• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.09.2022

09:27

PRED VUČIĆEM TEŽAK ZADATAK U NJUJORKU! Predsednik Srbije se sastaje sa 30 ZVANIČNIKA, sledi borba za očuvanje Kosova i Metohije!

Politika

PRED VUČIĆEM TEŽAK ZADATAK U NJUJORKU! Predsednik Srbije se sastaje sa 30 ZVANIČNIKA, sledi borba za očuvanje Kosova i Metohije!

Podeli vest

Pred Srbijom je izuzetno težak period u kom sledi borba za očuvanje Kosova i Metohije, a glavna bitka vodiće se naredne nedelje u Njujorku, kad će predsednik Srbije Aleksandar Vučić 21. septembra braniti našu poziciju pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija

Tokom boravka u Njujorku, povodom 77. zasedanja Generalne skupštine UN, predsednik Srbije Aleksandar Vučić imaće više od 30 sastanaka sa stranim zvaničnicima, a 21. septembra, u sredu, održaće i govor.

Generalna skupština UN bila je jedna od tema jučerašnjih razgovora sa američkim ambasadorom Kristoferom Hilom, kao i unapređenje bilateralnih odnosa i aktuelna geopolitička pitanja, pogotovo u svetlu situacije nakon poslednje runde dijaloga Beograda i Prištine. Predsednik Vučić je istakao da je Srbija posvećena jačanju ekonomskih i bilateralnih odnosa sa SAD, kao i otvaranju novih oblasti saradnje.

U tom smislu, predsednik je istakao da će i tokom predstojeće posete Njujorku razgovarati o unapređenju saradnje sa SAD i na brojnim sastancima koje će tom prilikom imati sa visokim zvaničnicima američke administracije.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Aleksandar Vučić

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, predsednik je naglasio da očekuje podršku SAD u svim naporima Srbije usmerenim na nastavak dijaloga sa Prištinom, budući da je razgovor jedini pravi put za rešavanje svih otvorenih pitanja. Predsednik je ponovio poziciju Srbije usmerenu na očuvanje mira i stabilnosti u regionu, budući da se naša zemlja svojom doslednom i ozbiljnom politikom pozicionirala kao pouzdan i odgovoran partner.

Hil je istakao da će SAD sa partnerima iz EU nastaviti da se zalaže za dijalog koji će doneti konkretne rezultate i ponovio podršku integracijama Srbije i zemalja regiona.

Prihvaćen poziv Radeva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Republike Bugarske Rumenom Radevom. On je prihvatio poziv predsednika Radeva da početkom oktobra učestvuje u ceremoniji otvaranja gasnog interkonektora između Bugarske i Grčke. Dvojica predsednika su konstatovala da će ovaj interkonektor doprineti gasnoj diversifikaciji u regionu, kao i jačanju regionalne saradnje u oblasti energetike.

I ambasador Srbije u SAD Marko Đurić potvrdio je juče da je spisak do sada potvrđenih sastanaka predsednika Vučića i ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića tokom zasedanje GS UN "impresivan".

Đurić je na svom tviter-nalogu naveo da uskoro kreće za Njujork gde su u toku poslednje pripreme za učešće Srbije i ocenio da će ovo biti "jedna od važnijih nedelja za našu zemlju":

- Iz pozicije nekoga ko punih 10 godina učestvuje u srpskim delegacijama na redovnim zasedanjima GS UN osećam potrebu da podelim i ovo: spisak do sada potvrđenih sastanaka impresivan je i po broju i po značaju sagovornika.

Foto: Tanjug

Marko Đurić

Đurić je naveo i da se prekjuče na marginama ceremonije obeležavanja Dana ratnih zarobljenika i nestalih u akciji u Pentagonu sastao sa američkim sekretarom za odbranu Lojdom Ostinom, kojem je zahvalio na podršci Programu državnog partnerstva Srbije i Ohaja.

U okviru ovog programa protekle sedmice boravila je kod nas delegacija Nacionalne garde Ohaja, a generalu Herisu predsednik Vučić lično je uručio jedno od najviših srpskih državnih odlikovanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jana

pre 1 godinu

Kako odmiče vreme sve teža situacija za očuvanje mira na KIM.Ali se isto tako Vučić lavovski bori da svom narodu na KIM obezbedi i mir i stabilnost.

Ivana

pre 1 godinu

Jako vazna nedelja za nasu zemlju i naseg predsednika kako po broju sastanaka tako i po znacaju sagovornika.

Petar

pre 1 godinu

Nastavlja se neumorna borba predsednika da se ocuvaju interesi nase zemlje. Ne sumnjam da ce predsednik obracanjem na Generalnoj skupstini UN zastupiti nasu zemlju na najboljem mogucem nacinu.

Anjica1476

pre 1 godinu

Pred predsednikom Vucicem je niz veoma vaznih sastanaka za Srbiju i njene gradjane

Katarina

pre 1 godinu

Srbija je posvecena jacanju ekonomskih i bilateralnih odnosa sa SAD zato je poseta Njujorku kao i sastanci sa zvanicnicima americke administracije odlicna prilika da se odnosi unaprede.

Ana

pre 1 godinu

Predsednikova poseta Njujorku je jako bitna iz vise razloga, otvaraju se mogucnosti da se unaprede ekonomski i bilateralni odnosi sa SAD a isto tako i da se razgovara o trenutnoj situaciji na KiM i mogucim resenjima.

Zare

pre 1 godinu

Za Vucica nista nije tesko kad se bori za svoju drzavu

Nevenka

pre 1 godinu

Nadam se da ce izlaganje Vučića biti značajno za Srbiju

Zarko

pre 1 godinu

Verujemo da ce Vucic izaci kao oobednik posle ovoga niza sastanaka

Vitomir

pre 1 godinu

Sva je sreća što predsednik Aleksandar Vučić ima bogato političko iskustvo, tako da građani Srbije veruju da će on našu zemlju predstaviti na Generalnoj skupštini UN. mnogi će želiti da se sretnu s njim.

Roki

pre 1 godinu

Ovoga puta predsednik će biti jako teško. Veliki broj sastanaka gde će biti izložen raznim pritiscima, ali znamo da će se izboriti sa ljudima bez načela.

Popov

pre 1 godinu

Ovo jesu veoma vazni i teski sastanci ali ce se Vucic uspeti izboriti sa Srbiju i Srbe sa KIM

Popovic

pre 1 godinu

Nikada ni jedan sastanak gde je tema KIM u pitanju nije bio lak ali se Vucic uvek uspevao izboriti za svoj nnarod tamo

Senka

pre 1 godinu

Bice to teska borba za nase stavove vezane za KiM.

Jovanka

pre 1 godinu

Svaki razgovor je bitan,i odlučujući,ne treba podceniti ni jednog. Hil je dokaz dobre saradnje Srbije sa SADom,i verujem da će nam to mnogi značiti na političkom putu. Tuđe nećemo,svoje ne dam. Živela Srbija!

Ivan

pre 1 godinu

Nekad je potrebno vreme da bi se shvatile neke stvari,odgovornom, kontinuiranom i istrajnom politikom,predsednik će izložiti model rešenja dijaloga sa Prištinom. Došlo je vreme i da se čuje naš glas. Živela Srbija!

Iva

pre 1 godinu

Predsednik uvek prati politiku mira i stabilnosti i trudi se da zaštiti interese Srbije.

Vesna

pre 1 godinu

Predsednik Vučić se lavovski bori za KiM i nastavak dijaloga sa Prištinom, kao jedinim načinom za rešavanje problema. Pred njim su brojni sastanci, nimalo laki za borbu našeg predsednika za očuvanje KiM.

Dusica

pre 1 godinu

21.septembar je najvazniji datum za srpski narod na KiM,predsednik je spreman da se izbori za najbolji ishod.

Bobana

pre 1 godinu

Ovo je odlična prilika koju će predsednik Aleksandar Vučić maksimalno iskoristiti da glas Srbije čuje celi svet.

Olja

pre 1 godinu

Veoma teška situacija za Srbiju, ali predsednik će kao i uvek biti spreman vodi politiku mira i stablnosti.

Oki

pre 1 godinu

Za Srbiju je veoma važno da se unapredi saradnja sa SADom.

Maja

pre 1 godinu

Kako odmiče vreme sve teža situacija za očuvanje mira na KIM.Ali se isto tako Vučić lavovski bori da svom narodu bude bezbedno i mirno.

Rajna

pre 1 godinu

Jako vazna nedelja za nasu zemlju i naseg predsednika

Aleksandar

pre 1 godinu

Nas predsednik vodice tesku borbu I pred njim su zaista veliki izazovi,ali isto tako I velika ocekivanja. Pruzamo mu punu podrsku kako bi uspeo da delimicno resi problem na Kosovu.

Maja

pre 1 godinu

Pred predsednikom Vucicem je niz veoma vaznih sastanaka za Srbiju i njene gradjane,bice ovo naporna nedelja.

Zora

pre 1 godinu

Nadam se da će se rezolucija 1244 ponovo dovesti u razmatranje pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija. Osporavanje naših prava je već odavno prešla svaku granicu!

Branka

pre 1 godinu

Predsednik nastavlja tesku borbu koja jos nije zavrsena. Verujemo da ce iz ove borbe izaci kao pobednik.

Mila

pre 1 godinu

Bice to teska borba za nase stavove vezane za KiM.Ova nedelja ce biti naporna i puna sastanaka.

Olja

pre 1 godinu

Velika važnost posete s obzirom na broj sastanaka u SAD i govora u Skupštini UN. Predsednik ima podršku svog naroda.

Mila

pre 1 godinu

Bice to teska borba za nase stavove vezane za KiM.Ova nedelja ce biti naporna i puna sastanaka.

Vladica

pre 1 godinu

Vazna I teska nedelja za naseg predsednika. On ne posustaje,vec se svim silama trudi da uspe u onome sto je zapoceo. Svaka mu cast na tome.

Anja

pre 1 godinu

Predsednik vodi principijelnu politiku i vodi se najboljim interesom gradjana.

Goran

pre 1 godinu

Zaista teska nedelje,i jos teza borba ocekuje naseg predsednika. Nastavljamo nasu mirnu politiku I nastavljamo rad na tome da se nadje najbolje moguce resenje za nas narod na Kosovu.

caca

pre 1 godinu

Podrška predsedniku Vučiću u borbi za svoj narod,jer mu predstoji teška nedelja!

Nikola

pre 1 godinu

Veoma teški zadatci su pre Vučićem, borba za KiM je mnogo teža kako vreme odmiče. Svi smo svesni da Zapad podržava Kurtija i Prištinu i da će ovi razgovori iscrpeti svu snagu kod Vučića, ali ne sumnjam u njegov uspeh.

Velja

pre 1 godinu

Pred predsednikom su izuzetno važni sastanci i nesumnjivo da će uložiti sve napore za očuvanje interesa naše zemlje i naroda.

dragance

pre 1 godinu

pazi se svete kad je slagao i prevario svoj narod slagace i vas

Raka

pre 1 godinu

Očuvati mir na KiM i pronaći način za nastavak pregovora sa Prištinom, glavni su zadaci koji su pred našim predsednikom o kojim će biti reči na sastancima koji ga čekaju.

Karlo

pre 1 godinu

Srbija je napravila velike propuste po pitanju KiM za vreme prethodne vlasti koja se pre vremena odrekla Kosova. Sada je Vučiću potrebno mnogo više truda i snage da izdrži pritiske Zapada i Prištine ne bi li uspeo da svom narodu obezbedi normalne uslove za život na prostorima KiM.

Mika

pre 1 godinu

Borba za mir i stabilnost se nastavlja. Vučić se bori za naš cilj, za svoju otetu zemlju i narod. Nikad se nećemo odreći KiM.

Petar Filipovic

pre 1 godinu

Moramo ostati dosledni u borbi za ocuvanje srpskog KiM i nasih nacionalnih interesa. Ne smemo dozvoliti da podlegnemo pod uticaj ucena i pretnji. Vucic je do sada uspesno zastupao nase nacionalne interese i zato ima punu podrsku naroda.

Hana

pre 1 godinu

Verujem da će Vučić uspeti da se prava Srbije ponovo dovedu u razmatranje. Kosovo je naša istorija i nasleđe, ne smemo se odreći KiM jer bi to značilo da se odričemo sebe i svog naroda.

Goran

pre 1 godinu

Svedoci smo da Vučić daje sve od sebe da se ova agonija po pitanju KiM završi u korist Srbije. Glavni prioritet su svakako naši ljudi koji žive tamo, njihovi uslovi za normalan i bezbedan život u svojim domovima. Nadam se Vučićevom uspehu na sastancima.

Saša

pre 1 godinu

Srbiju vode vredni i stručni ljudi koji će učiniti sve da zadrže mir i stabilnost i zaštite svoj narod.

Bićo

pre 1 godinu

Srbija je uvek za rešenje koje se dobija kompromisom, ali Priština to ne želi.

Rade

pre 1 godinu

Sve dosadašne zadatke bez obzira na težinu, Vučić je uspešno rešavao u korist Srbije i njenih građana.

Uroš

pre 1 godinu

Odlično se Vučić pripremio za Njujork, boravak tamo. Dogovoreni su brojni sastanci, na svakom od njih Vučić će izneti stav Srbije, pitanje KIM za sve nas je najvažnije pitanje.

Ana

pre 1 godinu

Sigurni smo da će Vučić uspeti da sačuva KiM

Roki

pre 1 godinu

Vučićeva borba za našu zemlju i narod je sve veća

Ina

pre 1 godinu

Srbija je prolazila i kroz teza vremena u svojoj istoriji.

Rajko

pre 1 godinu

Zbog KIM je Vučić u Njujorku. Uvek je tvrdio da su UN mesto na kome treba da se rešava problem KIM. Neki drugi su odlučili da ne bude tako, Jeremić, Tadić su izmestili dijalog iz UN u EU. Imaće šta da kaže za govornicom UN, treba ga saslušati.

sasa

pre 1 godinu

Verujem da ce predsednik predstaviti Srbiju onako kako dolikuje u Njujorku

sasa

pre 1 godinu

Za Vučića je Srbija svetinja, zbog toga ne sumnjam da će predstaviti Srbiju u Njujorku predstaviti u najboljem izdanju.

stefan

pre 1 godinu

Dobro je što je Vučić otvoren za nova rešenja za našu zemlju

Patak

pre 1 godinu

Ima Vučić još dosta snage,volje i elana.Predaja nikada nije bila opcija za Srbiju

Pavlovic

pre 1 godinu

Predsednik na.pravi način.zastupa interese Srbije u svetu

Marija

pre 1 godinu

Svakako da pred Vucicem nije ni malo lak zadatak u Njujorku

Dejana

pre 1 godinu

Vucic ce se odgovornom politikom boriti za srpske drazvne i nacionalne interese

Filip

pre 1 godinu

Vucic ce se svim snagama i stavovima boriti za srpske interese, za interese srpskog naroda na KiM

Mila

pre 1 godinu

Znamo da je pred predsednika Vučića težak i naporan zadatak ,ali njegove potezi su uvek bile i biće u rešavanju problema,kao i borba za očuvanje Kosova i Metohije

Mare

pre 1 godinu

Predsednik, će se boriti za Srbiju i izboriti.

Jova

pre 1 godinu

biće i više od 30 zvaničnika sa kojim će Vučić razgovarati, siguran sam. Vučić to i želi, jedino u direktnoj komunikaciji , razgovoru, može postići nešto dobro za KIM i Srbiju.

Rada

pre 1 godinu

Pritiskaju nas sa svih strana sve jače i jače ali baš zbog toga Srbija se neće predati a ni naš predsednik Vučić.

Filip

pre 1 godinu

Nego sta nego tezak. Ali interesi Srbije, Srbija i narod su u najboljim rukama! ???? Živeo Vučić, živela Srbija!!! ??????

JadrankaP

pre 1 godinu

Vrlo važan je nastup našeg predsednika na Generalnoj skupštini UN i pokušaj traženja rešenja za KiM. Nadajmo se da će svetske sile realno sagledati naš problem i situaciju.

Danilo

pre 1 godinu

Nikad nije bilo lako za Srbiju, sada je možda najteže, treba da po svaku cenu sačuvamo KIM ali i da zadržimo mir u regionu, ekonomsku stabilnost, da se izborimo sa energetskom krizom. O svemu tome razgovaraće Vučić, sa mnogima.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija