• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.10.2022

12:51

Vesić: Preduslov za formiranje vlade jeste definisanje ministarstava

printskirn

Politika

Vesić: Preduslov za formiranje vlade jeste definisanje ministarstava

Podeli vest

Na jesenjem zasedanju Narodne skupštine, prvi koji se našao pred poslanicima i poslanicima Zakon o ministarstvima. Usvajanje tog zakona je preduslov za formiranje Vlade koja može da bude izabrana ako su odredjena ministarstva, rekao je jutros za televiziju Pink, narodni poslanik i član Predsedništva SNS, Goran Vesić

 

Vesić dodaje da se formiraju četiri nova resora zato što svaka vlada mora da odgovori na izazove koje zahteva vreme u kojem se bira.

- Nažalost, poslednjih godina svet živi u vandrednoj situaciji. Epidemija virusa kovid-19, koja nije bila samo zdravstvena epidemija već i velika ekonomska katastrofa. Potom se dogodio rat u Ukrajini sa velikim posledicama na ekonomiju sveta - rekao je Vesić.

Vesić navodi da izazovi koji očekuju novu vladu, obezbedjivanje energetske i finansijske stabilnosti, hrane, zdravstvene zaštite građana, jačanje vojske jer živimo u vremenu kada ne znamo kako, u kom pravcu će eskalirati rat u Ukrajini i kako će to da se odrazi pre svega na Evropu, a onda i na čitav svet. 

Na pitanje novinara da prokomentariše izjave opozicije kako se gomilaju ministarstva, Vesić kaže “da je krajnje vreme bilo za formiranje ministarstva za nauku, ovo ministarstvo će se baviti tehnološkim razvojem Srbije kao i inovacijama, što zaista jeste naša budućnost”.

- Pogledao sam amandmane opozicije na izmene zakona i nisam primetio da su se potrudili da urade predloge sa manje ministarstava. Pošto i tome pričaju mogli su.
Vidim da su predlagali neverovatne stvari kao što su Ministarstvo za sve i svašta, za ekonomsku demokratiju, ministarstvo za dostojanstvo sportista, za hranu a tu je predlog da se ukine kancelarije za IT jer šta će Srbiji internet?! - rekao je Vesić.

“To nam govori kako se odnose prema svojim biračima i kako bi oni vodili Srbiju da nekim čudom dobiju priliku za to”, kazao je Vesić i dodao da su ministarstva su napravljena tako da odgovore trenutnom zahtevima ovog vremena.

Vesić navodi da smo imali isti slučaj na nedvano održanoj sednici za KiM kada je predsednik Vučić dva dana odgovarao svima koji su imali pitaju u vezi sa KiM, kada nismo čuli ni jedan konkretan predlog opozicije.

- Tako ni ovde nismo čuli ni jedan konkretan predlog oko ministarstava, kako bi to oni uradili da su na vlasti - zaključio je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija