• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

28.09.2022

07:00

SRBIJI PRAVE PAKAO! Dragoslav Bokan o strašnim pritiscima Zapada na našu državu: Predsednik Vučić i Srbija se dovode u BEZIZLAZNU SITUACIJU!

Printscreen

Politika

SRBIJI PRAVE PAKAO! Dragoslav Bokan o strašnim pritiscima Zapada na našu državu: Predsednik Vučić i Srbija se dovode u BEZIZLAZNU SITUACIJU!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić i država dovode se u bezizlaznu situaciju: moraju da biraju između žestokog protesta naroda, ako uvedu sankcije Rusiji, i zapadnih sankcija ukoliko to ne učine

Zapadni moćnici svojim otvorenim i sve žešćim priticima guraju Srbiju u politički pakao! Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i država dovode se u bezizlaznu situaciju, tako da sada moraju da biraju između žestokog protesta naroda, ukoliko Srbija uvede sankcije Rusiji, i zapadnih sankcija, ako to odbije da učini!

Ovo kaže reditelj Dragoslav Bokan, predsednik Instituta za nacionalnu strategiju, koji naglašava da je glavni zadatak Srbije, bez obzira na sve pritiske, da pokuša da nanese najmanju štetu narodu, ali i da izbegne štetu na moralnom i finansijskom planu. A to je, kaže on, podvig na nivou nemoguće misije!

Borba za budućnost

Komentarišući do sada najveću medijsko-političku kampanju protiv Srbije, pokrenutu navodno zbog tehničkog sporazuma o konsultacijama srpskog i ruskog ministarstva spoljnih poslova, Bokan kaže da država sada zapravo više i nema izbora - ona mora da se ponaša po principu 'biranja najmanjeg zla'.

- Država sada mora da ostane potpuno dosledna u pokušaju da nanese najmanje štete svom narodu, ali i da izbegne štetu na moralnom i finansijskom planu, što je podvig na nivou nemoguće misije. Kao država, mi moramo da se ponašamo po varijanti najmanjeg zla, a kao narod imamo pravo da budemo tamo gde mislimo da je najbolje i da se borimo za bolju budućnost... - objašnjava Bokan, dodajući da država mora da se ponaša odgovorno.

- Htela - ne htela, država mora da se bavi sadašnjim trenutkom. Državno rukovodstvo mora da radi na tome da ne izazove pobunu naroda zbog trezvenih odluka koje u nekom trenutku moraju da se donesu, ali i da istovremeno ne izazove ekonomske sankcije i druge vrste udara sa strane Zapada koje smo već jedva preživeli. Nimalo ne zavidim predsedniku Vučiću i svima onima koji danas u ime države moraju da brane politiku Srbije - naglašava Bokan.

Obradović: Nema više mesta za Rusiju

Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu upozorava da je spoljnopolitički manevarski prostor Srbije i te kako sužen.

- Uz sve naše dobre namere, nije više moguće održavati odnose sa sva četiri spoljnopolitička stuba, kako je to do sada radila Srbija. Vreme je da Srbija, usled objektivnih okolnosti, redefiniše spoljnopolitičke prioritete. Iz tog razloga potrebni su nam naši autentični interesi, koji će garantovati naš ekonomski i biološki opstanak, a Rusija u toj slagalici dugo neće imati svoje mesto - uveren je Obradović.

Politikolog Aleksandar Pavić, na drugoj strani, upozorava da EU više nema drugu politiku osim politike pritisaka, diktata, pretnji i ratnog huškanja.

- Evropska unija sve što radi čini najviše na štetu same Evrope. Lideri EU vode ceo kontinent u propast, u rat, ekonomsku krizu, političku nestabilnost, u siromaštvo, glad i deindustrijalizaciju. I nije im to dovoljno, nego bi sad još hteli da se svi bespogovorno pridruže toj samoubilačkoj politici. Jedina zemlja u Evropi, izuzev Belorusije, koja to nije uradila jeste Srbija, a totalitarni sistem, u šta se EU munjevitom brzinom pretvara, ne trpi neposlušnost ili iskakanja. Srbija u njihovim očima predstavlja vrlo opasan primer države koja najpre gleda sopstvene interese... Srbija je za EU oligarhiju veoma opasna, jer ako naša zemlja dokaže da ima života izvan EU i njene pogubne politike, to će biti jako opasan primer za sve druge narode i države - naglašava Pavić.

Neće nesvrstane

Stefan Surlić, docent na Fakultetu političkih nauka, ocenjuje da jako ozbiljne reakcije Zapada zbog protokolarnog sporazuma Srbije i Rusije nikoga ne treba da iznenađuju.

- Da smo potpisali i blanko papire, reakcija bi bila ista. Sam susret Selakovića i Lavrova jeste problem, nevezano od sadržine dokumenta. Zapad smatra Srbiju svojim dvorištem i tako se i ponaša... Ukoliko rat bude produbljen i dođe do aneksije regiona u kojima se održavaju referendumi, Zapad više nikome u Evropi neće dozvoliti nikakve odnose sa Rusijom. U tom slučaju ili će Srbija uvesti sankcije Rusiji ili će Srbiji biti uvedene sankcije. Velike sile ne žele Srbiju kao nezavisnu i nesvrstanu, žele da se svrstamo na njihovu stranu. Nadam se, ipak, da do nekog najgoreg, crnog scenarija neće doći - zaključuje Surlić.

Kurti ponovo preti ratom!

Takozvani premijer lažne države 'Kosovo' Aljbin Kurti ponovo je zapretio Srbima ratom, rekavši da 'postoje razlozi zbog kojih bi moglo doći do eventualnih sukoba'!?!

- Ne bojimo se delovanja Srbije, ali smo na oprezu. Srbija blokira prijem Kosova u međunarodnim organizacijama i finansira paralelne strukture na severu. Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova i održava bliske odnose sa Rusijom, što narušava mir u celom regionu... - rekao je Kurti za švajcarski 'Republik'.

Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM, na drugoj strani poručuje da Srbija ne odustaje od odbrane svoje državnosti.

- Jasno je da Priština ne želi nastavak dogovora sa Beogradom. Kurti ovakvim ponašanjem šalje poruku da ne želi da razgovara, već želi tenzije, sukobe i destabilizaciju na KiM - naveo je Petković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragi

pre 1 godinu

Ne pravi "Zapad" pakao Srbiji, nego Vučiću. Ruku na srce, ON je to i zaslužio...8 godina mi gledamo veleizdaju Zorane Mihajlović i Nebojše Stefanovića, a ON ne reaguje. Pa ko je u Srbiji "lud"? Narod ili ON?

Velja

pre 1 godinu

Ni malo ne bih voleo da sam na mestu predsednika sada kada treba doneti odluke ovog tipa. Pritisci su sve veći da uvedemo sankcije Rusiji sa kojom imamo odličnu saradnju. Zapadne sile igraju na kvarno.

Perica

pre 1 godinu

Kurti moze samo da preti jer nista drugo mu ne preostaje.

Patak

pre 1 godinu

Bice tesko,teska situacija i pritisak na Srbiju je veliki,ali Vucic nije podvodljiv i nece podleci istom

Ceca

pre 1 godinu

Teške odluke čekaju predsednika. Zapadne sile nastavljaju da vode politiku ucena i gledaju da nas navedu na uvođenje sankcija Rusiji.

Pavlovic

pre 1 godinu

Mnogo izazova i mnogo vaznih i teskih odluka je pred Srbijom.,Tu pre svega mislim na KiM

sasa

pre 1 godinu

Ocekivano je da ce pritisak zapada zbog neuvodjenja sankcija Rusiji biti veliki na Srbiju,ali Vucic nikada nece pristati na ucene i nece podilaziti istom tom zapadu

Mileva

pre 1 godinu

Verujem da će predsednik opet naći rešenje i za ovu situaciju koja se čini bezizlaznom jer sve što je do sad činio, bilo je u najboljem interesu našeg naroda.

stevo

pre 1 godinu

Srbija nikada nece pristati na ucene zapada i nece Vucic podleci pritiscima,ma koliki oni da bili

stefan

pre 1 godinu

Srbija ce gledati sebe i stititi svoje interese.Ono na sta posebno treba staviti akcenat je na ocuvanje mira i stabilnosti

Vitomir

pre 1 godinu

Srbija sada mora da ostane potpuno dosledna u pokušaju da nanese najmanje štete svom narodu, ali i da izbegne štetu na moralnom i finansijskom planu, što je podvig na nivou nemoguće misije.

Tanja

pre 1 godinu

Mnogo teška situacija za našu zemlju, ne bila u koži Vučića koji mora da "seče" stvari i donosi važne odluke a ni sam ne zna šta je manje zlo. Nisam sigurna da će se ovo dobro završiti ali ostaje nam da budemo optimisti i molimo se za mir!

Lara

pre 1 godinu

Ja lično mislim da bi prvo trebalo da sačekamo obraćanje predsednika i tek posle da komentarišemo .

Lisa

pre 1 godinu

I Bokan se ponaša kao da je on bio na sastancima a ne predsednik . Svi sve znaju....

Sanja

pre 1 godinu

Neće biti žestokog protesta naroda jer Srbija podržava predsednika i zna da sve što radi radi u interes Srbije !

Baća

pre 1 godinu

Postupiti kao što planira Orban u Mađarskoj u vezi politike EU. Referendum. Neka narod odluči.

deda

pre 1 godinu

A kad namm je zapad nešto dobro doneo? Sve su to ucene i uslovljjavanja. Navikli smo na to ali Vučić je penicilin za njih i štiti Srbiju na pravi način

Zeljko

pre 1 godinu

Zapad mrzi Srbiju jer ne podnosi našu nezavisnost i samostalnost u donošenju političkih odluka.

Glasinac

pre 1 godinu

I do sada je predsednik Vučić nalazio izlaz iz teških situacija i verujem da će tako biti i ovaj put.

Drina

pre 1 godinu

Ni do sada Srbija nije pristajala na pritiske ni ucene, pa neće ni ovaj put.

Veljko M

pre 1 godinu

Srbija je nezavisna, međunarodno priznata država i ona odlučuje sa kojom će državom da sklapa razne ugovore i zašto bi to nekom smetalo.

Filip

pre 1 godinu

Zapad ne trpi zemlje koje imaju vlastiti stav i koje se bore za svoje interese. Zbog toga odatle i dolaze konstantni napadi na Srbiju.

Milja R

pre 1 godinu

Srbija odlično zna šta znače sankcije i zbog toga nema nameru da ih uvodi prijateljskoj Rusiji.

Rade

pre 1 godinu

Vučić neće dozvoliti Zapadu da kroji politiku Srbije. Ponosni smo na svoju nezavisnost i mogućnost da samostalno donosimo političke odluke.

Branko N

pre 1 godinu

Ako bi Srbija uvela sankcije Rusiji, to bi bila veća šteta Srbiji nego Rusiji.

mihail

pre 1 godinu

Ako Srbija prizna Kosovo, nanece ogromnu stetu i nama i Rusiji, a EU nece stati dok ne:ugasi Republiku Srpsku, preda Vojvodinu hrvatima i Sandzak BiH.Centralnu srbiju ugasice ; veru, jezik, skolstvo uvesce :pedere ,incest i sve drugo sto bioloski unistava naciju Na tome vec godinama radi Milorad Dodig (kukavicije jaje potureno od strane hrvata).Koliko god sve ovo sada izgledalo nemoguce To je cilj EU.Takodje oni vec sada vrse deindustrijalizaciju Zato postavljaju prljave fabrike kod nas Zao je Dodig prodao vazduh za sitne pare a onda ce nas rentirati sto taj vazduh prljamo. Zakljucak moj je da smo sa EU kolonija. Ako Srbija nadje saradnike u EU da razvlaci postojecu nesvrstanost trenutno je najbolji cilj.Ako ne moze pod hitno dogovoriti sa KINOM ,RUSIJOM,INDIJOM,IRANOMEMIRATIMA idr pakt i vojne baze .Napasti Kosovo i zauzeti Pod hitno smeniti kukavicije jaje Dodiga a zabraniti rad ovom Darku Obradovicu, Canku i Milomiru Maricu, koji najvece srpske izdajnike promovise kao junake i to;Vinko Pandurevic,Milan Jolovic,Kovac itd najvece pljackase i izdajnike

Miša

pre 1 godinu

Za Srbiju je najvažnije da nastavi da gleda svoje interese. Zapad neće uspeti da nas slomi.

kole

pre 1 godinu

Ako dodje do toga, donece se odluka koja mora, do tad ne moramo da razmisljamo o drasticnim potezima

Zoran

pre 1 godinu

Polomice zube zapadni moćnici na Srbiji, kao što su mnogi naši neprijatelji kroz istoriju polomili kad su pokušali da nas porobe.

KOSTA

pre 1 godinu

Србија је постојана у својим принципима и неће одустати од истих

NEŠA

pre 1 godinu

Сви лицемери, кад нам дође у посету пружају нам подршку а кад оду окрену нам леђа и крену са нападима

Jelena

pre 1 godinu

Pritisci jesu ogromni, ali nikako se ne sme dozvoliti da se probudi gnev naroda. Naš narod je i ranije bio u bezizlaznim situacijama, ali se nije odricao onih viših vrdenosti, a to je u ovom slučaju podrška bratskoj pravoslavnoj Rusiji.

Mare

pre 1 godinu

Zapad kao zapad, za drugo i ne zna, osim da ucenjuje svojim novcem. Nadamo se svi da će Vučić iznaći neki pozitivan modus za Srbiju u celoj ovoj zamućenoj priči.

Stanislava

pre 1 godinu

Taman i da se na papiru odreknemo Rusije, zapad bi nas i dalje ucenjivao oko KiM, nudio bi svoju večitu politiku štapa i šargarepe, navodio nas na njihove izopačene običaje i šta sve ne. Sankcije Rusiji se ne smeju dogoditi, to je sve što znam i verujem u Vučića i njegovu sposobnost da vodi zemlju u ovim teškim vremenima.

Minja

pre 1 godinu

I kako čovek da se prikloni onoj strani koja nas je bombardovala da bi nam otela Kosovo i Metohiju? Pa to je prosto nemoguće. Srbija se ne sme opredeljivati, iako je jasno da je srpski narod na strani bratske Rusije i to se nikada neće izmeniti. Za Vučića veoma delikatna situacija, ali mislim da će on naći najpovoljnije rešenje u svemu tome.

Mare

pre 1 godinu

Svi ti lideri sa zapada i ne znaju za drugo, osim da drugima prave pakao. Odvratni su sve do jedan.

luka

pre 1 godinu

Srbija i njen predsednik mudro odolevaju pritiscima zapada.

Brane

pre 1 godinu

Nije to prvi put u istoriji da nas ucenjuju i daju ultimatume i to isti oni koji su nas bombardovali i pokušavaju da otmu deo zemlje.Zamenili su pravo i pravdu bičem i pokazali kako bi prošli ako uđemo u njihovu porodicu.

mile

pre 1 godinu

Dok je Srbija kroz istoriju ratovala protiv Turaka i ostalih osvajača, zapad se neometano razvijao... Sada kada zapad ratuje, žele da uvuku i Srbiju u podele i ratove. Srbija ima svoj put, a to nije put koji zapad traži od nje, već put miroljubive politike i razvoja Srbije.

Mikica

pre 1 godinu

Verujem da ce Vucic pronacj resenje za izlaz iz ove ktastrofe. Mislim da Srbija prolazi kroz gore pritiske nego sama Rusija

marijan

pre 1 godinu

Eu i Nato pritiskaju Srbiju sa svih strana, ali Srbija je tvrd orah!

Vila

pre 1 godinu

Treba da gledamo sta je za nas najbolje. Vucic se vodi interesima Srbije na prvom mestu

Steva

pre 1 godinu

Ma samo oni nek pritiskaju, Srbija je suverena drzava i ima pravo da odluci ko joj je prijatelj a ko ne!

Ivana

pre 1 godinu

Vucic se nalzi trenutno j nezavidnoj situaciji,ali duboko sam uverena da radi samo najbolje za nasu zemlju!

Babic

pre 1 godinu

ma jos malo i njima ce doci kraj, ovo je pocetak raspada Eu!Aleksandre, samo nastavi ovako!

Gojko

pre 1 godinu

Ni prvi ni poslednji put ... To je ta čuvena zapadnjačka demokratija koja ti dozvoljava da sam odlučuješ šta želiš, a šta ne! Sram da ih bude, ovo je klasičan zakon sile i ništa drugo, i ako smo dotle došli u 21. veku, onda je vreme da Putin otvori "koferče", zreli smo za totalni reset!

mile

pre 1 godinu

Zapad izgleda nikakvu pouku u vezi Srba nije izvukao iz prošlosti... Srbi ne vole pritiske i ucene, jer sa tom politikom mogu samo da odbiju, a ne pridobiju Srbe...

Lela

pre 1 godinu

Kurti je uvek bio za sukobe. To nije novoat,ali Srbija je dosledna u svojoj politici mira

Gaga

pre 1 godinu

Verujem u Vuciceve diplomatske sposobnosti i verujem da ce i iz ove situacije izvuci najbolje za nas

Petar

pre 1 godinu

Podrzavam politiku Aleksandra Vucica i smatram da treba da nastavi ovako!

njanja

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je pod velikim pritiskom ali čini sve da zaštiti državu Srbiju.

Dragoslav

pre 1 godinu

Srbija ce da nastavi svojim putem jel je vodi najbolji moguci covek, Vucicu treba dati orden! a oni samo neka pritiskaju!

Predrag

pre 1 godinu

- Država sada mora da ostane potpuno dosledna u pokušaju da nanese najmanje štete svom narodu

Samadzija

pre 1 godinu

Predsednik je najbolje sve rekao u svom govoru i obracanju. Postoje dvostruki arsini od strane EU.

mile

pre 1 godinu

Od svih pritisaka sa zapada i svega ostalog za što Srbija nije ni malo odgovorna... samo jedno je sigurno, a to je da će Srbija zaštiti svoje vitalne interese.

Deki

pre 1 godinu

Nismo u dobroj situaciji, nadam se da će se naći neko rešenje!

Bojana 76

pre 1 godinu

Srbija gleda samo svoj interes i cuva svoju teritoriju, u tudje sukobe se ne petlja. Mala smo mi zemlja da si dozvolimo takav luksuz.

Marta

pre 1 godinu

Moraju ljudi da znaju da je ovo za nas teška situacija!

mile

pre 1 godinu

Podržavam neutralnu i miroljubivu politiku predesednika Srbije!

Nada

pre 1 godinu

Moramo nekako da se izborimo sa ovom situacijom!

Lena

pre 1 godinu

Znam da nismo u dobroj situaciji, ali verujem da će Vučić nekako uspeti da izvuče stvari!

Mićko

pre 1 godinu

Ne znam da li ćemo uspeti da se izborimo sa ovim!

Bilja

pre 1 godinu

Koliko ovde sve mora da se uradi promisljeno, balansirano. Nije nimalo lako sacuvati drzavu u ovom trenutku a da se svi ispostuju

Bilja

pre 1 godinu

Vucicev govor bio je istorijski. U pravu je za sve. Dok veliki ratuju ispastaju neduzni kako god se okrene.

Bilja

pre 1 godinu

Sve veci pritisak. Podrska za politiku predsednika da drzava mora sacuvati sebe.

Bilja

pre 1 godinu

Ovo zlo od kurtija nikada be spava i pokusace da iskoristi trenutnu situaciju u svetu nema sumnje

Bilja

pre 1 godinu

Ne sumnjam u ispravnost Vucicevih odluka u buducnosti.

Fedor

pre 1 godinu

U odnosima drzava u svetu, nema vise medjunarodnog prava i postovanja, vec se svelo na golu silu, ucene i pritiske! Danas vlada pravilo da "ako nisi samnom, onda si sa njim"......ne dozvoljavaju ti da budes svoj!

Aron

pre 1 godinu

Tacno ne verujem u zapadne sankcije Srbiji, jer bi time direktno gurnuli Srbiju u narucje Rusiji! Igrace se jos dugo ova igra macke i misa!

Robi

pre 1 godinu

Srbija je u svojoj istoriji prezivela velike golgote, tako da ce preziveti i ovu! Veliko je nezadovoljstvo gradjana zapadnig drzava i samo je pitanje vremena gde ce poceti lomovi i padovi vlada, koje su dovele Evropu na ivicu propasti!

Hitklif

pre 1 godinu

Pa pod pritiskom smo godinama, samo se svi prave da to ne vide, ne znam kako je Vučić i do sad uspevao da izbalansira sve.

Robi

pre 1 godinu

Srbija treba da se rukovodi iskljucivo sa svojim nacionalnim interesima! Ne smemo podleci kolektivnom ludilu i "samoubilackim" potezima!

Mišel

pre 1 godinu

Svako neka radi svoj posao!! Srbija zna sta je njen interes i kako ce najmanje ranjena izaci iz ovog haosa koji su zakuvale zapadne sile, pre svih SAD i Velika Britanija!

Zoran

pre 1 godinu

Opozicija vrsi pritisak na vlast da sto pre oformi Vladu, a Zapad vrsi pritisak na da Vlada odmah uvede sankcije Rusiji. Veoma sinhronizovano delovanje na vlast u Srbiji.

Panca

pre 1 godinu

Pritisci od naših prijatelja sa zapada.Hvala prijatelji

Nenad

pre 1 godinu

Poštujete suverenitet država članica UN,zašto nas onda ucenjujete za sankcije Rusiji.

Rodoljub

pre 1 godinu

Od ničega SAD i EU,prave pakao Srbiji.Pustite nas da živimo,i da odlučujemo sami kako ćemo.

Lara

pre 1 godinu

Predsednik ce prvo razmotriti sve opcije pa tek onda doneti odluku

Helena

pre 1 godinu

Predsednik treba da sluša volju naroda pa kud puklo da puklo.

Zoran

pre 1 godinu

Srbija nece doneti nesmotrenu odluku. O svemu se dobro razmislja.

Filipa

pre 1 godinu

Zapadne sile samo koriste priliku da nauče Srbiji pošto nas niko ne voli ..

Nikolija

pre 1 godinu

Sta god da bude narod u Srbiji ne sme da ispasta

Gorica

pre 1 godinu

Predsednik treba da ceni mišljenje naroda što sam sigurna da će i učiniti.

Srboljub

pre 1 godinu

Srbija je u teskom polozaaju jer vrse pritiske sa svih strana

Lidija

pre 1 godinu

Sigurna sam da će predsednik ceniti mišljenje svog naroda..

Nada

pre 1 godinu

Nasem predsedniku sada nije nimalo lako ali on se svim silama bori da obezbedi mir svom narodu

Hana

pre 1 godinu

Pritisci na našu zemlju jesu ogromni ali sam uverena da će predsednik uspeti da nađe adekvatno rešenje bez posledica po našu zemlju.

Petar

pre 1 godinu

Predsednik Vučić vodi politiku mira i stabilnosti, dok drugi zagovaraju sukobe i napade mi tražimo rešenja i pregovor.

Jelena

pre 1 godinu

Srbija se nalazi u teškoj situaciji, predsednik i njegovi saradnici se trude da nadju najbolje rešenje i sačuvaju mir i stabilnost. Neće biti lako ali nadamo se najboljem.

Maja

pre 1 godinu

Srbija trpi strašne pritiske sa svih strana, ne postoji idealno rešenje ali će predsednik Vučić učiniti sve da zaštiti svoj narod, kao i uvek do sada.

Maki

pre 1 godinu

Srbiju čekaju teška i izazovna vremena ali narod ima poverenje u predsednika Vučića.

Peđa

pre 1 godinu

Biće ovo teška odluka za predsednika, ali verujemo da će biti ispravna.

Dunja

pre 1 godinu

Žele da Srbiju u potpunosti sateraju u ćošak, da nema kud nego da popusti pod pritiscima.

Lena

pre 1 godinu

Pritisci su snažniji nego ikad, ali Srbija je borac.

katarina

pre 1 godinu

borba je velika, situzacija je jako teska...ali mislimo pozitivno i nadamo se boljem

micko

pre 1 godinu

moramo misliti dobro, da bi se dobrom i nadali...situacija je zaista jako teska, ali izboricemo se

veljko

pre 1 godinu

moramo biti srtalozeni i istrajni da bui se iz svega ovoga izvukli kao pobednici...

micko

pre 1 godinu

iz ovoga se moramo izvuci...boricemo se koliko god mozemo...Borbu Vucica je jako teska, ali moramo svi biti istrajni i slozni zarad cilja....

micko

pre 1 godinu

napred predsednice, moramo se svi boriti...predaja nije nikada bila i nece biti opcija...

mila

pre 1 godinu

Konstantne ucene i pretnje Srbiji..naviikli smo

Marta

pre 1 godinu

Mi ćemo zajedničkim snagama i silama da se borimo za bolju budućnost. Ne može nam niko ništa, izborićemo se za ispravne odluke!

Bićo

pre 1 godinu

Ne postoji zakon koji zapad neće prekršiti samo da bi Srbiji bilo teško i po volji njenih neprijatelja.

Milan

pre 1 godinu

Jako težak period nas čeka, ali mi verujemo predsedniku da će se boriti za Srbiju!

Milan

pre 1 godinu

Srbija se nalazi u teskoj situaciji jel sta god da uradi nekome ce da smeta.

lala

pre 1 godinu

U jedno sam sigurna a to je u samu borbu predsednika Vučića za našu državu za napredak za stabilnost građana.

Mirjana

pre 1 godinu

Zaista teska situacija ali nasa zemlja se odlicno drzi do sada.

Vanja

pre 1 godinu

Predsednik Vučić ce se izboriti sa svim nedaćama i za boljitak Srbije.

Marina

pre 1 godinu

Zapadu smeta sto je nasa zemlja samostalna ,a oni zele sve da kontrolisu.

Milos

pre 1 godinu

Verujemo predsedniku i njegovoj dobroj politici koju vodi da ce sve uciniti da se izvucemo iz ove teske situacije .

Mira

pre 1 godinu

Predsedniku je sada najteze ,ali gradjani su uz njega sta god da odluci ili uradi.

relja

pre 1 godinu

EU u svojim zahtevima nij eobjektivna i realna. Srbija je zauzela neutralan stav postujuci i EU i Rusiju ne zeleci da se mesa u sukobe, tako da su ovi pritisci koji dolaze od evrope licimerni.

irena

pre 1 godinu

Situacija u kojoj se danas nalazimo nije ni malo naivna i ogromni su pritisci na Vucicu. Verujem da ce imati dovoljno mudrosti da se sa svim izbori i iznadje najbolje resenje za sve nas.

relja

pre 1 godinu

Pred nasu drzavu se ponovo stavljaju nerealni zahtevi i uslovljavanja, ali sam sasvim siguran da ce Vucic umeti da se izbori na pravi nacin kao i do sada.

Milica

pre 1 godinu

Ako neko ume da vuce pameten poteze i balansira izmedju istoka i zapada onda je to Vucic. Uverena sam da ce umeti da zastiti nase interese na najbolji moguci nacin.

Baja

pre 1 godinu

Srbija se suočava sa velikim pritiscima ali siguran sam da će Vučić doneti pravu odluku.

Sara

pre 1 godinu

Više nas koštaju sankcije Rusiji nego sankcije Zapada prema Srbiji. I ovako nikada deo EU nećemo biti.

Mitar

pre 1 godinu

Zapad se plaši Rusije a koliko govori da i od Srbije traže da bude deo zemalja Evrope koji je uveo sankcije Rusiji.

bojana

pre 1 godinu

Izazovi koji se stavljaju pred naseg predsednika su zaista ogromni i nehumani. Zahtevi EU su licemerni i ne objektivni. Kako god, uverena sam da ce Vucic itekako umeti da se izvuce iz ove situacije i i znadje najbolje moguce resenje za nase drustvo.

zubati drekavac iz Šarenika

pre 1 godinu

Kakve li sve informacije imaju zapadne službe o Rošavom i bratiji, kad ovako ucenjuju AV Kaponea? Pitam se, hoće li i Danilo Vučić pobeći iz Srbije kao Marka Milošević ...

Tanja

pre 1 godinu

Eskalacija sukoba se preliva i na neutralne zemlje. Evo sada im smeta Srbija umesto da se fokusiraju na Rusiju.

Rada

pre 1 godinu

Jasno je da Zapad ne želi dobro za Srbiju i eventulanim pritiskom da uvede sankcije Rusiji nas udaljava od EU.

Darko

pre 1 godinu

U ovom teškim vremenima sa ovoliko pritiska od strane zapada verujem da će predsednik Vučić odgovoriti na najbolji mogući način,a ishod će biti u tom momentu najbolja odluka jer predsednik Vučić se uvek zalaže za svoj narod i svoju zemlju.

Predrag

pre 1 godinu

Mi poštujemo i Ukrajince i Rise i želimo mir, ali zapad to ne vidi tako i hoće da naruše odnose Srbije i Rusije.

Perica

pre 1 godinu

Srbiji pravi pakao opozicija koja zeli Srbiji zlo i ne biraju sredstva da dodju na vlast.

Vlajko

pre 1 godinu

Predsednik Vucic uspece da se odupre svim pritiscima !

NEBOJŠA

pre 1 godinu

МААААА ЈЕЛ ТО МОГУЋЕ???ПА ЈЕЛ ТО ТАЈ ЗАПАД,НА КОЈИ НАС ВИ УПОРНО И НА СИЛУ ВУЧЕТЕ И ГУРАТЕ???а ти притисци имају само једно извориште ,а то је ваш став ДА ЕУ НЕМА АЛТЕРНАТИВУ И ДА ТАМО МОРАМО ПО СВАКУ ЦЕНУ.одбаците ту реченицу и одеците се те СКАРАДНЕ ПОМИСЛИ и сви притисци ће престати.ако смо ми држава која неможе без ''страних донација и без помоћи ЕУ онда хајде да извршимо колективно самоубиство,јер за друго,у том случају и нисмо !!!

Lela

pre 1 godinu

Veoma veliki izazovi i pred Srbijom i pred predsednikom Vucicem ali se nadamo da ce on kao i do sada donositi najbolje moguce odluke koje su u interesu Srbije

Dejana

pre 1 godinu

Vucic ce nastaviti da se bori za ostvarivanje srpskih vitalnih drzavnih i nacionalnih interesa

Marija

pre 1 godinu

Vucic se ne bori ni za Putina, ni za Bajdena. Bori se snazno i hrabro za narod u Srbiji i za ovu zemlju

Uros

pre 1 godinu

Znamo da je nasa drzava danas jaka, zahvaljujuci ispunjavanju svih datih obecanja od strane vlasti

Suzana

pre 1 godinu

Nedopustivo je da naša zemlja podnosi tolike pritiske

Vesna

pre 1 godinu

Zapad želi da Srbija popusti u svojim stavovima

Filip

pre 1 godinu

Predsednik Vucic ce zahtevati i insistirati na tome da Srbija nastavi da vodi samostalnu, nezavisnu i srpsku politiku

zoran

pre 1 godinu

Dva puta bio u apsi, veliki patriota, zapamtili ga "preko Drine", taman smo se malo odmorili od propalog reditelja igrokaza koje radi za državu i izvodi na trgovima na mitinzima, a eto njega na "usrećenoj" i "ljubičastoj" TV i to u svim terminima, rano ujutru, posle podne, kasno uveče. A sad se navadio i na novine. Ništa lepo ne ume da kaže, nego samo histeriše kao da ga spopalo devojačko ludilo. Bruka od čoveka.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija