• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.11.2022

15:54

VELIČANSTVENI SKUP SRBA SA SEVERA KiM POTVRDIO - Otkad je Vučić na vlasti, Srbi sa Kosova i Metohije imaju SRBIJU uz sebe!

Beta / Miloš Miškov, Informer.rs

Politika

VELIČANSTVENI SKUP SRBA SA SEVERA KiM POTVRDIO - Otkad je Vučić na vlasti, Srbi sa Kosova i Metohije imaju SRBIJU uz sebe!

Podeli vest

U severnom delu Kosovske Mitrovice održan je jedan od najvećih i najveličanstvenijih skupova Srba sa severa Kosova i Metohije, kojem je prisustvovalo više od 10.000 ljudi. Dostojanstvo i brojnost skupa govore o jednoj važnoj stvari: da Srbi sa KiM sada, kao i proteklih godina, od kada je na vlasti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, imaju svoju državu iza sebe

 

Okupljenom narodu obratili su se politički predstavnici našeg naroda u južnoj pokrajini, Goran Rakić i Igor Simić, bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević, srpski heroj Nenad Đurić, ali i drugi ugledni Srbi iz sveta zdravstva, prava i obrazovanja.

Najemotivniji govor održao je nelegalno smenjeni komandir Regionalnog policijskog direktorata Sever na Kosovu i Metohiji, Nenad Đurić.

Foto: informer.rs

Srbi sa KiM su ponosno istakli srpske trobojke, koje su poneli sa sobom, ali koje su se i ponosno vijorile sa zgrada širom Severne Mitrovice. Skup je započet intoniranjem himne “Bože pravde”, a završen pesmom “Ovo je Srbija”.

Glavne poruke koje su se mogle čuti bile su da Kosovo jeste srpsko, da je bilo i da će biti, da je prištinsko rukovodstvo na čelu sa Aljbinom Kurtijem brutalno pregazilo Briselski sporazum, međunarodno javno pravo, primoravajući Srbe da napuste privremene institucije lažne države.

Srbi su podvukli da žele mir, mir i samo mir, ali da ne žele da budu paravan prištinskim institucijama za nasilje nad srpskim narodom. Takođe je preneta snažna poruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je od Srba sa KiM tražio da čuvaju mir i jedni druge, ali je ponovio da će država Srbija uvek biti uz svoj narod i da neće dozvoliti proterivanje Srba.

Foto: informer.rs

Važno je istaći da, od kako je na vlasti predsednik Vučić, Srbi iz južne pokrajine se ne plaše da kažu šta misle, da izađu i govore glasno, bez straha, što potvrđuje i današnji skup.

Naš narod sa KiM oseća da sada nije sam i zna da im Srbija na čelu sa Vučićem čuva leđa. Svesni su da nije kao u vreme bivše vlasti, kada su Srbiju vodili Boris Tadić, Vuk Jeremić i Vojislav Koštunica, koji su samo otežavali položaj Srba svojom pogubnom politikom.

Narod zna da se Vučić lavovski bori za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji i da ih, kako je danas rekla sudija Ljiljana Stojanović, nikada nije prepustio same sebi.

Foto: informer.rs

Upravo njena poruka najbolje oslikava odnos Srba sa KiM prema Vučiću i njihovo poverenje u njegovu mudru politiku: “Živela Srbija, naša domovina, živeo predsednik Aleksandar Vučić, da svi zajedno istrajemo u pravdi i jednakosti svih građana“.

Ove reči su danas odzvanjale Severnom Mitrovicom, a dočekane su sa oduševljenjem među okupljenima. Baš kao što priliči danima i događajima koji će crvenim slovima biti upisani u najvažnije stranice srpske istorije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala

pre 1 godinu

Zaista veličanstven skup Srba, dokaz da su jedinstveni a naša Srbija će uvek biti uz njih.

Komsija

pre 1 godinu

Srbija je zaista od kada je Aleksandar Vučić na čelu Srbije uz svoj narod, pre toga nije bila i zato nam se ovo i dešava.

Lidija

pre 1 godinu

Srbija nije ni postojala pre Vučića niti je za nas iko čuo sve dok predsednik nije došao na čelo Srbije

Despot

pre 1 godinu

Ovo je dokaz da su se Srbi na KiM ujedinili i skupili hrabrost jer znaju da nisu sami i da iza njih stoji predsednik Vucic i drzava Srbija.

Crna ovca

pre 1 godinu

Zna li se mozda hoće li srbska lista napustiti vladu Kosova ili će I dalje da podržava kutija i njegovu manjinsku vladu?

Mila

pre 1 godinu

Tako je Srbija kao i njen predsednik Vučić će uvek biti uz svoj narod koji je KIM-u,tako je bilo tako će i ostati sve dok je Vučić na vlasti.

Nebojsa

pre 1 godinu

Ovo ce sada pokazati i siptarima a i svetu da se Srbi vise ne igraju i da nece dozvoliti dalji pogrom na KiM.

Nevenka

pre 1 godinu

Hiljade Srba se okupilo da se odupre samovolji Kurtija

Lazar

pre 1 godinu

Srbija na čelu sa predsednikom se bori za svoj narod gde god da se nalazi, srbsko jedinstvo i hrabro srce otupreċe se svim izazovima, jer predaja za naš narod nikad nije bila opcija.

sanja

pre 1 godinu

Puna podrška za Srbe na KiM,njihova država je uz njih

Tea

pre 1 godinu

Otisla je svet slika Vuciceve Srbije u kojij gradjani mirnim putem traze mir za sebe i za svoju decu, gde mirnim putem brane svoje a ne napadaju i ne zele tudje

mika

pre 1 godinu

Država, vojska, svaki građanin Srbije je uz naš narod na KiM. Nisu sami, moraju da to znaju.

vanja

pre 1 godinu

Naša braća sa KiM imaju našu punu podršku i nisu sami u ovome!

maja

pre 1 godinu

Verujem da ce se nas narod na KiM posle danasnjeg skupa osecati znatno sigurnije znajuci da je drzava Srbija i predsednik licno uz njega.

neša

pre 1 godinu

Ova podrska nece biti samo na recima, vec ce se ogledati u konkretnim delima, zato je Kurtiju bolje da odustane od svoje namere.

zubati drekavac iz Šarenika

pre 1 godinu

Jesu li dobili direktivu iz centralnog komiteta da pominju vođu tri puta u minuti, ili se to oni nude kartelu?

Boki

pre 1 godinu

Svima pa čak i Kurtiju ej konačno postalo jasno da je država Srbija uz svoj narod koji živi na Kosmetu te da neće dozvoliti nekakav novi mart i nove progone srpskog življa sa svojih ognjišta.

Nikolija

pre 1 godinu

Ponosni srpski narod na KiM stao je uz politiku mira Aleksandra Vucica.

Jovana

pre 1 godinu

Slika Srpskog naroda danas na KiM govori više od hiljadu reci! Predaja nikad nije bila opcija niti će biti! Zajedno za Aleksandrom Vucicem na celu države izboricemo se sa svim nedaćama i neprijateljima!

Mina

pre 1 godinu

Tačno je da je naš narod na KiM sigurniji otkako je Vučić na vlasti. Samim tim su danas pokazali svoju snagu i hrabrost na veličanstvenom skupu, ne dajući svoju državu.

cowssaym00

pre 1 godinu

Da se protestuje, da se izrazi nezadovoljstvo, da se digne glas sa KIM i dopre do svetske javnosti.

Nikola

pre 1 godinu

Za Srbe na KiM je jako važno što je Srbija uz njih u ovim trenucima.

Dragan

pre 1 godinu

To što Srbija ima stabilnu i odgovornu vlast daje preko potrebnu sigurnost Srbima na KiM.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija