• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.08.2022

13:13

Vučić naredna dva dana u Briselu, očekivanja od sastanaka mala!

AP Photo/Olivier Matthys

Politika

Vučić naredna dva dana u Briselu, očekivanja od sastanaka mala!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u Briselu 17. i 18. avgusta povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće naredna dva dana u Briselu, gde će, razgovarati sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, a potom u dijalogu sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem uz posredovanje EU, pokušati da nađe rešenje za situaciju na KiM, izazvanu odlukom Prištine o preregistraciji vozila i ličnim kartama, ali i sva ostala otvorena pitanja koja su podigla tenzije u južnoj pokrajini i zapretila bezbednosti Srba na KiM

Vučić će najpre sutra razgovarati sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, koji će se zatim odvojeno sastati i sa Kurtijem.

Vučić je, najavljujući sastanak sa Stoltenbergom, u izjavi za novinare, rekao da je taj sastanak jako važan, da će razgovarati i sa izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, i mnogim drugima u Briselu i naglasio da ne zna šta se može očekivati od tih razgovora.

Napomenuo je da je u više navrata imao telefonske rezgovore sa Stoltenbergom i da je dogovoreno da se lično sastanu u Briselu, ističući da je KFOR jedini koji ima mandat za očuvanje sigurnosti i mira na KiM, posebno na severu pokrajine.

U četvrtak će, kako je najavljeno, specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarati sa Vučićem i Kurtijem i pokušati da ostvari napredak u dijalogu Beograda i Prištine.

Prema dosadašnjoj praksi, Lajčak će najpre imati odvojene sastanke sa Vučićem i Kurtijem, da bi potom usledio zajednički sastanak, ali je neizvesno da li će ga biti.

Razgovori u Briselu slede nakon što su, početkom meseca, odlukom Prištine o preregistraciji vozila i ličnim kartama, ponovo podignute tenzije, jer su Srbi sa severa KiM na taj potez Kurtija odgovorili blokadama puteva, uz zahtev upućen i Prištini i međunarodnoj zajednici da se mora primetiti odluka o formiranju Zajednice srpskih opština dogovorena Briselskim sporazumom pre više od devet godina.

Foto: AP Photo/Olivier Matthys

Aleksandar Vučić

Na molbu pre svega SAD, Kurtijeva vlada odložila je primenu odluke o registarskim tablicama i ličnim dokumentima do 1. septembra, a predsednik Srbije, najavljujući odlazak na razgovor u Brisel, otvoreno je poručio da je skeptičan i da ne očekuje postizanje bilo kakvog dogovora.

Vučić je u ponedeljak poručio da u Brisel ide kako bi pokušao da očuva mir i stabilnost, jer je to njegov jedini cilj, ističući da Srbija nikome i ničim ne preti, već želi samo da obezbedi poštovanje međunardnih pravila i pravnih normi, od Rezolucije UN 1244 do Briselskog sporazuma, koji su važeći, na snazi i moraju da budu poštovani i primenjivani.

"Želimo i o ZSO da pričamo, ali ne tako što će Priština da kaže da ZSO može samo da kupuje samolepljive sličice, da ih lepi u album, da kupuje žvake i da nam neko govori da ona mora da bude u skladu sa tzv. kosovskim ustavom, jer je to besmisleo. Onda nam i ne treba, i svaki građanin može takvu zajednicu na dnevnom nivou da osniva", rekao je Vučić i dodao da je jasno predviđeno Briselskim sporazumom da ovlašćenja ZSO budu mnogo šira nego što ih ima nevladina organizacija.

Uprkos porukama visokog predstavnika EU za spoljnu politiku Žozep Borelja i Gabrijela Eskobara da se u Brišelu očekuje dalji napredak u razgovorima Beograda i Prištine, argumente za skepsu predsednika Srbije da će do bilo kakvog pomaka u dijalogu doći, daju tvrdnje prištinske vlade da je odluka o reciprocitetu sa Srbijom dogovorena ranijim Briselskim sporazumom i da se o tome neće razgovarati na sastanku 18. avgusta, kao i Kurtijeve "zapaljive" izjave date u međuvremenu.

Kurti poručuje da dijalog u Briselu treba da vodi pravno obavezujućem sporazumu za punu normalizaciju uz obostrano priznanje, uz niz optužbi na račun Srbije koje je izneo poslednjih dana, između ostalog i stranim medijima, ponavljajući tvrdnju da je uticaj Rusije na Beograd veliki i da preti mogucnost "napada" na KiM.

Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Aleksandar Vučić

I saopštenje Evropske spoljnopolitičke službe (EEAS) nekoliko dana pred početak razgovora u kojem se pozivaju „obe strane" da odmah prekinu međusobna neprijateljstva i opasne izjave i da postizanje sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma o punoj normalizaciji odnosa u kontekstu dijaloga Beograda i Prištine, kome posreduje EU, zahteva klimu koja doprinosi vraćanju poverenja, pomirenju i dobrim odnosima, upućuje na to da Beograd ne može da očekuje od EU ništa osim "podele odgovornosti".

Pitanje je da li će i razgovor predsednika Vučića sa Eskobarom pokazati da su SAD koje su "izdejstvovale" odlaganje odluke Prištine o preregistraciji vozila, spremne da uvaže srpki stav i "pritisnu" Kurtija da primeni odluku o formiranju Zajednice srpskih opština, s obzirom na Eskobarovu poruku da ZSO treba da bude formirana u skladu sa kosovskim ustavom.

Bez obzira na ishod ovih susreta u Briselu predsednik Vučić je i ovaj put ponovio da je uvek spreman da razgovara, na sve teme, jer su mu sigurnost i mir na KiM, posebno na severu pokrajine najvažniji.

Zato će verovatno i razgovor sa generalnim sekretaarom NATO u Briselu biti ovaj put i značajniji od ishoda predstojećeg dijaloga Beograda i Prištine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikolina

pre 1 godinu

Srbija se bori za dijalog i kompromisno rešenje na Kosovu i Metohiji mirnim putem.

Luka

pre 1 godinu

Svima nam je jasno da su ocekivanja od sutrasnjeg dijaloga u Briselu jako mala

Aleksandra

pre 1 godinu

Vučić je uvek za razgovor i mirno rešenje, ali pitanje je hoće li EU održati reč i držati se rezolucije 1244.

Jana

pre 1 godinu

Najbitnije što se može izvući iz ovih pregovora je mir na severu KiM, kao i mir i blagostanje za našu braću Srbe!

Marija

pre 1 godinu

Iskreno se nadam.da će doći.do nekog rešenja.

Zare

pre 1 godinu

Znajuci Kurtijeve zelje od toga sutrasnjeg dijaloga u Briselu nema bas nista

Ana

pre 1 godinu

Predsednik ide u Brisel sa nadom da dijalog može biti uspostavljen. Od Kurtija zavisi da li će se razgovor i desiti, a naš predsednik daje sve da do dijaloga dodje.

Biljana

pre 1 godinu

Pregovori u Briselu su se sveli na monologe Prištine koja odbija osnivanje ZSO, kao i da obezbedi srpskom narodu osnovna ljudska prava, a o gaženju rezolucije 1244 da ne pišem.

Milan

pre 1 godinu

Vucic ce u Briselu da se bori za srpske interese

žaklina

pre 1 godinu

Pošto je na pritisak SAD, Kurtijeva vlada odložila primenu odluke o registarskim tablicama i ličnim dokumentima do 1. septembra, predsednik Srbije, očekuje u razgovoru sa Jensom Stoltenbergom da NATO spreči Kurtija u nameri da napadne sever Kosova.

Saša

pre 1 godinu

Nadam se ispešnom razgovoru. Vučić je odličan pregovarač jer se bori za interese Srbije

Aca

pre 1 godinu

Srbija je spremna za dijalog za u Briselu i neće odstupiti od svojih principa, koji se temelje na poštovanju međunarodnog prava i potpisanih sporazuma.

Milan

pre 1 godinu

Beograd je taj koji zeli mir, koji zeli dijalog i trazenje kompromisnog resenja

aca

pre 1 godinu

Vucic se u Briselu bori na miran i dostojanstven nacin svojstveno njegovom ugledu i renomeu. Na miran i pametan nacin iynaci resenje problema sa Pristinom.

Milan

pre 1 godinu

Srbija danas je snaznija i sposobna da brani ognjista srpskog naroda na KiM

Ognjen

pre 1 godinu

Sastanak u Briselu neće biti ni malo lak, jer je sigurno da Priština ne želi dijalog sa Beogradom, a još manje sa nalaženjem nego kompromisnog rešenja koje bi svima odgovaralo.

Mirjana

pre 1 godinu

Nama nisu u interesu sukobi i neredi, nego mir i stabilnost

bojana

pre 1 godinu

Jos jedan veliki izazov se stavlja pred nasom drzavom i predsednikom. Verujem da ce kao i do sada uspeti da iznadje resenje i mirnim putem prevazici ovo ratno huskanje od strane Kurtija.

Vucko

pre 1 godinu

Ocekujemo pozitivan ishod razgovora i madamo se u naseg predsednika

Marko

pre 1 godinu

U Briselu nece biti lako, Vucic ce da brani i da se bori lavovski za interes svog naroda, jer predaja nije niti ce ikad biti opcija.

Petar

pre 1 godinu

Vucic se bori za srpski narod na KiM. A Pristina je ta koja se ponasa bahato i iracionalno

Dejan

pre 1 godinu

Kurti ce opet u Briselu da se pravi lud i nece slusati ono sto bude Beograd nudio kao resenje za probleme na KiM. On ima jedini cilj i jedinu zelju, a to je priznanje lazne drzave Kosovo.

relja

pre 1 godinu

Ako neko ume da se nosi sa pritiskom i teskim situacijama onda je to Vucic, umece on na miran nacin da zastiti nase interese u to ne sumnjam.

Sara

pre 1 godinu

Nastavljamo dalje pregovore i borimo se za interese Srbije

Stjepan

pre 1 godinu

Rezolucija 1244 se mora postovati sto Kurtija nije briga ali se nadamo pozitivnom ishodu u Briselu.

anja

pre 1 godinu

Veliki su izazovi stavljeni pred nase drustvo i predsednika ali ako iko zna i ume da se izbori sa nemogucim onda je to Vucic.

relja

pre 1 godinu

Verujem da ce Vucic umeti da iznadje resenje i iz ove situacije i na miran nacin resi ovaj spor sa Pristinom i nerazumnim Kurtijem.

Marko

pre 1 godinu

Svi znamo da ce Vucic pokusati da nadje resenje za Srbiju i KIM ali treba neko i Kurtija urazumiti.

Sanja

pre 1 godinu

Verujem da će i sutrašnji sastanak biti vrlo težak.

Mimi

pre 1 godinu

Srbija će se svakako boriti za ostvarenje svojih ciljeva i interesa i uvek je spremna na kompromis kojim se ne ugrožava teritorijalni integritet.

Dragan

pre 1 godinu

Nadamo se da će u Briselu predsednik Srbije Aleksandar Vučić , u razgovorima sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem uz posredovanje EU, pokušati da nađe rešenje za situaciju na KiM

Tanja

pre 1 godinu

Nadamo se da ce se kosovske vlasti dozvati pameti da se nece ici korak nazad vec napred u skladu sa zakonom i sporazumom donetim jos odavno! Naravno da predsednik ocekuje vrlo malo da ce ista postici jer je Kurtiju glavni cilj da protera jos ono malo Srba na severu Kosova sto mu nikako ne smemo dopustiti!

Saša

pre 1 godinu

Uvek su sastanci za Srbe u Briselu izuzetno teški, jednostavno probati izvući ono najbolje što se može.

Mila

pre 1 godinu

Surovo realana očekivanja predsednika...Prištinskoj vlasti i onako je sve moguće istolerisano, potpuno suludo vodjenje bilo kakvih "pregovora" u kojima samo Srbija poštuje sporazume.

Bojan

pre 1 godinu

Zajednica srpskih opština može biti formirana samo onako kako Srbija misli a ne kako misli Kurti.

Saša

pre 1 godinu

Mnogo je teška borba kada je u pitanju Kosovo, pogotovo što albanci imaju bezrezervnu podršku zapada, a nama ostaje borba protiv svih njih za pravdu o za rezoluciju 1244.

Tina

pre 1 godinu

Da bl se nastavio dijalog izmedju Beograda i Pristine, Prostina mora najpre da postuje i primenjuje ranije postignute i potpisane sporazume iz Brisela i Vasingtona.

Zarko

pre 1 godinu

Zbog ponasanja Kurtija sigurno nece doci do pomaka u dijalogu

Predrag

pre 1 godinu

Jasno je da Kurtija ne interesue kompromis i sporazum Srba i Albanaca.

Dzo

pre 1 godinu

Razgovori sa Stoltenbergom i Eskobarom su 1000 puta vazniji od razgovora sa Kurtiem! Kurti je neuracunljiv, nepredvidiv i neodgovoran sagovornik, sa kojim se tesko moze naci zajednicki jezik!

Robi

pre 1 godinu

Razgovor sa Kurtiem je otprilike kao igranje gluvih telefona! Covek prosto ne zeli kompromis, niti mir na KiM. Radi sve da bi izazivao nemire i na taj nacin ostvario svoje separatisticke ciljeve!

roki

pre 1 godinu

Odlukom Prištine o preregistraciji vozila i ličnim kartama, podigla je skoro ratnu tenziju između Srbije i lažne države Kosovo.Razgovori u Briselu predsednika Vučića i Kurtija uz pomoć EU, bi će od velike važnostI za spuštanje tenzija I provokacija na KIM.

File

pre 1 godinu

Vučić nikada nije ni davao lažnu nadu, tačno zna šta i koliko može da očekuje.

Pavle

pre 1 godinu

Sastanak može biti uspešan samo ako imate dva racionalna sagovornika, a ovde imate jednog ludaka Kurtija i sa njim ne može biti uspešan sastanak.

Milos

pre 1 godinu

Vucic ce se svakako zalagati za mir.On je covek kome ni kompromis nije stran.Moramo nesto dati da bismo nesto dobili,to je cinjenica.Dosada je bilo mnogo dogovora,koji se nisu ispunili,pa je tesko imati neka velika ocekivanja.

Popovic

pre 1 godinu

U pravu je Vucic da su ocekivanja od dijaloga u Briselu mala

Slađa

pre 1 godinu

Страшно је што се мора преговарати са Приштином која упорно одбија да поштује Споразум из Брисела. Вучић ако нешто издејствује биће због његових преговарачких вештина.

Nina

pre 1 godinu

Od bahatog Kurtija se ništa dobro ne može očekivati,to i sam Vučić govori i zato nije preterani optimista od Briselskih razgovora.

Katja

pre 1 godinu

Uprkos malim ocekivanjima boricemo se za ocuvanje mira.

Marko

pre 1 godinu

Teško je Vučiću da pregovara sa Briselom i Prištinom koji nikako da se dogovore i poštuju Sporazum sa Srbijom. I proces se dovodi u poziciju da je nelegitiman zbog toga što Srbija ispunjava odredbe a Priština ne.

Lela

pre 1 godinu

Predsednik Vučić ne odustaje od pregovora i pronalaženja najboljeg rešenja kako bi se očuvali mir i stabilnost na KiM, što i potvrđuje ponovnim odlaskom u Brisel. Ostaje nam da se nadamo čudu da će se Kurti dozvati pameti i zaboraviti jednostrane odluke!

Aleksandra

pre 1 godinu

Delegacije Beograda i Prištine će se ponovo naći za okruglim stolom u Briselu kako bi uz dijalog pokušali da reše sve nastale probleme. Jasno je da srpska strana zastupa interese Srba koji žive na KiM i da neće odustati od svojih zahteva o zasnivanju ZSO.

sasa

pre 1 godinu

Ne sumnjam da ce Vucic dati maksimum u Briselu i istinski se boriti za interes Srba u pokrajni

stevo

pre 1 godinu

Posle svih desavanja na KiM,sa Albancima ce biti tesko bilo sta dogovoriti

stefan

pre 1 godinu

Krajnje je vreme,tj,bilo bi krajnje vreme da se Pristina urazumi i vrati dijalogu

Miloš

pre 1 godinu

Ne sumnjamo da će predsednik Vučić da se bori kao lav u Briselu za naš narod na KiM

Patak

pre 1 godinu

Nazalost,dijalog pod okriljem EU do sada nije doneo nke rezultate,ne zahvaljujuci nama,vec iskljucivo Pristini

Pavlovic

pre 1 godinu

Treba insistirati na ZSO,to je bila obaveza Pristine iz Sporazuma

Zoran

pre 1 godinu

Nije realno ocekivati nesto vise u Briselu, kada je u pitanju bilo sta vezano za Srbiju, pa i pregovori izmedju Beograda i Pristine.

Zeljko

pre 1 godinu

Čisto sumnjam da će Priština biti konstruktivnija u dijalogu nego do sada. Sve ove godine Kurtijev režim minira svaku mogućnost dogovora i nastoji zarad vlastitog opstanka na vlasti da konstantno provocira sukobe i tenzije.

Bilja

pre 1 godinu

Naravno da su ocekivanja mala kada se zna da Kurti zeli sve a da Srbija ne dobije nista

Nikica

pre 1 godinu

EU ako je posrednik, trebalo bi da izvrsi uticaj da se predvidjeno Briselskim sporazumom ispostuje.

Mikica

pre 1 godinu

Kakav god ishod da bude, verujem da Vucic nece odstupati od postovanja Briselskog sporazuma i rezolucije 12 44, a da ce mu glavni cilj u razgovorima biti bezbednost i interes Srba.

Joki

pre 1 godinu

SAD, EU, NATO, ko god ima uticaj na Kurtija neka ga izvrsi sada, jer Srbija sigurno da nece vise trpeti proganjanje i maltretiranje nasih ljudi na KiM i nepostovanje njihovih osnovnih prava.

Boki

pre 1 godinu

Sigurno da ce Vucic u Briselu jasno potvrditi nas stav da necemo postovati ustav drzave koju ne priznajemo. A nametanje ustava koji ne priznaju, Srbi sa KiM nece prihvatiti oberucke sigurno.

Kosta

pre 1 godinu

Siguran sam u to da će Vučić maksimalno da se bori za naš narod na KiM

Goran

pre 1 godinu

Našeg predsednika u Briselu očekuju veoma važni sastanci, posle kojih nadamo se da ćemo čuti dobre vesti za srpski narod na KiM

Andjelko

pre 1 godinu

Sve dok Kvinta podrzava siptare ovi sastanci su besmisleni jer siptari nisu ispunili ni jedan dogovor i sporazum koji su potpisali!

Perun

pre 1 godinu

da Priština počne sa realizacijom dogovorenog, tenzije na KiM bi bile manje.

Mario

pre 1 godinu

Vučić neće podleći pritiscima prištinskih vlasti i neće priznati lažnu državu Kosovo.

Joxa

pre 1 godinu

U Briselu će Vučić sigurno dati svoj maksimum za Srbiju i srpski narod.

Daki91

pre 1 godinu

Vučić neće nikad priznati lažnu državu Kosovo.

Zeljko

pre 1 godinu

Svi u Briselu treba da shvate da Vučić neće priznati tzv Kosovo nikad.

Sofika

pre 1 godinu

Očekivanja su mala ali je trud i zalaganje nemerljivo veliki. Srbija se trudi da nađe kompromisno rešenje i da održi mir i stabilnost.

Dušan

pre 1 godinu

Odlazak u Brisel jedino je važan zbog razgovora i ničega drugog . Već 10 godina ne sprovodi se ono što je dogovoreno .

Aleks

pre 1 godinu

Pristina mora prvo da ispostuje ono sto je dogovoreno,a ona to konstantno odbija.

Milivoj corkovic

pre 1 godinu

Nece Kurti moci stalno da izbegava dijalog i da radi sta hoce

Miki1986

pre 1 godinu

Presednik nece odustati od dogovora najboljeg za nas narod

Milivoje

pre 1 godinu

Nece jos dugo Kurti moci da radi sta mu se prohte

daca

pre 1 godinu

Србија ће се као и до сада трудити да се дијалогом дође до решења сукоба између ње и Приштине

daca

pre 1 godinu

Наша земља настоји да се на цивилизован начин нађе решење спорних питања, никакви сукоби не долазе у обзир

KOSTA

pre 1 godinu

Опште је познато да се наш председник труди да се очува мир и стабилност, доста је било ратова и оружаних сукоба који ником нису добро донели

Bojan

pre 1 godinu

Šta drugo očekivati od ljudi koji huškaju Albance na Kosovu i koji i h direktno podržavaju u kriminalu i terorizmu.

Brane

pre 1 godinu

Srbija treba da ispoštuje svaki predlog za sastanak na sve teme ali nikada neće prihvatiti bilo kakav ultimatum niti jednostrane odluke.

VUČIĆ ODBRUSIO PRIŠTINSKIM VLASTIMA - NI NE SANJAJTE DA ĆETE NAS NATERATI DA SE ODREKNEMO SVOJIH PRAVA!
Politika

VUČIĆ ODBRUSIO PRIŠTINSKIM VLASTIMA - NI NE SANJAJTE DA ĆETE NAS NATERATI DA SE ODREKNEMO SVOJIH PRAVA!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će 17. i 18. avgusta boraviti u Briselu, gde će ragovarati sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i učetvovati u dijalogu sa Prištinom, te poručio Kvinti i privremenim prištinskim vlastima da ne treba da sanjaju niti pokušavaju da Srbiju nateraju da se odreknemo svojih prava, da radi na uništavanju sporazuma koji su potpisani

11.08.2022

12:10

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija