• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.09.2022

12:03

VUČIĆ PRIMIO ZAJEDNIČKO PISMO MAKRONA I ŠOLCA: Pokažite spremnost za teške odluke! Puna normalizacija odnosa Prištine i Beograda je od suštinskog značaja za ZB!

Tanjug/Sava RAdovanović

Politika

VUČIĆ PRIMIO ZAJEDNIČKO PISMO MAKRONA I ŠOLCA: Pokažite spremnost za teške odluke! Puna normalizacija odnosa Prištine i Beograda je od suštinskog značaja za ZB!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je zajedničko pismo predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona i kancelara Savezne Republike Nemačke Olafa Šolca

U pismu se kaže: 

"Upućujemo Vam ovo zajedničko pismo u trenutku od presudnog značaja za bezbednost na evropskom kontinentu i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana. Uvereni smo da, u svetlu ruske agresije nad Ukrajinom, moramo da uložimo još snažnije napore, kako bi evropska perspektiva zemalja Zapadnog Balkana postala realnost i kako bi se rešili dugotrajni bilateralni i regionalni sporovi. Puna normalizacija odnosa Kosova i Srbije je od suštinskog značaja za Zapadni Balkan. 

Obraćamo Vam se kao lideru Vaše zemlje, kako bismo apelovali na Vas da pokažete maksimalnu odlučnost i spremnost da donosite teške odluke, koje vode ka napretku u dijalogu između Kosova i Srbije, pod okriljem EU. Nedavne tenzije su pokazale da su konstruktivni koraci napred hitno potrebni, kako na praktičnom, tako i na političkom nivou.

Stoga smo zadužili naše savetnike za spoljnu i bezbednosnu politiku, Jensa Pletnera i Emanuela Bona, da pruže direktnu podršku Miroslavu Lajčaku u njegovim zalaganjima. Predlažemo da naši savetnici, zajedno sa Miroslavom Lajčakom, posete Kosovo i Srbiju, kako bi istražili mogućnosti da se proces brzo pokrene napred.

Iskreno se nadamo da će ova inicijativa naići na Vaše interesovanje i podršku", navodi se u zajedničkom pismu Makrona i Šolca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nada

pre 1 godinu

Neka oni gledaju u svoju kucu. Makron je" navodno"prijatelj Srbije a iza ledja ? Solc je otvoreni neprijatelj pa iz tog razloga neka ciste djubre ispred svojih vrata !

Branko N

pre 1 godinu

Nada: Kada oni ne bi mešali svoje prste, Beograd i Priština bi vrlo brzo našli rešenje.

IQ

pre 1 godinu

......gledajte vi u svoje dvoriste.......a mi ce mo u nase.Nismo mi nicija kolonija.

weka

pre 1 godinu

OVa dvojica su dežuni cirkuzanti. TEško Vučiću sa tom bagrom koja vodi EU

Georgina

pre 1 godinu

Ko vas je sta pitao? Lepo Bavarsku i Normandiju dajte Siptarima, naselite ih, i mir Boziji.

Zarepo

pre 1 godinu

Slobodno neka Solc i Makron zaborave na tu ideju da Srbija uvede sankcije Rusiji kao i da prizna KIM

Zare

pre 1 godinu

Neka slobodno zaborave Makron i Solc na tu svoju suludu ideju da dodje do pune normalizacije odnosa izmedju BG I PR,ideja PR je da Srbija prizna KIM sto se nikada nece desiti

Zarko

pre 1 godinu

KIM ne priznaje pet clanica EU a od Srbije Solc i Makron traze da to uradi,pa Vucic sigurno nece menjati svoju oolitiku prema KIM dok god je na vlasti

ISTINA

pre 1 godinu

Ako naše rukovodstvo poveruje i poklekne pred lažima ovih licemera,Srbije neće biti više.Kratko i jasno!!!!!

Popov

pre 1 godinu

Stvarno sulude ideje imaju ovi lideri EU po pitanju KIM i uvodjenja sankcija Rusiji

Popovic

pre 1 godinu

Dzaba Solc i Makron salju svoje savetnike kad od toga sto oni zele nece biti bas nista

Uros

pre 1 godinu

Srbija je ta koja zeli mirnim putem da se nadje kompromisno resenje

Dejana

pre 1 godinu

Kurti je taj koji vodi nasilnu politiku, taj koji tezi nestabilnosti, mrznji

Dejan

pre 1 godinu

Mir i stabilnost su glavni prioriteti nase drzave

Marija

pre 1 godinu

Srbija zeli nastavak dijaloga Beograda i Pristine kao i trazenje kompromisnog resenja

Filip

pre 1 godinu

Vucic se bori za ognjista srpskog naroda na KiM

reci jok

pre 1 godinu

Ja bih ovo odbila. I svaki put kad traze sastanak, moja kancelarija da odgovori kako nemam vremena, prepun mi raspored, i sl. Jer oni nece da stanu. Ako se pristane i na ovu dvojicu, sutra ce da posalju jos petoricu. I tako u nedogled sa pritiscima.

Dragana

pre 1 godinu

Ako je vec Solcu i Makronu stalo do normalizacije odnosa na zapadnom Balkanu, trebali su pisati Kurtiju, posto je on taj koji remeti mir.

Giga

pre 1 godinu

Sto ne pisi Zelenskom da prihvati Putinove uslove, vec licemeri naoruzavaju Ukrajinu, a toboze stalo im do mira.

strelac82

pre 1 godinu

Pa sto pisu Vucicu, ne sprovodi on teroristicke akcije na Severu KiM, vec Kurti.

Dacha

pre 1 godinu

Vucic nece pristati na ucene EU lidera, ma koliko god oni vrsili pritisak na njega.

Danilo

pre 1 godinu

Solc bolje da gleda kako ce da resi grejanje i celokupnu energetsku krizu u njegovoj Nemackoj, nego sto trpa nos tamo gde mu nije mesto.

Dragi

pre 1 godinu

To je tako, kad im se popušta. Zaboravite na frazu: Mir po svaku cenu. Ne, ne i ne. Od danas treba da im se kaže: Ako naoružani pripadnici Policije Kosova samo uđu na Sever Kosova, bez saglasnosti načelnika opština, Srbija će intervenisati i nećemo stati do Skadra. Tada i samo tada će i Nemci, a pogotovo nemoćni Francuzi, shvatiti da sa Srbijom nema za*eban*ije. Igra je završena. U protivnom, Srbija će u narednih 10 godina biti svedena na Beogradski pašaluk.

Marija

pre 1 godinu

Ama dosta vas dvojica! Vucic jedini cini sve da sacuva mir, zalaze se za kompromise a vi pisete njemu umesto Kurtiju?!? Shvatite da vam ne verujemo i ne trazimo pomoc od vas dvojice.Prokockali ste nase poverenje i ne zelimo vas "ostro"! Niste u stanju ni svoje zemlje da uredite kako treba a nama drzite lekcije. Ja bih ovo pismo ignorisala i nista ne bih javno komentarisala.Ma nismo mi budale!

Bane

pre 1 godinu

Gadi mi se i nacizam eu, i licemerje tih neokokonijalista, i njihovo slugeranjstvo propaloj americi...(mala slova nisu pogrešno stavljena).

Knezevic Zoran

pre 1 godinu

Da li je sada, većini Srba, jasno, šta je onaj ZLOČINAČKI PROJEKAT i ZLOČINAČKO UDRUŽENJE, za šta se sudilo Srbima, pred specijalnim sudom koji je imao samo jedan cilj, odnosno, da osudi Srbe u jeku svetske satanizacije koja je prethodila bombardovanju i osudama?! ZLOČINAČKO UDRUŽENJE, ne prestaje sa podzemnim i prizemnim pokušajima umotanim u šareni papir "najboljih želja", da ozakone ono što je bilo nezakonito, protivno medjunarodnom pravu odnosno, gola, razbojnička sila?! Svoje razbojništvo pokušavaju da pretvore u pravo i da sa takvim "pravom" nastave dalje. Ono je bio "presedan" da se rasturi jedna država i uništi jedan narod, a sada, taj presedan treba da postane "pravo" u rastakanju drugih država. Nadam se da Vučić neće verovati "Danajcima", koji nam, evo, već četrdesetak godina nude imaginarne poklone.

Baća

pre 1 godinu

Neka se gospoda pozabave o svom jadu, ide zima, a nas da ostave na miru. Uostalom, mir u Evropi su uništili oni sa svojim gazdom, provocirajući i ugrožavajući bezbednost Rusije Ajde, neću na kraju da ih opsujem, licemere jedne.

Novak

pre 1 godinu

Čuj mi da pokažemo spremnost!? A gde je spremnost Prištine??

Sara

pre 1 godinu

Dal je iko uputio apel Prištini da ona malo olabavi!?

DRAGAN

pre 1 godinu

Изгледа да је белосветским лопинама стало што су нам ћапили и протерали део становништва и земље. Кад ћемо једном лопинама рећи да су лопине, а не само да кукамо за паре ко какве курве.

Bojana

pre 1 godinu

Ovo je prevršilo svaku meru! Dal je realno da se nama skreće pažnja posle svega!?

Sara

pre 1 godinu

Nečuveno! Iznenadio me je Makron, naš veliki " prijatelj"!

Glasinac

pre 1 godinu

Nije mi jasno ša to oni podrazumevaju pod punom normalizaciom odnosa Prištine i Beograda priznanje nezavisnost Kosova od strane Srbije, od toga nema ništa.

Vojka

pre 1 godinu

Briga njih dvojice za nasu sudbinu je dirljiva a nase je da branimo nase iako se pritisak povecava

Glasinac

pre 1 godinu

Ako je vama gospodo stalo rdo mira na ovim prostorima onda opomenite Kurtija da se ne igra vatrom.

Maja

pre 1 godinu

Teski su pritisci pred predsednikom ali znam da ce doneti prave odluke koje su iskljucivo u interesu Srbije i Srpskog naroda.

Veljko M

pre 1 godinu

Vama je poznato da Srbija vodi politiku mira i stabilnosti i da sve nesporazume želi da rešava pregovorima mirnim putem.

Milan Š

pre 1 godinu

Ako oni misle da Srbija prizna nesavisnost Kosova, od toga nema ništa. Srbija se neće nikada odreći dela svoje teritorije.

sasa

pre 1 godinu

Neka oni gledaju svoja posla,zapad,a Srbija ce se boriti za ono sto je nase,to sigurno

stevo

pre 1 godinu

Niko ne treba Vucicu da govori sta da radi,mudar je covek i vodi odgovornu politiku.Interes srpskog naroda i Srbije mu je na prvom mestu

stefan

pre 1 godinu

Vucic ne da na Srbiju i nece dozvoliti da zapad nametne svoje odluke i resenja.Srbija ne poznaje jezik ucena

Patak

pre 1 godinu

Vucic vodi srpsku politiku i bori se kao lav da sacuva srpski interes,tj,interes svog naroda na KiM

Pavlovic

pre 1 godinu

Vucic nece dozvoliti da bilo ko naudi Srbiji,mada,mnogi bi voleli da Srbiju vide ponizenu i na kolenima,samo sto se to nece dogoditi

dera

pre 1 godinu

Srbiju niko nema potebe da opominje jer mi sve što smo potpisali i primenjujemo a Priština da formira zso i sve ostalo iz sporazuma u Briselu

Hana

pre 1 godinu

Svi se mešaju i hoće nešto od Srbije.Srbija je samostalna i ima prava da sama odlučuje i donosi odluke.

Marko

pre 1 godinu

Pismo neka salju Pristini i Kurtiju da njih opomenu za postovanje sporazuma.

Vladimir

pre 1 godinu

Makron i Šolc traže da se donesu teške odluke,tj. priznajte Kosovo.Sreća po njih što ubrzo u njihove zemlje stiže SIBIRSKA ZIMA,a onda čini se i lopata koja će ih počistiti iz udobnih fotelja od sopstvenih građana.Sve mi se čini da če i u svojim zemljama uskoro biti prošlost.

Maja

pre 1 godinu

Necete nikakvim pismom naterati Vucica da prizna Kosovo kao drzavu, aman ljudi.

Srdjan

pre 1 godinu

Vucic radi najboje za nas i nas narod na KiM i nikome ne dozvoljava se mesa u drzavna posla.

Vujke

pre 1 godinu

Vucic se bori za nas narod i da ocuva mir i stabilnost, a Makron i Solc neka se ne mesaju.

Bojan

pre 1 godinu

Vucic odlicnu komunikaciju i saradnju ima sa Makronom, ali neka prihvati i on i Solc da Srbija nece priznati Kosovo ma koliko oni vrsili pritisak.

Aca

pre 1 godinu

Za normalizaciju odnosa, potrebno je racionalnije i normalnije razmišljanje Prištine.

Sasa

pre 1 godinu

Srbija želi mir i stabilnost u svojoj južnoj pokrajini, uz očuvanje nacionalnih interesa i suvereniteta.

Aleksandar

pre 1 godinu

Kompromisno rešenje je jedino moguće rešenje u ovom trenutku na KiM.

Ana

pre 1 godinu

Zapad neka vodi brigu kako će da prezime ovu zimu,a ne da daje savete Vučiću kako će da vodu Srbiju, jer on to dobro radi i bez njihovih saveta.

Aleksandar

pre 1 godinu

Srbija je uvek spremna za dijalog sa Prištinom i od dijaloga neće odustati.

Maja

pre 1 godinu

Vucic vec duzi period trpi pritiske i manipulacije od Evrope koje su vec neki vid pasivne agresije. Tema Kosovo i Rusija su aktuelne dok god Vucic ne popusti sto se oni nadaju ami znamo da nece.

Buba

pre 1 godinu

Moraju prvo da se obrate Kurtiju on je izvor problema, samo neka ne misle da će im Vučić sve dati zato što oni ne žele da utiču na Prištinu.

Jovana

pre 1 godinu

Već su dosadali, neka pritisnu Prištinu da prihvati kompromis i eto rešeno.

Sandra

pre 1 godinu

Srpska strana je uvek spremna da pregovara sa vlastima u Prištini, ali ne i da prizna lažnu državu Kosovo, jer je KiM južna srpska pokrajina u kojoj, izmedju ostalih, žive i Srbi, a oni su zaslužili da žive mirno i da se osećaju bezbedno u svojoj domovini. Na to treba da misle Makron i Šolc a ne da brane Kurtijeve interese.

Gojko

pre 1 godinu

Ovi ako su nam kao prijatelji i žele dobro, bolje neka nas preskoče, od takvih mi je muka više!

Mile lala

pre 1 godinu

Najverovatnije se uskoro može očekivati da će Srbija opet dati nešto za ništa, kutiju.

ratko

pre 1 godinu

vi nacisti ste i izazvali ovo sad pojedite sto ste p.....bezbednost Evrope ste VI ugrozili to nije nasa briga i ne mesajte nit pitajte Srbiju za bilo sta ,mars od nas

Nadija

pre 1 godinu

Šolc i Makron moraju biti svesni da Srbija nikada nece priznati KIM kao drzavu!

Kata

pre 1 godinu

Srbija nema šta da odlučuje po pitanju svog parčeta zemlje. Može samo da poboljša uslove svom narodu koji živi na KiM!

Vida

pre 1 godinu

Mir i stabilnost su prioriteti Vuciceve politike. Pristina je ta koja koci svaki moguci dijalog i kompromis!

veselin85

pre 1 godinu

Nadamo se da ce sve doci na svoje i da ce se eu napokon opametiti po pitanju podrske terorizmu

Pavle

pre 1 godinu

Bas smo se potresli zbog njihovog pisma.Ponasamo se ko da ovake gluposti nismo ni procitali.

Ena

pre 1 godinu

Zašto namećete teret na leđa Srbiji, zna se ko nije za pregovore i ko želi destabilizaciju u regionu. Tamo idite i pošaljite vaše pomoćnike da urazume nerazumne sa sumanutim idejama koje otežavaju život Srbima na KiM. Vučić se zalaže za mir i stabilnost!

momcilo

pre 1 godinu

Nema priznanja Kosova! Čekamo svoj istorijski trenutak. Gospodo iz EU Ostavite nas na miru!

moma1965

pre 1 godinu

Videli smo koliko vaša podrška vredi na primeru naših suseda Makedonije pa i Albanije. Hej Makedonci pristali da promene ime države i još mnogo šta..

Dragan

pre 1 godinu

Predsedniče neka oni pišu ,a Vi radite što je najbolje za Srbiju .Prebrodićemo sve uz Vašu istinu govoreći svima u lice. Živela Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem!!!

Petar Milentijevic

pre 1 godinu

Srbija zeli normalizaciju odnosa, zeli mir i posteno resenje, ali nece pristati na ucene i nezavisno KiM nikada. Srbija se u regionu jedina i zalaze za mir, a ovi zapadni lideri neka uticu na Pristinu, koja konstantno vodi ratnohuskacku politiku.

Tina

pre 1 godinu

Ako pod teskim odlukama smatraju priznanje Kosova nek odmah to obese macki o rep. To se nece desiti.

Rina

pre 1 godinu

Docice do normalizacije odnosa BG i Pristine kada pristina pocne da primenjuje 1244 i sve ostalo sto su potpisali a ne sprovode u delo vec godinama. Sram treba da bude ove doticne sto ovim aludiraju da Vucic nesto koci a svi znamo da nije tako. Jedini krivac za nestabilnost je Kurti.

boris

pre 1 godinu

Resavanje ovog problema mirnim putem koci jedino Kurti

Petra

pre 1 godinu

I ovi navode da su prijatelji Srbije. Sramota!

Kris

pre 1 godinu

Nek gledaju oni svoja posla a posebno Makron. Sta oni ima da upozoravaju Vucica. Zar je Vucic faktor nestabilnosti? Da nece i oni poceti da primenjuju hrvatsku retoriku? Da smo najgori, da smo ovakvi,onakvi...upozorite Kurtija a ne nas. Saljite njemu pisma. Sklonite ako vas ne slusa.

Bojana

pre 1 godinu

Vucic na sve moguce nacine pokusava da dodje do kompromisnog resenja, ali Kurti to ne zeli

Sanja

pre 1 godinu

Ako pod normalizacijom odnosa misle da priznamo Kosovo,to je prosto nemoguce. Kosovo je neotudjivi deo RS i to ce tako i da ostane.

Pesic

pre 1 godinu

Dokle vise posete,razgovori upozorenja. Gospodo obracate se pogresnoj strani. Treba da odete direktno u Pristinu i upozorite Kurtija da ne moze doveka ovako. Ne nismo mi faktor nestabilnosti,nestabilnost stvara i Pristina i Kurti direktno.

Sara

pre 1 godinu

Nikad nećemo odustati od borbe za svoju teritoriju.

Maja

pre 1 godinu

I Solc i Makron treba da gledaju svoju drzavu i da savetuju sami sebe a ne Vucica on odlicno zna sta je za Srbiju najbolje.

Milan

pre 1 godinu

Šolc me ne čudi ali šta bi Makronu?Seća li se on kako je dočekan u Beogradu ?

Jelena

pre 1 godinu

Nisu uvek svi saveti dobronamerni, mi to najbolje znamo. Svesni smo da nam ne žele svi dobro ali ćemo pobediti kao i uvek jer smo ozbiljna država koju vode vredni i ozbiljni ljudi.

Vojka

pre 1 godinu

Pritisak zapada ce samo rasti jer oni moraju da poniste presedan koji je nastao u medunarodnom pravu

Pavle

pre 1 godinu

Pritisak postaje sve jači, EU je rešila da po svaku cenu razreši pitanje KIM. Da su tako uporni bili i kod formiranja ZSO, danas bi verovatno sve bilo mnogo bezbednije, uređenije na KIM. Nisu mrdnuli prstom a danas i Francuska i Nemačka vrše snažan pritisak na Srbiju. Nećemo se predati, branićemo i sačuvati ono što je naše.

Maja

pre 1 godinu

KiM je Srbija i tako ce i ostati i pored velikih i pritisaka sa svih strana nece niko donositi odluke umesto Srbije.

David

pre 1 godinu

Predsednik Vučić nikada nije trpeo i pristajao na ucene zapada pa tako neće ni sada.

Kosta

pre 1 godinu

Ovo je samo početak velikih pritisaka, krenulo je od Nemaćke i Francuske. Najavio je ovo Vučić, nije njega iznenadilo pismo. I kao i uvek do sada, odgovoriće adekvatno, braniće interese Srbije i srpskog naroda koji živi na KIM.

Saša

pre 1 godinu

Siguran sam da Vučiću nije prvi put da donosi teške odluke, kod nas nikada nije bilo lako ali smo uvek uspevali da dostojanstveno izadjemo iz svake teške situacije.

Dejanq

pre 1 godinu

Ako pod donosenjem teskih odluka podrazumevaju priznanje Kosova od toga nema nista

Teo

pre 1 godinu

Ovo je samo početak sramnih pritisaka sa svih strana. Nećemo odustati od KIM ni po koju cenu. Uzdamo se u naše prijatelje, Kinu i Rusiju i sve one zemlje koje nisu priznale ili su opozvale priznanje Kosova. Neće biti lako,na Vučiću je najveći pritisak,ali sam siguran da ga neće slomiti.

Dule

pre 1 godinu

Ne trebaju nama njihovi saveti, bolje bi im bilo da povuku priznanje Kosova kao države, time bi prestali da krše rezoliciju 1224 .

Dule

pre 1 godinu

Samo vi saljite koga god hocete,ali necete ostvariti ono sto ste zamislili,KiM je srce Srbije i tako ce zauvek i ostati.

Jojan

pre 1 godinu

Pritiskajte vi gospodo Prištinu da se dozove pameti i da ne izaziva previše Srbiju.

Ana

pre 1 godinu

Očigledno je da oni pod normalizacijom odnosa sa Prištinom podrazumevaju da Srbija pristane na sve njihove zahteve. Samo na našu štetu! Srbija neće pristati na ucene, kakvi god da su pritisci. Ne odričemo se dela svoje teritorije!

Taca

pre 1 godinu

Vucic je itekako pokazao i spremnost i odlucnost.

Tamariiiita

pre 1 godinu

Napadaju predsednika Vucica jer im ociglesno smeta njegova hrabrost i njegova cestitost, to ih definitivno najvise boli.

Silvija Ackovic

pre 1 godinu

Zapad konstantno vrsi pritisak na Srbiju iako je Srbija potpuno ispravna u svim svojim odlukama.

Radoicic Tamara

pre 1 godinu

Ovo pismo je doslo bas nakon uspesnog sajma vina a to je dokaz da Zapadu smeta kada se u Srbiji desava nesto lepo.

Nena

pre 1 godinu

I Srbija je za normalizaciju odnosa sa Prištinom, uvek smo za dijalog i mir, ali ovaj bezobrazluk prema Srbiji nema granicu. Ne želimo da priznamo KiM kao državu, ono je deo SRBIJE i tu je tačka!

Jelena

pre 1 godinu

Potpuno je jasno da je Zapad ljubomoran zbog svega sto Sebija postize.

Ljiljana

pre 1 godinu

Kako mogu da očekuju od Srbije da se tek tako, jer oni to žele, odrekne dela svoje teritorije?! Bezobrazluk.

Lela

pre 1 godinu

Nek se odreknu oni dela svoje teritorije, pa onda nek tako nešto traže od nas!!!

Jelena

pre 1 godinu

Predsednik Vučić neće menjati svoju politiku prema KiM dok god je na vlasti. Naš stav je jasan, nećemo priznati KiM kao nezavisnu državu!

Vanja

pre 1 godinu

Dosta je bilo rata, mirnim putem i mudrom politikom treba voditi razgovore i pregovore

Valentina

pre 1 godinu

Boricemo se za mir koliko god je u nasoj moci.

Andrija

pre 1 godinu

Na ovim prostorima je bilo mnogo krvi i patnje, tako da su bilo kakve tenzije i sukobi nepozeljni i nadam se da ih nikada vise nece biti.

Valentina

pre 1 godinu

Dosta je bilo rata, mirnim putem i mudrom politikom treba voditi razgovore i pregovore

Valentina

pre 1 godinu

Srbija je pokazala ozbiljnost i odgovornost jedini se zalažemo za mir i stabilnost regiona i ponosan sam što se borimo za bolju budućnost uprkos brojnim provokacijama susednih zemalja!

Jovan

pre 1 godinu

Rekli smo svima, znaju to i Makron i Šolc, pregovore hoćemo, priznanje ne. KIM je deo Srbije i tako će ostati. Niko se ne odriče svoje teritorije, zašto bismo mi?

Milojko

pre 1 godinu

Spremni smo na teške odluke, kod nas nikada nije ni bilo lako. Srbiju vode odgovorni ljudi, treba imati poverenja u njih.

Djoka

pre 1 godinu

Zajednicko pismo? Zar nije mogao svako za sebe da posalje?

Djoka

pre 1 godinu

Mislim da vise treba da ih interesuje nadolazeca zima a ne situacija u Srbiji.

Djoka

pre 1 godinu

I dalje pokusavaju da nas ubede kako su na nasoj strani, ali da nam oni komanduju sta mi da radimo.

Djoka

pre 1 godinu

Koliko su smesni. Gledajte svoja posla, manite se nas.

Djoka

pre 1 godinu

Toliko nas mrze da su poslali zajednicko pismo. Nisu hteli da iscrpe svoja sredstva saljuci dva odvojena pisma.

Dragan

pre 1 godinu

Šulc i Makron su Američki piuni,njima se ne može ništa verovati.

Jova

pre 1 godinu

Srbija će sama odlučiti kakvu će odluku doneti a ne po diktatu bilo koga!

Zoki

pre 1 godinu

Odluka Srbije dok je predsednik Vučić na njenom čelu biće odluka za dobro svoga naroda.

Sumar

pre 1 godinu

Ovo je nesto najgluplje šta traže od Srbije. Pa ako toliko volite siptare preselite ih kod Vas. Stvarno niste jasni mrzitelji Srbije.

Ferika

pre 1 godinu

Slobodno neka Solc i Makron zaborave na tu ideju

Sale

pre 1 godinu

Neka slobodno zaborave Makron i Solc na tu svoju suludu ideju

Rex

pre 1 godinu

Mir i stabilnost su glavni prioriteti nase drzave.

Crna Leptirica

pre 1 godinu

Dovoljno je da vi kazeta sta mislite a mi imamo svoje stavove.

Nenad

pre 1 godinu

Mir i stabilnost su prioriteti Vuciceve politike.

Igi

pre 1 godinu

Jesu teska vrmena ali smatram da Priština koči!

Jelena

pre 1 godinu

Kako li se ovo otimanje KiM zove, nego konstantna agresija i neka se više otkače i od nas i od te teme. KiM se Srbija nikada neće odreći i kraj priče.

Mare

pre 1 godinu

Otimati KiM od Srbije je moralni i demokratski čin, a kada Rusija brani svoja prava u Ukrajini, onda je to agresija na nečiji teritorijalni integritet. Kakvi su to licemeri i pokvarenjaci u EU to je neviđeno na svetu.

Stanislava

pre 1 godinu

Mogu sa tim pismom da obišu nos, da ne kažem nešto drugo. Šta su se okomili više na Srbiju kao lešinari, kao da nemaju svojih muka oko energetske krize, nego im je sad najvažnije nama da prete i da nas pritiskaju oko KiM i oko prajda. Nema ni od jednog, ni od drugog ništa.

Minja

pre 1 godinu

Za zapadni Balkan je od suštinskog značaja da se ovi Evropljani maknu što dalje od njega već jedanput. U svoje prljavo dvorište neka zabodu svoje noseve, imaju tamo prečih poslova.

Lazar

pre 1 godinu

Što samo Makron i Šullc, trebali su i svi ostali da se potpišu. Džaba im i pisma i ucene i pritisci. KiM nikada neće biti ono što oni traže od Srbije, od svoje svete zemlje se ne odustaje nikada, za nikada. Tačka.

Sanja

pre 1 godinu

Mislim da je grozno što su tražili takvu odluku od nas, kao da ne znaju koliko je to teško.

Mara

pre 1 godinu

Svako neka gleda u svoje dvoriste, svako neka gleda sebe. Sta su napali Srbiju, sta im smeta?

Klara

pre 1 godinu

Mi smo već više puta dokazali da želimo da se naš odnos normalizuje sa Prištinom samo oni nisu baš za saradnju.

njanja

pre 1 godinu

Sigurna sam da će predsednik Vučić naći idealno rešenje.

Dejan

pre 1 godinu

Zavisi šta je za ovu dvojicu teška odluka za Srbiju. Ako je ono na šta mislim da aludiraju treba da znaju da od tog posla nema ništa.

Bojan

pre 1 godinu

Srbija nema šta da odlučuje po pitanju svog dela zemlje.

Dejan

pre 1 godinu

Što ne nateraju teroristu Kurtija na tešku odluku... Licemeri

Dušan

pre 1 godinu

Daj bože da dodje Putin glave ovim američkim slugama iz EU.

Jovica

pre 1 godinu

Srbiji je cilj da sačuva mir i stabilnost, a ne da je neko ucenjuju!

Bora

pre 1 godinu

Srbija gleda svoja posla, a tako bi mogli i ostali da rade!

Zoran

pre 1 godinu

Solc i Makron imaju velike probleme u svojim drzavama, ali ocigledno pod pritiskom se moraju i dalje baviti unutrasnjim pitanjima Srbije.

Miki

pre 1 godinu

Suočeni smo sa raznim pritiscima sa svih strana, treba mudro donositi odluke u ovim teškim vremenima. Srbiju vode odgovorni ljudi koji su već puno puta pokazali da žele najbolje svojoj zemlji.

Boris

pre 1 godinu

Normalizacija odnos je važna i bitna za ceo region.

Marko

pre 1 godinu

Srbija je uvek spremna na kompromise ali nikada neće priznati jednostramnu nezavisnost lažne države Kosovo

Robi

pre 1 godinu

Postovane birokrate iz Brisela.! Doslo je vreme je da skrtaite stap, a povecate velicinu sargarepe!! Gradjani Srbije su siti vase demagogije! Zelimo videti znacajan napredak Srbije ka clanstvu u EU i vasu dobru volju da se to sto pre realizuje! A dotle, pisite Kurtiju ili nekom trecem!

Dzo

pre 1 godinu

A sta dobija Srbija zauzvrat uskoladjivanja svoje spoljne politike sa EU?? Tapsanje po ramenu?? Toga smo siti, Nama treba jasan znak da nas EU postuje i ceni nase napore koje cinimo na putu ka EU, a takodje zahtevano principijelnu politiku EU kada je KiM u pitanju!!

Robi

pre 1 godinu

Sta Bi?? Sada vam je Srbija toliko vazna, a kada dozvoljavate Kurtiju da se izivljava nad Srbima na KiM i nipodastava sve potpisana dokumenta sa Srbijom, onda smo vam u trecem planu! Nece da moze!! Kao sto vi ocekujete neke stvari od nas, isto tako mi nesto ocekujemo od vas!! Samo tako moze funkcionisati saradnja!

Mišel

pre 1 godinu

Nacionalni interes Srbije je na prvom mestu drzavnom rukovodstvu i politika Srbije se vodi u skladu sa istim!! Ako gospoda iz Brisela traze da odstupimo od tog stava, moraju dati mnogo jaaku argumentaciju i alternativu, da bi mi postupali drugacije! Nema u politici na lepe oci nista! Sve je samo interes, Srbija je to shvatila na vreme!!

Tasa

pre 1 godinu

Cist bezobrazluk Makronov i Solcov.Imajy oni svoje probleme, neka se manu Srbije.

Vesela

pre 1 godinu

Cinicno ucenjivanje Vucica koji je jedini zainteresovan za pravedno resenje krize na KIM.

Žare

pre 1 godinu

Smatram da Srbija prolazi kroz teško vreme. Dosta nam je ucenjivanja i svi bi da nam komanduju.

Patriota

pre 1 godinu

Ne traba davati značaja tom pismu. Znamo da oni ne žele Srbiji dobro!

Mato

pre 1 godinu

To su ovi isti što su bombardovali Srbiju i trovali narod u Srbiji... I sad očekuju nešto od nas??

Mara

pre 1 godinu

Zapad je i napravio nerede na Kosovu, dokle će se više mešati i stvarati još veće probleme!

Laki

pre 1 godinu

Zapad ima problem sa Rusijom, a traže rešewe preko Srbije. Mnogo su jadni i dvolični!

Deda

pre 1 godinu

Zapad gubi na uticaju i ovo su im poslednje nade, ali će im biti uzalud. Dosta se Srbija žrtvovala kroz vekove za taj isti zapad koji nas konstantno uništava!!

Milan

pre 1 godinu

Mislim da je Srbija pokazala da se nikoga ne boji i da donosi samostalno odluke.

Mirjana

pre 1 godinu

Makron nas je najvise razocarao ovim pismom.

Marina

pre 1 godinu

Mislim da je Srbija pokazala da je za dijalog i resenje dok druga strana pravi probleme.

Milos

pre 1 godinu

Ne znam sta zele da postignu Šolc i Makron ovim pismom !

Mira

pre 1 godinu

Mnogi se mesaju gde im nije mesto i mozda bas zbog toga i nema resenja .

Jelka

pre 1 godinu

Ukoliko su zaista zabrinuti za mir i bezbednost Zapadnog Balkana pismo treba uputiti predstavnicima vlasti u Pristini.

Milka

pre 1 godinu

Srbija pokazuje veliko interesovanje za ocuvanje mira i stabilnosti regiona, za razliku od Pristine koja je uvek spremna za provokacije i podsticanje nasilja.

Tara

pre 1 godinu

Pismo je upuceno na pogresnu adresu jer vlast u Pristini vodi nasilnu politiku i podstice tenzije u regionu.

Lenka

pre 1 godinu

Pored brojnih pritisaka koji stizu sa svih strana, Srbija ce nastaviti borbu za prava svog naroda na KiM.

Zora

pre 1 godinu

Srbija je spremna za dijalog i pronalazenje kompromisnog resenja, dok je Pristina spremna samo za provokacije i podsticanje nasilja.

Marija

pre 1 godinu

Vučić je za mir u regionu, celo vreme se za to i zalaže.

NEBOJŠA

pre 1 godinu

ОСЕТИЛИ СУ КРВ,ПА КАО СВАКА ХИЈЕНА ОДМАХ КИДИШУ !!!то је последица попуштања србије око личних докумената.они сваком попуштање тумаче као СЛАБОСТ,е као чин добре воље.И У ПРАВУ СУ !!!нема попуштања ни за милиметар .али ми то још нисмо аучили !!!

Petar

pre 1 godinu

Tesko mi je i pomisliti kako predsednik izdrzava ovakve ucene.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija