• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

16.12.2022

08:29

Vesić: Novac za rekonstrukciju mostova na Velikoj i Zapadnoj Moravi

Informer

Politika

Vesić: Novac za rekonstrukciju mostova na Velikoj i Zapadnoj Moravi

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je Vlada Srbije iz budžeta obezbedila novac za rekonstrukciju mostova na rekama Velika i Zapadna Morava čije korišćenje je "opasno za bezbednost ljudi"

Vlada, kako kaže, usvojila ovu odluku na predlog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

- Opština Svilajnac dobila je novac za hitnu sanaciju visećeg mosta preko Velike Morave s obzirom na to da most nije bezbedan za upotrebu usled oštećenja koja su nastala kao posledica poplava - rekao je Vesić i dodao da je taj most neophodan za nesmetano funkcionisanje žitelja sela Vojska i Bagrdan, navodi se u saopštenju.

Vesić je rekao da su, na njegov predlog, iz budžeta obezbeđena sredstva Gradu Čačku za hitnu sanaciju mosta preko Zapadne Morave koji spaja sela Mršinci i Mrčajevci što je, dodao je, jedini most od Čačka do Kraljeva, a trenutno je preko njega privremeno obustavljen saobraćaj.

Naveo je da se mostovi za koje je vlada obezbedila sredstva nalaze na regionalnim putevima, a da su mnoge lokalne samouprave već počele da postupaju po Instrukciji o obaveznoj sanaciji i održavanju lokalnih visećih mostova koju je kao ministar doneo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lola

pre 1 godinu

Placenicki mediji su uvek kontra od Vucica, nije vazno sta je Po sredi I koliko je to lose, vazno ievda je suprotno odmisljenje predsednika.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija