• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.09.2022

14:14

VUČIĆ OBJAVIO FOTOGRAFIJU SA MENHETNA! Srpska zastava se vijori usred Njujorka (FOTO)

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

VUČIĆ OBJAVIO FOTOGRAFIJU SA MENHETNA! Srpska zastava se vijori usred Njujorka (FOTO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu je objavio stori na kome je prikazana slika koju je zabeležio u Njujorku a na kojoj se vidi srpska zastava

Podsetimo, predsednik Vučić nalazi se u Njujorku gde će se povodom 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sastati sa više od 30 zvaničnika država širom sveta i šefovima ključnih međunarodnih političkih i ekonomskih organizacija.

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Vučić je ranije najavio da će u Njujorku snažno stati u odbranu međunarodnog prava, na koje se u slučaju Ukrajine zapadne sile zdušno pozivaju, a pogazile su ga kada je reč o Kosovu i Metohiji. On će se sutra obratiti Generalnoj skupštini, gde će govoriti o principijelnim pozicijama Srbije i braniti državne i nacionalne interese.

Potvrđeni broj sastanaka impresivan je i po broju i po značaju sagovornika, pa će tako Vučić, između ostalih, razgovarati sa predsednicima Irana, Somalije, Gvatemale, Kostarike, liderima Nigera, Gabona, Mozambika, Nikaragve, austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom, kraljem Esvatinija, Msvatijem Trećim...

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Posebno su značajni susreti sa najvišim zvaničnicima vašingtonske administracije i značajnim brojem uticajnih kongresmena. Vučić bi tako trebalo da se sastane sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom, kao i sa DŽejkom Salivenom, savetnikom američkog predsednika DŽozefa Bajdena za nacionalnu bezbednost. Na agendi su i razgovori sa pomoćnicom državnog sekretara SAD Viktorijom Nuland, kongresmenima iz redova i demokrata i republikanaca, među kojima je i Erik Svolvel. Dogovoreni su susreti i sa Ričardom Grenelom, bivšim izaslanikom za dijalog Beograda i Prištine, i DŽaredom Kušnerom, savetnikom i zetom bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

Planirani su susreti i sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, kao i sa liderima Evropske unije - šefom diplomatije Đozepom Boreljom i evropskim izaslanikom za dijalog Miroslavom Lajčakom. Vučić bi trebalo da se sastane i sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dejana

pre 1 godinu

Vucic ce u Njujorku imati niz vaznih teskih i napornih sastanaka

Marija

pre 1 godinu

Vučić na Instagramu je objavio stori na kome je prikazana slika koju je zabeležio u Njujorku a na kojoj se vidi srpska zastava

Dejana

pre 1 godinu

Vucic ce imati vazne sastanke sa zvanicnicima

Marta

pre 1 godinu

Vucic ce se u Njujorku boriti za ostvarivanje srpskih vitalnih drazvnih i nacionalnih interesa

Bilja

pre 1 godinu

Vucic se bori za napredak i prosperitet nase drzave

Suzana

pre 1 godinu

Slike koje vidimo su ono što jača osećanje nacionalnog ponosa

Gojko

pre 1 godinu

Lepa fotografija i svakako je lepo videti u srcu Amerike našu zastavu i našeg predsednika koji će sigurno sam sve dati za dobrobit naše zemlje.

Ivana

pre 1 godinu

Predsednik Vučić zastupa vitalne interese Srbije u Njujorku.

Borko

pre 1 godinu

Vučić s ponosom deli fotografije sa nama, iz Njujorka. Lepo je što je zastava istaknuta, da se zna čija delegacija je tu. Hlebom i solju želimo dobrodošlicu svakom gostu. A biće ih mnogo, ugovoreno je preko 30 sastanaka. biće i mnogo razgovora u pauzima zasedanja, maksimalno će Vučić koristiti svaki trenutak za razmenu mišljinja.

Milija

pre 1 godinu

očigledno je ova poseta dobro pripremljena, sve se odvija kako je planirano i dogovoreno. Naša delegacija je na Menhetnu, tu je zastava, simbol Srbije. vučić će u Njujorku braniti stavove Srbije, srčano, pametno, kao i uvek do sada.

Aleksandra

pre 1 godinu

Vučić će se u Njujorku rečima boriti da svima objasni da je KiM sastavni deo Srbije i njena južna pokrajina i da je srpska zastava ponos Srba sa KiM. Teritorijalni integritet Srbije je neprikosnoven i niko nema prava da se u njega meša.

caca

pre 1 godinu

Srpski simboli su Srpski ponos,i dokaz poštovanja naše zemlje kao i našeg predstavnika,predsednika Aleksandra Vučića!

Djolle

pre 1 godinu

Došao je i taj dan, polako se ostvaruje Vučićev san. Aleksadnar se za Srbiju bori, pa danas u Americi mudro zbori, dok se srpska zastava na Menhetenu vijori.

Biki

pre 1 godinu

Samo neka se viori na radost naših sugrađana.

Hana

pre 1 godinu

Od sednice se očekuje da se bar malo zaštite interesi zemalja Zapadnog Balkana

Milanka

pre 1 godinu

Verujemo da ce predsednik uspeti da dogovori saradnju sa svima. On je nada nase zemlje.

Vucko

pre 1 godinu

Prelepo.Nista lepse od nase trobojke kad se zaviori

Jovanka

pre 1 godinu

Predsednika čeka ozbiljan poduhvat. Ni jedan sastanak nije manje važan,svaki je od vitalnog značaja za pitanje KiM. Pravi je uspeh što se viori naša zastava. Živela Srbija!

Stjepan

pre 1 godinu

Predstoji nam teska borba za nasu zemlju u Njujorku.Zastava je pocetak

Jana

pre 1 godinu

S pravom treba stati oštro u odlučno u odbranu međunarodnog prava. Kakvo je to pravo kad nije podjednako za sve.

Zoran

pre 1 godinu

Predsednik se bori za napredak i prosperitet države. Svaka čast.

caca

pre 1 godinu

Ponosni smo što ceo svet vodi Srpsku trobojku kako se viori u Njujorku!

Bilja

pre 1 godinu

Nasa lepa zastava. Ponosni na to ko smo i odakle dolazimo.

Nnc

pre 1 godinu

Predivan prizor, da se na Menhetnu vijori naša trobojka.

Kckck

pre 1 godinu

Slika koja sve nas ispunjava ponosom, predivan prizor koji se može videti u Njujorku.

Mcnc

pre 1 godinu

Poseta od velikog značaja, koja će naš predsednik iskoristiti maksimalno u korist naših državnih interesa.

Dija

pre 1 godinu

Ne sumnjam u precednikovu sposobnost da se zalaze za interese nase zemlje.

Mccm

pre 1 godinu

Fotografija koja je odličan uvod u celi niz sastanaka koji su od značaja za našu zemlju.

Nikola

pre 1 godinu

Pregovori i razgovori nece biti laki, jer ne dele svi misljenje sa nasim stavovima. Ali bar imamo najboljeg moguceg pregovaraca. Srecno.

Nnc

pre 1 godinu

Očekujem da će na ovim sastancima naš predsednik ostvariti maksimum u zaštiti naših interesa.

Njanja

pre 1 godinu

Veliko bravo za našeg predsednika Vučića koji se svim silama trudi za napredak Srbije

Andrijana

pre 1 godinu

Ovo je poštovanje naše zemlje, našeg Predsednika i slika da smo prihvaćeni u NJujorku, jedna mala Srbija ima toliko poštovanje.

Iva

pre 1 godinu

Prelepo, naša zastava se vijori u Njujorku, pogača i so, naši običaji.

mila

pre 1 godinu

Očekujemo mnoge pozitivne rezultate iz Nljujorka gde je naš predsednik povodom 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija,

sanja

pre 1 godinu

Lepo je videti našu zastavu u Njujorku, očekujemo niz pozitivnih rezultato posle niz sastanaka našeg predsednika

sava

pre 1 godinu

Verujemo da če se u Njujorku pokrenuti i pitanje KiM i da če se se uticati na Prištinu kako bi se pokrenuo proces dijaloga i pronalaženje kompromisnih rešenje

Željko

pre 1 godinu

Vučić vodi veliku borbu u Njujorku za odbranu suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije na Kosovu. Ceo srpski narod je uz svog predsednika.

Saša

pre 1 godinu

Ponosni smo što se srpska trobojka vijori pred očima celog sveta. Puna podrška Vučiću koji se bori za Srbiju u UN.

Lazar

pre 1 godinu

Vučić će u Njujorku imati puno sastanaka kroz koje će zastupati interese Srbije pred celim svetom, a najvažniji je odbrana Kosova i Metohije.

Milan

pre 1 godinu

Zapadne sile bi htele da nam ugroze naš teritorijalni integritet na Kosovu i Metohiji, dok su im usta istovremeno puna teritorijalnog integriteta Ukrajine. To je veliko licemerje Zapada.

Zoran

pre 1 godinu

Vučiću želim puno snage i energije da se izbori za srpske nacionalne interese u Njujorku, da se u UN izbori za srpsko Kosovo i Metohiju, koje bi neki hteli da nam otmu.

stevo

pre 1 godinu

Svet nas danas gleda drugim ocima zahvaljujuci pre svega predanom radu i trudu i odgovornoj politici A.Vucica

Patak

pre 1 godinu

Zaista,lepo je videti to sto se srpska zastava vijori u sred Njujorka

sasa

pre 1 godinu

Za Srbiju je od izuzetnog znacaja to sto ce je Vucic predstavljati na GS UN u Njujorku

stefan

pre 1 godinu

Mnogobrojni sastanci u Njujorku su pred Vucicem,ali uveren sam da ce dati maksimum u borbi za ocuvanjem nacionalnih i drzavnih interesa

Pavlovic

pre 1 godinu

Vucicu je ukazana velika cast sto ce govoriti na zasedanju 77.GS UN i verujem da ce se boriti za interese Srbije na pravi nacin

VUČIĆEV MARATON U NJUJORKU! Predsednik Srbije u DIPLOMATSKOJ OFANZIVI, očekuje ga 30 sastanaka sa zvaničnicima! Pokušaj da se UBLAŽE PRITISCI u vezi sa KiM
Politika

VUČIĆEV MARATON U NJUJORKU! Predsednik Srbije u DIPLOMATSKOJ OFANZIVI, očekuje ga 30 sastanaka sa zvaničnicima! Pokušaj da se UBLAŽE PRITISCI u vezi sa KiM

Ova nedelja je od izuzetnog značaja za Srbiju, imajući u vidu da će se predsednik Aleksandar Vučić u Njujorku, na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, obratiti 21. septembra čitavom svetu povodom kosovskog pitanja, te svima prezentovati stav naše države o južnoj pokrajini, kao i argumente za njega

19.09.2022

09:23

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15