• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.09.2022

09:36

MILOMIR MARIĆ O NAPADU NA INFORMER I VUČIĆEVIĆA: Da je ovo objavio N1, NIN i Insajder to bi bio "vrhunac istraživačkog novinarstva", je li ovo napad na Vučićevića ili na Vučića?

Politika

MILOMIR MARIĆ O NAPADU NA INFORMER I VUČIĆEVIĆA: Da je ovo objavio N1, NIN i Insajder to bi bio "vrhunac istraživačkog novinarstva", je li ovo napad na Vučićevića ili na Vučića?

Podeli vest

U jutarnjem prelistavanju na TV Hepi Milomir Marić osudio je napade na glavnog i odgovornog urednika Informera Dragana Vučićevića istakavši da napadi nemaju veze sa objavljenim intervjuom sa osuđenim silovateljem već isključivo s tim što se Vučićevićevo ime vezuje za predsednika Vučića

- Da je ovo objavio N1, NIN, Insajder to bi bio vrhunac istraživačkog novinarskog novinasrstva. Nin je objavio iskaze u istrazi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i kažu "mi smo sve to radili za Va, Vulin nam je klupio kuću u Ritopeku, i Vulin i Vučić su imali ključ te mesare u podrumu i mi nismo mogli da ubijamo dok Vučič i Vulin ne otključaju" i mrtvi hladni su to objavili kao vrhunac istračivačkog novinarstva.

Ovaj iskaz manijaka koji je odležao robiju i i po zakonu je pušten,nema načina da se on zadrži dalje, svi su bili šokirani, ja mislim da njegov iskaz još više šokirao narod da li da takve ljude puštamo, pravnici i advokati, psiholozi, psihijatri su kazali da nema načina da se on zadrži, s druge strane ovakava šokantna ispovest je doklaz koliko je taj čovek opasnost, mi se ne bismo toliko uzbudili da to nismo videli. Nije ovo reklamiranje... Najveći pisci su pisali o tome.. - kazao je Marić.

- Napad na Vučićevića nije zbog objavljenog teksta nego zašto je Vučićević na strani Vučića, i nemoj da se lažemo svi koju su došli da ga napadnu koji su ga udarali, psovali, šutirali samozvani slobodari na mrežama čestitaju ruci toj zlatnoj koja je napala Vučičevića. Je l ovo napad na Vučića ili na Vučićevića - pitao je Marić.

Gostujući u emisiji kod Marića Srđan Simić iz Centra za društvenu stabilnost kazao je da ovo retka prilika da se čuje intervju sa nekim ko je osuđeni silovatelj.

- Danas se podigla fama zbog teksta koji je objavio intervju sa osuđenim silovateljem. Sa psihološke strane ovo je retka prilika da čujemo inetrvju sa nekim ko je sa osuđenim silovateljem, koji je sada slobodni građanin i koji nema zabranu nastupanja na televiziji - kazao je Srđan Simić iz Centra za društvenu stabilnost.

Problem što se ime Vučićevića vezuje za Vučića

Marić je istakao i da je problem što se ime Vučićevića vezuje za Vučića, jer da je ovo objavio neko iz Nove S, N1 ili Insajdera dobio bi najveće nagrade za novinarstvo u Srbiji.

- Narod nije smeo na ulicu da izađe kad je on pušten, svuda po gradu i svi su ga slikali, znači uživanje u zločinu, ceo Beograd se dao u potragu za narodom. Ovo je prvi put da se suočimo kako to zapravo izgleda. Ovo su svi gledali, nema ko nije gledao. Problem je što se ime Vučićevića vezuje za Vučića, da je on iz Nove S, N1, Inasjdera on bi dobio najveće nagrade za novinarstvo u Srbiji - kazao je Marić.

U stranim medijima bi ovakav intervju bio nagrađen, a upravo oni koji prate te strane medije došli su da napadaju Vučićevića i Informer.

- Da se ovo desilo stranim medijima to bi bilo senzacija, verovartno nagrada za Pulicera. Ovde je problem što svi ti koji podržavaju takve televizije u Srbiji oni su se prvi našli da osude. Sve je stvar izbora. Smatram da je linč Vučićevića nedopustiv. Oni sto su došli da protestuju nisu došli zbog teskta već zbog Vučićevića. Ovo je samo jedan povod - rekao je gost Prelistavanja Nemanja Zavišić iz Centara za društvenu stabilnost.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vuk

pre 1 godinu

to su mediji koje placa hrvatska obavjestajna služba...njihov cilj je ako ne mogu srušiti srbiju onda bar da u njoj prave haos...a ima dosta srba koji su se uvjek prodavali za dvije konzerve i vreću brašna

Aleksandar

pre 1 godinu

Kako li se zove kada jedan RETARD brani drugog koji je jos RETARDIRANIJI? Maric brani DJV!

Marcco

pre 1 godinu

Ne treba podceniti broj pripadnika "intelektualne elite" Srbije koji prate određeni medij i pri tome ne gledaju ni levo ni desno

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17