• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.12.2022

17:58

Brnabić Novoj S: Vi se bavite politikom odavno, samoinicijativno se gasite pa delite letke opoziciji da vas podrži (Video)

Tanjug

Politika

Brnabić Novoj S: Vi se bavite politikom odavno, samoinicijativno se gasite pa delite letke opoziciji da vas podrži (Video)

Podeli vest

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je konferenciji u organizaciji AmCham u Beogradu. Konferencija je organizovana u cilju dodatnog unapređenja poslovne klime u Srbiji, međutim kao po običaju, novinare određenih medija zanimalo je isključivo nešto drugo.

Novinarka televizije Nova S prvo je postavljala pitanja u trajanju dužem od minut i po, uprkos molbi premijerke da joj je do sada postavila sedam pitanja i da se neće ni setiti da odgovori na sve. Nakon toga, usled nezadovoljstva odgovorima Ane Brnabić, počelo je prekidanje, upadanje u reč i dobacivanje predsednici Vlade. 

Usred nabrajanja svih incidenata koje su Albanci na severu Kosova i Metohije izazvali, novianrka je nervozno dobacivala „To ste već rekli, ponavljate se, šta je plan?“. Premijerka je kulturno odgovorila da drugi plan nema, osim da moli i apeluje na međunarodnu zajednicu. „A šta mogu drugo da kažem? Ja evo molim međunarodnu zajednicu da implementira Briselski sporazum...“ Opet je usledilo prekidanje pitanjem da li to isto kaže ambasadorima. „Da, naravno da im kažem, i svi oni kažu prvo primena onoga što je potpisano, a onda sve ostalo...“.

To međutim nije zaustavilo predstavnike Nove S da nastavljaju sa upadicama, prekidanjem predsednice Vlade iako je odgovaranje na njihovo pitanje trajalo duže od 5 minuta. „Rekla sam vam šta mi kažu ambasadori i ne znam kako vi mislite da je korektno da ovako pričate sa mnom? Šta možemo da uradimo, osim da apelujemo na mir i stabilnost...“ . Međutim, ni ovu rečenicu predsednica Vlade nije mogla da dovrši, već je novinarka, potpuno ozbiljno pitala predsednicu Vlade zašto nije dole, misleći na Kosovo i Metohiju.

- Ja zaista ne želim više da se raspravljam sa vama, ali znate kako meni deluje vaša politika? Da, vi se bavite politikom. Politika je postala odavno. To ste pokazali kada ste se samougasili, i to na dan samita Evropske Unije i Zapadnog Balkana u Tirani. Politika je kada ste podelili opozicionim političarima letke da vas podrže u nečemu što je potpuno besmisleno jer ste se vi sami ugasili - istakla je Brnabić. Ona je za kraj dodala da je na sva pitanja odgovorila, i to pet puta, ali da je nešto sasvim drugo to što se nekome odgovor ne dopada.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kentaur

pre 1 godinu

A kada cemo da vidimo ledja gospodinu Brnabić? Dovoljno se napljačkalo. Vreme je za odlazak sa političke scene. Novinari informera, slozicete se, zar ne?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija