• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.12.2022

22:50

NOVE PRETNJE SRBIMA SA KiM! Još jedan EU zvaničnik iz pokrajine priča o incidentima i spominje uklanjanje barikada!

informer.rs

Politika

NOVE PRETNJE SRBIMA SA KiM! Još jedan EU zvaničnik iz pokrajine priča o incidentima i spominje uklanjanje barikada!

Podeli vest

Šef Kancelarije Evropske unije na Kosovu i Metohiji Tomaš Suniog upozorio je da bi i mali incident mogao da se pretvori u nešto veoma veliko i rekao da EU i njeni međunarodni partneri rade na rešavanju pitanja blokade puta i na traženju dugoročnijih rešenja.

On je u izjavi za Klan Kosova izrazio zabrinutost zbog tenzija na severu KiM i dodao da EU pomno prati dešavanja na severu južne srpske pokrajine zajedno sa Kforom i Euleksom, prenose prištinski mediji.
- Mislim da je situacija napeta, naravno da je posmatramo zajedno sa Kforom i Euleksom i pratimo šta se dešava svaki dan i svaki sat - izjavio je Suniog.


On je naglasio da se radi na pronalaženju rešenja za uklanjanje barikada.

- Zabrinuti smo zbog situacije na severu. Radimo zajedno sa međunarodnim partnerima, naravno sa drugim partnerima, na deeskalaciji situacije, na rešavanju pitanja blokade puta, na uklanjanju barikada, a takođe i na traženju dugoročnijih rešenja - navodi Suniog.


Govoreći o barikadama Suniog je ocenio da bi idealno rešenje bio sporazum koji bi podrazumevao  mirno uklanjanje barikada.
- Mislim da bi za nas idealno rešenje bio sporazum na osnovu kojeg bi barikade uklonili ljudi koji su ih postavili - rekao je šef kancelarije EU na KiM.


On je rekao i da je situacija na severu pokrajine veoma delikatna, te da može lako da eskalira.
- Srećom, nismo videli eskalaciju nasilja, ali je situacija i dalje napeta i mislimo da bi vrlo mali incident mogao da se pretvori u nešto veoma veliko - upozorio je Suniog i ponovio da je veoma važno što pre deeskalirati situaciju.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Crno-beli zbog smene Duljaja ostaju bez miliona! Kastiljo se vraća u Šahtjor, evo kako to utiče na klub iz Humske
Partizan

Crno-beli zbog smene Duljaja ostaju bez miliona! Kastiljo se vraća u Šahtjor, evo kako to utiče na klub iz Humske

Partizan će zbog smene Igora Duljaja sasvim izvesno ostati bez miliona! Kako prenosi poznata Instagram stranica "Pbg.news", ukrajinski fudbalski klub Šahtjor iz Donjecka u Humsku je poslao zvaničan zahtev da se po završetku sezone ekvadorski vezista Denil Kastiljo (20) vrati među popularne "rudare", što znači da raniji dogovor između ova dva kluba definitivno propada!

02.05.2024

16:29

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija