• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.01.2023

14:30

SVEČLJA NIJE PROČITAO DOGOVOR! Petković o trenutnoj situaciji na KiM: Priština krši sporazum o tablicama

Tanjug/Strahinja Aćimović

Politika

SVEČLJA NIJE PROČITAO DOGOVOR! Petković o trenutnoj situaciji na KiM: Priština krši sporazum o tablicama

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da Priština jednostranim porezima krši najnoviji sporazum o tablicama

Petković je u objavi na Tviteru reagovao na tvrdnju ministra unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjaja Svečje da je Beograd prekršio sporazum o automobilskim tablicama iz novembra 2022. godine.

- Izgleda Svečje da niste pročitali najnoviji sporazum o tablicama gde jasno piše da će Beograd prestati da izdaje nove “KM” tablice, a da će Pristina obustaviti svake dalje akcije koje se odnose na proces preregistracije - naveo je Petković u objavi, uz koju je podelio i Svečjinu tvrdnju. 
Petković je naglasio da sve mimo tog dogovora predstavlja direktno krsenje sporazuma. 

- Umesto da poštujete sporazum, opet ga kršite jednostranim potezima i ugrožavate slobodu kretanja. Ovo je isto kao i poslednji put kada ste izazvali krizu koja je rezultirala time da su Srbi morali da odu iz institucija PIS - zaključio je Petković.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija