svakoj ceni! Kina nas podrzava i mi to cenimo i postujemo!

Mila

pre 1 godinu

Snimak pokazuje maltretiranje Srba, a to je samo delic onoga sto nas narod prozivljava! Kina razume borbu Srbije za ocuvanje teritorijalnog integriteta!

Vladimir

pre 1 godinu

Kinezi su pravdoljubiv narod i zato su prepoznali iskrenu borbu naseg predsednika za zivot naseg naroda na Kosovu.Nije samo upitanju borba za nasa prava vec i nacin na koji Vucic sprovodi tu borbu.Vucic uvek insistira na miru,iako je situacija jako zategnuta.

Boka

pre 1 godinu

Kina i Rusija podrzavaju borbu Srbije za KiM, a mi necemo odustati dok nase stanovnistvo ne bude moglo mirno da zivi! I bez straha! Od novih napada sa albanske strane!

Masa

pre 1 godinu

Govor predsednika Vucica je baziran na mirno resavanje problema, dijalogom, da mi necemo dozvoliti da se Siptari izivljavaju nad Srbima i da im ogranicavaju kretanje! Govor koji je apel da,se novi sukobi sprece!

Srdjan

pre 1 godinu

Presednik je jasno stao uz svoj narod i to je za divljenje.

Anja

pre 1 godinu

Svi treba da vide pravu situaiju na KiM i šta Srbi tamo doživljavaju. Genijlni potezi predsednika da sačuva mir su urodili plodom i još je privukao svetsku pažnju.

Dušan

pre 1 godinu

Presednik čuva državu u okviru njenih granica i moćna Kina mu se divi na tome.

Brane

pre 1 godinu

Vučić je prevazišao legendarnog Valtera i zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa predsednikom Kine za još jednu stepenicu podigao popularnost Srbije među kineskim građanima.

Boban

pre 1 godinu

Sada već svi znaju koliko je Vučić uvek bio uz svoj narod!

Sanja

pre 1 godinu

Vučić je poštovan kao čovek i lider svuda po svetu!Takodje,celi svet zna koliku nepravdu trpi srpski narod na KiM!!!Da li će neko reagovati?!

Nataša

pre 1 godinu

Ovo je samo dokaz koliko i drugi narodi shvataju da je Vučić uvek uz svoj!

Kaja

pre 1 godinu

Bude li Kurti prošao nekažnjeno za sva svoja ne(dela),onda je celi svet krenuo pogrešnim putem,putem terora i nasilja!

Mira

pre 1 godinu

Gde je sad ta demokratija koju Zapad toliko propagira???

Marko

pre 1 godinu

Podrška za Srbiju,srpski narod i Vučića!Podrška za naš KiM i naš narod tamo!Teški dani za Srbe,ali bili bi još teži da nemamo Vučića!Živeo!

Tamara

pre 1 godinu

Kurtijeva demonstracija sile nad nenaoružanim srpskim narodom ne može i ne sme proći nekažnjeno!Ili,zapad propagira nirvanu?!

Nada

pre 1 godinu

Ljudi znaju da Vučić voli svoj narod i da će se uvek boriti za njega!

Taki

pre 1 godinu

Vučić je zaslužio podršku, jer se bori za mir i svoj narod, za teritorijalni integritet Srbije.

Taki

pre 1 godinu

Vučić je taj koji smiruje tenzije i insistira da se stvari reše diplomatskim putem. Zato i ima podršku širom sveta.

marija

pre 1 godinu

Mnoge zemlje mogu da nam zavide jer imamo pravo presednika!

Mia

pre 1 godinu

Pa naravno da ce pogledati, kada Kinezi vole Vucica, jer je iskren.

Taki

pre 1 godinu

Predsednik Vučić nastoji da zastiti svoj narod na KiM, istrajan je u tome da sacuva mir i stabilnost. To zaslužuje svetsku podršku!

Jovanka

pre 1 godinu

Kina je iskren prijatelj nase zemlje i pruzaju punu podrsku!

Taki

pre 1 godinu

Vučić je drzavnik koji uvek deluje u interesu svog naroda, tako je i sada.

Milica

pre 1 godinu

Svakako da nakon slabljenja Amerike treba ujedno da Kosovo udje u pravne okvire to jes protektorat Srbije i to ce se desiti samo je pitanje vremena.

anja

pre 1 godinu

Citav svet je uz Vucica i mudru politiku koju sprovodi. Svima je itekako jasno da smo mi faktor stabilnosti u regiji i da se jedinu na Vucica moze racunati da odrzi balans i mir u ovom delu evrope.

anja

pre 1 godinu

Vuciceva pametna politika se cuje u svim delovima sveta i svakako ima podrsku od svih nacija i naroda jer zagovara mir i kompromis.

anja

pre 1 godinu

Niko nije imao ovoliku popularnost i podrsku u Kini do Vucica niti jedan drzavnik sa ovih prostora.

anja

pre 1 godinu

Svojom mudrom politikom Vucic ima podrsku prijateljske Kine ali toliku podrsku i popularnost niko nije uzivao sa ovih prostora to je sigurno.

relja

pre 1 godinu

Vucic svojom mudrom politikom uziva ogromnu podsrku u citavom svetu u meri koju nije imao niko nikada iz ovog dela evrope.

Dejan

pre 1 godinu

Voli kineski narod istinske rodoljube i državnike.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija