• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.10.2022

11:33

Vesić: Srpska napredna stranka podržaće svaku odluku Ane Brnabić

Informer.rs

Politika

Vesić: Srpska napredna stranka podržaće svaku odluku Ane Brnabić

Podeli vest

Jutros je član Predsedništva SNS i narodni poslanik Goran Vesić, govorio je za televizuju Prva o novo usvojenom zakonu o ministarstvima koji je bio preduslov da se izabere vlada.

Ovom prilikom Vesić je rekao da će Srbija dobiti vladu u zakonskom roku i da će to biti vlada kontinuiteta, što nam govori i sam izbor mandatarke Brnabić.

Vesić kaže da će se nova vlada suočiti sa velikim izazovima, sa kojima se suočava čitava Evropa i Svet zbog rata u Ukrajini.

- Sutra nas očekuje sednica Predsedništva SNS-a, Glavnog odbor će doneti odluku koji će ljudi u ime naše stranke biti predloženi da budu ministri u novoj vladi. Dakle, ko će biti u vladi sutra će saopštiti mandatarka Brnabić, koja je dobila poverenje naše stranke da sačini kabinet i izabere ljude sa kojima će da radi, imajući u vidu izazove koji nas očekuju - rekao je Vesić.

Vesić dodaje, da će Srpska napredna stranka stati iza svake odluke koju donese Ana Brnabić.

“Ana je sjajno vodila vladu u predhodna dva mandata i to u ekstremno teškim uslovima. 
Prvo smo imali epidemiju Covid-19, koji nije imao samo zdravstvene posledice već i ekonomske, tokom samih izbora izbio je rat u Ukrajini koji je takodje poremetio celu Evropu. Zato je i dobila poverenje predsednika Vučića i naše stranke”, kaže Vesić.

- Nova vlada će pred sobom imati razne izazove, prvi i najveći izazov jeste da se sačuva zemlja od rata.  Ne treba da zauzimamo ni jednu stranu u ovom sukobu. I ako sam protekla tri dana u skupštini slušao neodgovorne izjave pojedinaca, kao treba da udjemo u rat bilo da je to na stranu Ukrajine ili Rusije, što je potpuno apsurdno, to nije naš rat - rekao je Vesić, i dodao da treba da sačuvamo mir.

- Svi gradjani i gradjanke Srbije treba da znaju, da dokle god je predsednik Vučić na čelu naše zemlje mir i sigurnost će biti zagarantovani, to je obećanje koje je predsednik dao gradjanima i koje će i održati - kazao je Vesić.

Vesić navodi da pored obezbedjenja mira naše zemlje, moramo da obezbedimo i energetsku stabilnost, dovoljno hrane kao i finansijsku stabilnost. 

- Sve ovo su izazovi na kojima je vlada neumorno radila i koji očekuju novu vladu. Zahvaljujući politici predsednika Vučića, Srbija će imati dovoljno energenata, hrane i imaće finansijsku stabilnost - izjavio je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija