• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ssr.org.rs

11.08.2022

14:25

KAMPANJA LAŽI U HRVATSKOJ PROTIV KOŠARKAŠA SAVE LEŠIĆA I SRBA! Oglasio se Linta povood slučaja srpskog košarkaša

Tanjug

Politika

KAMPANJA LAŽI U HRVATSKOJ PROTIV KOŠARKAŠA SAVE LEŠIĆA I SRBA! Oglasio se Linta povood slučaja srpskog košarkaša

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta najoštrije osuđuje sramnu izjavu potpredsednice Vlade Hrvatske iz reda Srba Anju Šimpragu koja se pridružila brutalnoj kampanji laži koju protiv srpskog košarkaša i krajiškog Srbina Save Lešića i njegove porodice vode hrvatski mediji i veteranska udruženja uz podršku hrvatske vlasti

Zagrebački Jutarnji list je objavio huškački tekst s ciljem da se Sava Lešić predstavi kao nasilnik koji je tobože lupio šamar maloletnoj kćerki hrvatskog policajaca i veterana na putu Šibenik–Knin i koji je zajedno sa svojim bratom i ocem tobože fizički napao tog istog policajaca i njegovog sina u dvorištu svoje porodične kuće u selu Ramljane kod Knina!!! Jutarnji list naravno nije kontaktirao Savu Lešića i članove njegove porodice da bi čuo njihovu stranu priče.

Takođe, u Dnevniku 2 Hrvatske radio-televizije (HRT) od 10. avgusta objavljen je skandalozan prilog čiji je cilj širenje mržnje prema prognanim Srbima koji tokom letnjih meseci dolaze u većem broju svojim kućama na području severne Dalmacije i šire. Autor priloga iznosi srbomrzačku tezu da se sukobi na kninskom području uvek događaju u istom razdoblju tj. tokom leta a da su učesnici incidentih situacija uvek isti, jasno misleći na prognane Srbe. To je potvrdio gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić koji je izneo opasnu izmišljotinu da su krivci za incidente i sukobe lica koja ne žive u Kninu odnosno prognani Srbi koji preko letnjih meseci u značajnom broju dolaze da posete svoja imanja i bliže i dalje rođake. Izvesni Venco Bošnjak je svojom izjavom potvrdio navedenu izmišljotinu gradonačlenika Knina izjavljujući da, „…kada dođu ovi, koji su imali prebivalište ovde tj. u Kninu, naprave probleme“. Predsednik Koordinacije veteranskih udruženja grada Knina Ante Anić-Kremić je iznio providnu laž da policajac i otac maloljetne djevojke nije gledao da li je Lešić Srbin ili nije već mu je tobože bilo važno što mu je dete  bilo ugroženo. Policajcu i njegovoj maloletnoj ćerki je bila važna nacionalna pripadnost Lešića i članova njegove porodice što su jasno pokazali nazivajući ih četnicima i psujući im četničku majku. Na kraju priloga gore spomenuta Anja Šimpraga je osudila bez ikakvih dokaza Savu Lešića i pridružila se naručenoj hajci protiv njega.

Sava Lešić je rođen u Kninu 1988. godine a proteran je sa porodicom i svojim narodom u zločinačkoj akciji „Oluja“. On je dao izjavu srpskim medijima iz koje se jasno vidi da su u autu bile dve devojke koje mu nisu dozvoljale da ih obiđe. Kada je to konačno učinio počele su da blicaju i provociraju dizanjem dva prsta jer su vidjele da je u pitanju auto beogradskih tablica. Sava je stao i zajedno sa suprugom izašao iz  auta i prišao do njih. Maloletna djevojka je počela da verbalno napada Savu i njegovu suprugu nazivajući ih četnicima a zatim je lupila šamar njegovoj supruzi i krenula da je čupa za kosu istovremeno preteći svojim ocem koji radi u kninskoj policiji. Posle incidenta Sava i njegova supruga su ušli u auto i krenuli ka porodičnoj kući u selo Ramljanje a devojke su ih pratile. Nakon pola sata, pred kućom Lešića su se pojavila dva automobila iz kojih su izašli otac i brat maloljetne djevojke. Otac, koji radi kao policajac, je pretio da će ih sve pobiti psujući im četničku majku. Zatim su on i njegov sin fizički napali Savu, njegovog brata, oca i majku koji su bili prinuđeni da se brane da bi sačuvali živu glavu. Iz izjave Save Lešića se može jasno zaključiti da je ispričao istinu o navedenom incidentu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija