• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.12.2022

15:50

SAZNAJEMO! Srbija će zabraniti delovanje svih plaćeničkih grupa na teritoriji naše zemlje!

ATA IMAges

Politika

SAZNAJEMO! Srbija će zabraniti delovanje svih plaćeničkih grupa na teritoriji naše zemlje!

Podeli vest

Srbija će zabraniti delovanje svih plaćeničkih grupa na terirotiriji naše zemlje i svih grupa koje mobilišu pojedince za bilo koje ratište na svetu, nezvanično saznaje Informer

 

Ovo saznanje dolazi nakon što se pojavila informacija da je paravojna grupa Vagner, čiji je vođa Jevgenij Prigožin ruski biznismen i bliski saradnik predsednika Rusije Vladimira Putina, objavila da je u Srbiji formiran njihov rezidentni kulturno-informativni centar prijateljstva i saradnje “Orly”.

Prema našem zakonu, za one koji učestvuju u ratu u drugim zemljama sledi kazna zatvora do 10 godina.

Kada je reč o krivičnim delima učestovanja u ratu ili oružanom sukobu u stranoj državi, ona obuhvataju državljane Srbije koji učestvuju u ratu ili oružanom sukobu u stranoj državi kao pripadnici vojnih ili paravojnih jedinica koje su u sukobu, a nisu pripadnici neke srpske misije pri međunarodnim organizacijama.

Za građane Srbije koji učestvuju u oružanom sukobu u stranoj zemlji predviđena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina, a teži oblik tog krivičnog dela je ono kada je učinjeno u sastavu grupe i tada je propisana kazna od jedne do osam godina.

Ko u nameri da izvrši to krivično delo na teritoriji Srbije vrbuje, podstiče drugo lice da učini to krivično delo, organizuje grupu, sprovodi obuku, oprema ili stavlja na raspolaganje opremu za izvršenje tog krvičnog dela ili prikuplja finansijska sredstava za učestvovanje u stranim zemljama u oružanim sukobima, biće kažnjen zatvorom od dve do 10 godina.

Najnovija odluka o zabrani delovanja svih plaćeničkih grupa na teritoriji Srbije je još jedan dokaz nesvrstavanja naše zemlje na bilo čiju stranu, u bilo kom ratu.

Srpski državni vrh poštuje i održava dobre odnose i sa Zapadom i sa Istokom, ali strogo se pridržavajući principa neutralnosti i vodeći računa o našoj zemlji i građanima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Carica Sveta

pre 1 godinu

Tandrčak, tandrčak, vreteno...Tresi, mesi, tresi, mesi..Rat je dušo. Kraj priče.

Rade R

pre 1 godinu

Isto tako treba zabraniti i ove nekakve, navodno, ne vladine organizacije, a u stvari plaćeničke grupacije za izazivanje nereda! Pa onda ove plaćenike, zelene, koje isto finansiraju razni belosvetskog ološi! Sve to treba jasno reći i objaviti, ko su ti ljudi i organizacije koji se finansiraju iz inostranstva i rade protiv naše države! Kažem, naše države, jer ovo nije i ne treba da bude država tih ološa koji za strani novac pokušavaju da sruše ovu državu, ovu našu državu! ŽIVELA SLOBODNA I NEZAVISNA SRBIJA!

NEBOJŠA

pre 1 godinu

ЛЕПО,али онда донесите и закон о ЗАБРАНИ ДЕЛОВАЊА И СТРАНИХ ВОЈНИХ ФОРМАЦИЈА ,НА ТЕРИТОРИЈИ РЕПУБЛИКЕ СТБИЈЕ !!!па закон о ЗАБРАНИ ДЕЛОВАЊА СТРАНИХ НВО И ОБИХ КОЈЕ СЕ ФИНАНСИРАЈУ ИЗ ИОСТРАНСТВА.оне су много опасније по нашу државу и ''неутралност''

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17