• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.08.2022

11:41

U Velikoj Hoči obijene dve srpske prodavnice!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Politika

U Velikoj Hoči obijene dve srpske prodavnice!

Podeli vest

Dve prodavnice mešovite robe u Velikoj Hoči, Bojana Pavlovića i Dušana Lukića obijene su u toku noći i iz njih su odneti mešovita roba i novac, saopštila je vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju

 

Ove dve prodavnice našle su se na meti pljačkaša i krajem juna, ali ni tada kao ni sada Kosovska policija nije adekvatno reagovala niti su počinioci uhvaćeni.

Kako su u prodavnicama instalirane kamere, vlasnici prodavnica pljačku su primetili u vreme njenog izvršenja i o tome je pravovremeno obaveštena policija. Međutim, počinioci nisu uhvaćeni, a nakon uviđaja, vlasnici prodavnica nisu dobili kopiju zapisnika.


Pljačkom i obijanjem prodavnica, njima se direktno ugrožava egzistencija i opstanak u Velikoj Hoči te ovakvi incidenti imaju šire posledice na život srpskog naroda u ovoj sredini, ocenjuje Kancelarija.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

"Nekažnjavanje zločina unosi dodatni nemir i strah među srpski narod u pokrajini, posebno u Metohiji i šalje poruku da za njih nema mira ni pravde", navodi se u preciziranom saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju insistira da se počinioci privedu pravdi, posebno s obzirom na činjenicu da postoje video zapisi kao dokaz i nema opravdanja da se ovaj zločin ne rasvetli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija