• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.08.2022

22:47

SRPSKA BORBA ZA KOSOVO U BRISELU! Činimo sve da izbegnemo rat! Najvažnija poruka: STANIMO UZ DRŽAVU SRBIJU I PREDSEDNIKA VUČIĆA!

printscreen

Politika

SRPSKA BORBA ZA KOSOVO U BRISELU! Činimo sve da izbegnemo rat! Najvažnija poruka: STANIMO UZ DRŽAVU SRBIJU I PREDSEDNIKA VUČIĆA!

Podeli vest

U specijalnoj emisiji na TV Pink gostovali su glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević, režiser, književnik i kolumnista Dragoslav Bokan, narodni poslanici Vladimir Đukanović i Milovan Drecun, politički analitičar Nebojša Krstić i profesor Fakulteta bezbednosti Duško Tomić. Oni su govorili o pregovorima u Briselu i gorućoj temi poslednjih dana, ali i godina u Srbiji - Kosovu i Metohiji

Sagovornici su se složili da se srpska strana na pregovorima pokazala kao trezvena i spremna za kompromis, dok je premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti dao sve od sebe da ne dođe do bilo kakvog dogovora. 

- Kurti pokušava da odigra na tu kartu kako bi naterao Srbiju da prizna nezavisnost Kosova. Naravno, to se neće desiti. Aljbin Kurti svakim danom okreće protiv sebe i dobar deo Zapada. Kada pogledate šta je rekao Ričard Grenel, to nije naivno. Grenel nije bilo ko, on je nekadašnji jako blizak saradnik američkog predsednika Donalda Trampa. On je rekao da je Kurti odbio svaki predlog u Briselu, čak i američke. Kurti je došao samo da odbija sve, on je čovek problema, a ne rešenja, a da je Srbija spremna za dogovor i za kompromis - rekao je Vučićević.

Foto: printscreen

Dragan J. Vučićević

Narodni poslanik iz redova SNS istakao je da je to glavni utisak dešavanja u Briselu.

- Nama je bilo najvažnije da nismo dobili nijednu jedinu ružnu rečenicu, da nas niko ne okrivi za propast pregovora. Naravno, to neće promeniti činjenicu da su zemlje koje su priznale Kosovo učinile to, ali jako je bitno da je naša strana bila spremna na kompromis. Ljudima nažalost moramo da kažemo da je sukob vrlo izvestan. Dakle, sve činimo da sprečimo ratni sukob i zato je ovo što radi Vučić u Briselu nadljudski napor - rekao je Đukanović.

Foto: printscreen

Vladimir Đukanović

Dragoslav Bokan je podvukao da je samo važno izdržati što duže.

- Ideja realnosti u šiptarsko-albanskom taboru uopšte ne postoji. Nama je namenjena ta uloga kriminalaca, a oni veze sa realnošću nemaju. Borba za vreme je ključna u svemu ovome za nas. Što duže budemo uspevali da izdržimo sve te udare, još jedan dan, mesec, leto, još jedno političko godišnje doba, to je značajnije za nas. Mi se nalazimo u ringu i vezane su nam ruke, a protivnik ima pravo da udara bokserom, a ne samo rukavicama. I sve dok mi izdržimo i ostanemo na nogama kad odsvira kraj, mi smo pobednici. Treba izdržati dovoljno vremena, to je ključ. Predsednik Vučić povlači jedan potez koji se zove eskivaža. Za neke, to je kukavičluk, ali ta reč ima još jedno značenje, to je veština, sposobnost. On eskivira rat, eskivira napade - objasnio je Bokan.

Skrivena namera Aljbina Kurtija

- Kurti je pokušavao da predsednika Vučića izvede iz takta i navede ga da uradi nešto nepromišljeno kako bi izbio skandal u Briselu. To su detalji iza zatvorenih vrata. Čak primitivno se ponašao, a vi se zapitajte zašto je to tako - rekao je glavni i odgovorni urednik Informera.

 

I Krstić i Tomić se slažu da je sitaucija jako napeta, kao i da je položaj Beograda nezavidan.

- Ovo je bezobrazno falsifikovanje realnosti, ali to je moguće ako vas neko sa Zapada podržava - rekao je Krstić, dok je profesor dodao:

- Ma koliko mi želimo da predstavimo da je Kvinta jedinstvena, imaju oni i u svom krugu nesuglasice. To je potvrdila i izjava Ričarda Grenela. Njima u ovom trenutku na KiM odgovara status kvo gde oni na određeni način mogu da koriste Kosovo. 

Kada je u pitanju održavanje gej parade u Srbiji, sagovornici su naglasili da je to smišljeno kako bi se skrenula pažnja od suštinski važnih pitanja, a onda je glavni i odgovorni urednik Informera saopštio najnoviju vest.

- Evroprajd je otkazan, neće ga biti, to je zvanična odluka jer ovo nije trenutak kada tako nešto treba održati u Srbiji. Nama preti opasnost od rata - rekao je Vučićević.

 

Najvažnija poruka

- Ja predsednika Vučića znam više decenija. Poznajem na njegovom licu kada je situacija teška. Vidim da je on sada umoran, slomljen i pozivam da u ovako teškom trenutku, najtežem u poslednjih nekoliko godina, pružimo podršku ne Vučiću, nego državi Srbiji. Da stanemo uz državu. Najvažnija poruka iz ovog studija večeras je da treba da podržimo državu Srbiju i predsednika Vučića jer oni se večeras tamo ne bore za sebe, već za sve nas. Taj rat, ne daj bože da se desi, ne bi se zadržao samo na severu Kosova ili celog Kosova ili Srbije, već bi se prelio na ceo region - rekao je Vučićević.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija