• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

27.08.2022

19:26

VAŽNO SAOPŠTENJE! Oglasila se Srpska lista o postignutom dogovoru Beograda i Prištine!

TANJUG/ Sava Radovanović

Politika

VAŽNO SAOPŠTENJE! Oglasila se Srpska lista o postignutom dogovoru Beograda i Prištine!

Podeli vest

Srpska lista pozdravila je dogovor koji je srpski pregovarački tim na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem postigao u vezi sa slobodom kretanja, a kojim su pre svega sačuvani mir i stabilnost i srpske lične karte na ovim prostorima

- Za Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji to je od neprocenjivog značaja, jer naš narod najbolje zna koliko je neprospavanih noći, brige i strepnje za nama kako ćemo dočekati 1. septembar i najavljene jednostrane mere iz Prištine, uz pojačane tenzije na severu pokrajine - saopšteno je iz Srpske liste.

Ovim dogovorom i dodatnim garancijama koje je čvrstim i nepokolebljivim stavom u zaštiti nacionalnih interesa pre svega Srba sa KiM pokazao predsednik Vučić zaštićena su, ističu, naša prava da dostojanstveno i slobodno živimo na svojim ognjištima.

- Osigurano je da niko nema pravo da dira u srpske lične karte Srba sa KiM, čime je još jednom potvrđeno prisustvo institucija naše države na ovim prostorima.

Iz Srpske liste podsećaju da su Srbi sa KiM tražili i dobili garancije predsednika Vučića da ih niko neće proterivati sa kućnog praga i danas, kažu, svedočimo da su naša država i predsednik to obećanje i ispunili.

- Nema sumnje da su pred nama brojni izazovi, ali mi Srbi s Kosova i Metohije poručujemo da nećemo dozvoliti ni ukidanje KM registarskih tablica države Srbije i da ćemo nastaviti da na tome insistiramo i pružamo punu podršku našem rukovodstvu u svim diplomatskim borbama koje nas čekaju da bismo sačuvali mir i stabilnost na ovim prostorima - poručili su iz Srpske liste.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija