• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

14.12.2022

07:00

NASLEDNIK KOLJAČA IZ OVK NE KRIJE MRŽNJU! Jašari: Sad je prilika da očistimo Kosovo!

printscreen

Politika

NASLEDNIK KOLJAČA IZ OVK NE KRIJE MRŽNJU! Jašari: Sad je prilika da očistimo Kosovo!

Podeli vest

Bekim Jašari, bratanac Adema Jašarija, kaže da je došao trenutak da 'Albanci konačno zagospodare' celom pokrajinom * Albanci sprovode etničko čišćenje, a kriv je Zapad, koji im to dozvoljava

Sada je prava prilika da proteramo sve preostale Srbe sa Kosova i konačno potpuno zagospodarimo celom svojom državom!
Ovu jezivu pretnju uputio je Bekim Jašari, bratanac svirepog koljača 'Oslobodilačke vojske Kosova' (OVK) Adema Jašarija! Jašari kaže da niko iz Srbije ne može da naudi ili ugrozi Kosovo, te da su kosovske policijske snage i specijalci 'spremni za akciju'! Ova strašna poruka samo je jedan od dokaza da Albanci sprovode etničko čišćenje Srba, ocenjuju stručnjaci, još veći problem je Zapad, koji im to dozvoljava.

Jako opasno

Albanska represija kojom se sprovodi etničko čišćenje Srba može da eskalira
Nebojša Čović, bivši šef Koordinacionog centra za KiM

 


Ratno huškanje


Bekim Jašari u svojoj ratnohuškačkoj objavi na Fejsbuku navodi da je 'ustavna obaveza Kosova da državni suverenitet proširi na svaki kutak svoje teritorije'.


'Kosovu niko iz Srbije ne može da naudi ili da ga ugrozi. Mi smo spremni kao država, ali i kao društvo da postanemo gospodari svoje zemlje, živeći u skladu sa nasleđem heroja i mučenika slobode. Akcije policije na severu ne treba tumačiti drugačije nego kao sprovođenje dužnosti definisanih ustavom. Proširenje državnog suvereniteta na svaki kut teritorije obaveza je koja se mora realizovati. Kao nova država, iz mnogih pregovora koje smo vodili napravili smo bolne kompromise u ime održavanja mira i stabilnosti. Evropa i drugi međunarodni mehanizmi moraju da vide destruktivnu politiku Beograda i da se ozbiljno pozabave pretnjama Srbije, koje ugrožavaju stabilnost Balkana i šire. Barikade na severu moraju odmah da se uklone, tamošnji građani ne smeju da budu taoci beogradske politike', napisao je Jašari, koji je bio i gradonačelnik Srbice.


Nebojša Čović, bivši šef Koordinacionog centra za KiM, upozorava da je situacija u pokrajini dramatično opasna i nema sumnje da Albanci planiraju završetak etničkog čišćenja Srba.
- Situacija na KiM je proizvod namere pojedinih međunarodnih struktura, prvenstveno mislim na Amerikance, pa onda i na Nemce i Francuze, koji su dozvolili Aljbinu Kurtiju da se ponaša onako kako se ponaša. Na Kosovu i Metohiji imamo direktnu represiju kroz koju se sprovodi etničko čišćenje srpske nacionalne zajednice. To znači da represija može da eskalira i ona zaista postepeno eskalira - naglašava Čović, dodajući da iz Prištine stalno dolaze 'finte' čiji je cilj podizanje tenzija.
- Te 'finte' su, recimo, da Vjosa Osmani raspiše izbore, a zna da ih neće sprovesti i onda odloži sve za april, ali pri tome podigne tenzije. Pa onda dođe do ulaska jedinica ROSU sa dugim cevima na sever pokrajine, represije u Velikoj Hoči, pa na kraju i hapšenja nedužnih ljudi i pretećih poruka... Problem je to što Zapad sve ignoriše i pokušava da fokus prebaci na barikade. I sada Srbe treba proglasiti za krivce, a niko ne pominje uzrok koji je doveo do barikada, talas prevara koji traje od 1999. godine sa raznim sporazumima kroz koje Zapad i Priština kupuju vreme 'grickajući' naš suverenitet... - ističe Čović.


Prestati sa pretnjama


Da je situacija na Kosovu zaista ozbiljna, potvrđuje i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, koji ocenjuje da je potrebno prestati sa pretećim porukama.
- NATO je veoma fokusiran na pitanje Kosova. Snage Alijanse još uvek su prisutne na Kosovu kroz misiju Kfora, koja broji skoro 4.000 pripadnika. Naše snage su spremne, budne - rekao je Stoltenberg u intervjuu za TV Frans 24, dok iz Kfora poručuju da je 'dijalog jedini put ka miru'.
'Beograd i Priština treba da reše svoja pitanja kroz dijalog i da dođu do rešenja koje poštuje prava svih zajednica. Važno je izbeći bilo kakvu ponovnu eskalaciju. Ostajemo izuzetno oprezni i potpuno sposobni da ispunimo svoj mandat koji smo dobili od Ujedinjenih nacija',
piše u saopštenju.
 

Kurti usred haosa najavio: Ove nedelje podnosimo zahtev za članstvo u EU

 

Takozvani 'kosovski premijer' Aljbin Kurti juče je usred haosa koji je izazvao naredbom da šiptarski specijalci upadnu na sever pokrajine i hapse Srbe najavio da će lažna država tokom nedelje podneti zahtev za članstvo u Evropskoj uniji!?!
- Pre nedelju dana, na samitu u Tirani, EU je zajedničkom izjavom pozvala na ubrzani proces članstva država Zapadnog Balkana. Dakle, naša aplikacija za EU odgovara obećanju koje je Brisel dao regionu - rekao je Kurti.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
rade

pre 1 godinu

Ako cemo pravo i ja se slazem da je vrijeme da ocistimo Kosovo i Matohiju.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija