• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

11.08.2022

16:28

Petković razgovarao sa Srbima kojima su opljačkane radnje u Velikoj Hoči

Tanjug/Miloš Milivojević

Politika

Petković razgovarao sa Srbima kojima su opljačkane radnje u Velikoj Hoči

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas sa Bojanom Pavlovićem i Miroslavom Lukićem kojima su pre tri dana ponovo opljačkane prodavnice u Velikoj Hoči

Petković je u objavi na svom Fejsbuk nalogu podsetio da se isti scenario dogodio i pre dva meseca, a da počinioci nisu pronađeni.

- Opljačkani su na prepreden i podmukao način, a iako postoje i video zapisi počinilaca i dokazi na terenu, to za Kosovsku policiju nije dovoljno da bi odgovorni bili procesuirani - naveo je Petković.

Dodao je da su mu Pavlović i Lukić izneli "opravdanu zabrinutost za egzistenciju i bezbednost svoje porodice i svojih komšija" jer se suočavaju sa različitim provokacijama i pretnjama u svojoj sredini.

Posebno su, kaže, revoltirani i ogorčeni na predstavnike međunarodne zajednice jer oni kojima je poveren zadatak da o njima brinu, "ni prošli put, a ni sada nisu reagovali adekvatno".

Najavio je da će se Kancelarija za KiM obratiti svim relevantnim međunarodnim misijama koje deluju na prostoru pokrajine i zahtevati da povećaju angažovanje i na ovom i na svim drugim slučajevima čije su mete Srbi, posebno južno od Ibra.

- Dogovorili smo se i na koje sve načine Miroslavu i Bojanu možemo da pomognemo da povećaju bezbednost svojih objekata. Bojanu i Miroslavu sam preneo da nisu sami i da će i u ovoj, ali i drugim nedaćama imati moju i podršku Kancelarije za KiM gde god je to moguće - napisao je Petković.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija