• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv/Informer.rs

12.01.2023

13:10

ŠOLAKOVCI JEDNOGLASNI! U Srebrenici je počinjen GENOCID! (VIDEO)

printscreen

Politika

ŠOLAKOVCI JEDNOGLASNI! U Srebrenici je počinjen GENOCID! (VIDEO)

Podeli vest

Kod tajkunskih medija ništa novo. Kako koji dan osvane, tako osvanu i nove parole koje sa njihovih glasila odzvanjaju protiv Srbije i srpskog naroda

Ovoga puta Marko Vidojković i Nenad Kulačin, dobro poznat dvojac i poslušnici tajkuna Dragana Šolaka, pod čijom palicom se i nalazi medij Nova s, na sav glas su ponavljali da se u Srebrenici desio genocid!

Vidojković je predložio da se izjasne da li je u Srebrenici bio genocid:

Ja kažem bio je genocid – rekao je Vidojković, sa čim se odmah složio i kolega mu, Kulačin:

Ja sam se već izjasnio, smatram da je bio.

Ovo nije ništa čudno, jer javnost je već navikla da sa tajkunskih medija čuju antisrpske poruke, a posebno one kojima se traži da je srpski narod obeleži kao genocidan.

U Srebrenici NIJE bilo genocida: Objavljen Grajfov izveštaj

Izveštaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. objavljen je u celini na sajtu Komisije koju predvodi izraelski istoričar Gideon Grajf.

Izveštaj, na 1.036 strana, kao i zaključci, objavljeni su na srpskom i engleskom jeziku.

Nakon temeljne istrage Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine, zaključuje se da se u Srebrenici nije dogodio niti pojedinačni zločin genocida niti genocid uopšte. Iako Komisija ne smatra ubistva koja su se dogodila oko Srebrenice genocidom, ona uvažava činjenicu da su hiljade ljudi (uglavnom ratnih zarobljenika) ubijene na najstrašniji način i da odgovorne za ove gnusne zločine treba kazniti – stoji, između ostalog, u zaključcima Komisije objavljenim na sajtu.

Članovi Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995, osim Grajfa, su profesor Valter Manušek iz Austrije, advokat Markus Kolbah – jedan od vodećih advokata u Nemačkoj koji je radio na suđenjima nemačkim nacističkim zločincima, Adarnele Šinaba iz Nigerije, koja je stručnjak za istraživanje zločina, profesor Marija Đurić, koja se smatra najboljom u svetu na polju forenzičkih istraživanja – jedini srpski predstavnik, zajedno sa profesorom Rodžerom Bajardom, takođe svetski poznatim stručnjakom za forenzička istraživanja, profesor Juki Osaf iz Japana, koji se bavio sukobom u Srebrenici u poslednjoj dekadi, profesor Stiven Mejer, profesor Lorens Frenč i pokojni Đuzepe Zaharija, koji je stručnjak za medije i svetski poznat novinar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bata

pre 1 godinu

Izroda je uvek bilo i biće ali će u nas srećom oni biti samo jedna ogromna manjina. Ne treba se obazirati na njihovo mišljenje na koje svakako imaju pravo zato što su su beznačajni nikogovići .

idila debila

pre 1 godinu

Vučićevi plaćeni dupelisci udarili na prozapadne plaćenike ???

AS

pre 1 godinu

LJUDI, TREBA OZBILJNO RAZMISLITI I ZABRANITI RAD STRANIM MEDIJIMA KOJI RADE PROTIV NAŠE DRŽAVE KOJI NE PLAĆAJU POREZ KOD NAS A UZIMAJU NOVAC I OTVORENO RADE PROTIV NAS.

Verka

pre 1 godinu

Ovo dvoje,dva lepotana,laprdaju.ne stoji vam lepo sajkaca.prevelika vam prazna Glava.

Vucic Sinisa

pre 1 godinu

Demokratijo, j... te. Jadna li je drzava, jos jadniji zakoni da svako g..... moze da prica sta hoce, da blati drzavu, blati predsednika. Ovde se neradi o izrazavanju svojih stavova, vec o g.... koja su protiv drzave i zakona nase drzave. Predloziti i usvojiti zakon da svako takvo g..... , se trajno protera iz drzave, kad im vec ona nevalja. Jad i beda od goveda

Rade R

pre 1 godinu

Pa pogledaj ti te njuške! Isfrustrirani kreteni! Dovoljno je videti te face, odnosno njuške! Imaju i oni verovatno ogledalo! Samo je dovoljno videti na šta oni liče, nezadovoljni su oni prvo sami sa sobom pa onda sa drugima! Nema potrebe njih komentarisati i pridavati im na značaju! Krmeće njuške! Izvinjavam se svinjama! Ali stvarno ne znam sa čim njih uporediti! Odvratno! I glave i u glavama! Fuj!

James Hetfield

pre 1 godinu

I dodik je rekao da je bio genocid. Jel i on izrod?

Srb In

pre 1 godinu

Nisu to izjavili slucajno sa SAJKACAMA na glavi, treba ih nevidjeno kazniti.

Izbori 2024

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija