• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.12.2022

09:50

Vesić: Šokantni podaci o saobraćajnim nesrećama, moramo da čuvamo živote

Predrag Mitić

Politika

Vesić: Šokantni podaci o saobraćajnim nesrećama, moramo da čuvamo živote

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić održaće već ove nedelje niz sastanaka sa predstavnicima Saobraćajnog fakulteta, Auto-moto saveza Srbije i Agencije za bezbednost saobraćaja, kako bi zajednički pokrenuli veliku medijsku kampanju za veću bezbednost u saobraćaju, nakon niza nesreća na putevima u poslednjih nekoliko nedelja

 

Vesić je istakao da su podaci o  nastradalim osobama u saobraćajnim nesrećama šokantni i uznemirujući, i apelovao na sve da budu oprezni u saobraćaju i poštuju propise, kako bi sačuvali svoj i tuđe živote.

Cilj medijske kampanje biće skretanje pažnje na potrebu svih učesnika saobraćaja da budu oprezniji, posebno u susret danima u kojima se slavi.

Ministar Vesić će početkom naredne sedmice, zajedno sa svojim kolegom, ministrom turizma i omladine Huseinom Memićem, razgovarati i sa delegacijom Novog Pazara, o crnim tačkama u tom gradu, u kojem je, nažalost, pre dva dana 15-ogodišnja devojčica izgubila život na pešačkom prelazu.

- Živote ljudi koji su nastradali u saobraćajnim nesrećama ne možemo da vratimo, kao što ne možemo da umanjimo bol njihovih najbližih. Ali možemo da pokušamo da spasimo brojne živote - poručio je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Carica Sveta

pre 1 godinu

Pre svega, ljudski faktor, Vesiću. Medijski mora da se organizuje apel na vozače u drumskom saobraćaju. A u železničkom, hitno pružni prelazi. Zoranu nije bilo briga za to. Ja sam pokušala sa drugom tehnologijom to da rešim, ali nije bilo dobre volje. Proverite u Infrastrukturi da li je u funkciji Beez fon na severu KiM. Uvela sam ga u Ibarskoj Slatini, Lešku, Zvečanu i K Mitrovici. Imate i kinferencijsku vezu sa tim, ali i integrisanu mobilnu telefoniju. Sever ima akternativu komunikacijsku i internet preko te železničke mreže. To je osniv za bezbednost Srba. Po Bruselskom sporazumu imali smo pravo na repetitore i južno od Ibra.. U Lapljem selu sam pokušala da obnovim rad. Mislim da sam integrusala i telefon u Gračanici. Svi u istoj mreži. Za 0 dinara, a ne u romingu. Ako nije u funkciji, pitaj inženjere Radomira Komatinu iz Kraljeva i Mileta Nedeljkovića kako da ponovo profunkcioniše. Sva oorema je bila ugrađena pred kraj 2019. Pre nego što sam otišla.

Vesić: Dolazi decenija velikih investicija u pruge
Politika

Vesić: Dolazi decenija velikih investicija u pruge

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić proslavio je sa zaposlenima u železnici njihovu, Železničku Novu godinu, koja se tradicionalno obeležava u noći stupanja na snagu novog reda vožnje, i poručio im da sa optimismom mogu da proslave svoj praznik, jer sledi decenija velikih investicija u pruge

11.12.2022

09:34

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija