• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

03.11.2022

19:12

SRBI SA KiM VIŠE NEĆE DA TRPE! Potpredsednik Srpske liste: Niko ne može da nas gazi, Đurić je nelegalno smenjen!

Tanjug

Politika

SRBI SA KiM VIŠE NEĆE DA TRPE! Potpredsednik Srpske liste: Niko ne može da nas gazi, Đurić je nelegalno smenjen!

Podeli vest

Regionalni direktor kosovske policije u Severnoj Mitrovici Nenad Đurić suspendovan je jer je osumnjičen da je počinio krivična dela "sabotaža” i "poziv na otpor", navodi se u saopštenju Policijskog inspektorata Kosova. Tim povodom oglasio je i potpredsednik Srpske liste naglašavajući da niko nema pravo da smeni Đurića

Osim kriminalističke obrade, iz inspektorata su rekli da će se razmatrati i administrativna odgovornost, piše Kosovo online. Kako se navodi, ostale istražne radnje će preduzeti "istražitelji Policijskog inspektorata Kosova u punoj koordinaciji sa tužilaštvom".

Igor Simić, potpredsednik Srpske liste, uključio se uživo u Nacionalni dnevnik televizije Pink i govorio o najnovijoj odluci da se Srbi sa KiM, povuku iz prištinskih istitucija.

- Niko iz Prištine nema pravo da ga smeni. On je postupio časno. Oni su sproveli nelegalnu obuku protivnu Briselskom sporazumu. Srbi sa Severa Kosova su ušli u kosovske institucije, i ušli smo sa jednim ciljem, da institucionalno zaštitimo srpski narod. Ali kada Priština ne poštuje dogovore, ona je sada rešila da sama odlučuje... Mi smo dosta šansi pružili da dijalog uspe, pružali smo ruke pomirenja, a na sve to smo dobili maltretiranje, ugrožavanje srpskog naroda, i svašta nešto.

Kako je dodao, Nenad Đurić je smenjen protivno zakonu, i samim tim je nakon sramne odluke Prištine, Simić je poručio da je uz svoj narod, i da će nastaviti da se bori za srpske interese.

- Ako je neko mislio da ćemo da trpimo, i da ne budemo poslušnici Prištine, nećemo. Mi smo u kosovske institucije ušli po Briselskom sporazumu. Ali očigledno, odgovor Prištine jeste gaženje svih naših prava - dodao je on.

Podsetimo, direktor Regionalne direkcije policije za region Sever Nenad Đurić juče je izjavio da policija na severu Kosova neće sprovoditi odluku o podeli opomena vozačima sa KM tablicama, jer je ta odluka "politička i usmerena protiv srpske zajednice".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

...niko ne može da nas gazi?! Može, može...nemoj dva puta reći. Mogu ovi iz Beograda. Itekako mogu. Pred njima je ultimatum Nemačke: Investicije ili Kosovo? Šta mislite, šta će izabrati.

Penzionerj

pre 1 godinu

Ta suspenzija koju je dobio Srpski komandant policije u Srpskoj pokrajini nije ni za wc. Zanemariti sve, nastaviti sa radom a narod Srpske zemlje da ne primaju nikakva glupa upozorenja. Moramo se boriti! Svi Srbi su uz vas ma gde se nalazili. A onaj bolesnik završiće u ludnici. Tamo mu je i mesto.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija