• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.02.2023

21:15

Vesić: Ministarstvo potvrdilo projekat izgradnje obilaznice oko Užica

Predrag Mitić

Politika

Vesić: Ministarstvo potvrdilo projekat izgradnje obilaznice oko Užica

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je to Ministarstvo potvrdilo urbanistički projekat gradnje obilaznice oko Užica, duge skoro pet kilometara, koja će značajno rasteretiti saobraćaj kroz centar tog grada.

Vesić je naveo da će početak obilaznice biti kod mesta Surduk na spoju sa Zlatiborskim putem, iza kojeg je predviđena gradnja mosta preko Đetinje u dužini oko 260 metara. 

Projektom je predviđeno da most čini lučna konstrukcija sa rasponom od oko 180 metara i gredom koja je monolitno spojena sa lukom u središnjem delu, čime će se Ðetinja premostiti bez narušavanja korita i bliže okoline. 

Osim tog mosta, predviđena gradnja sedam mostovskih konstrukcija, raspona od 20 do 130 metara, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Na dužini trase od približno 250 metara predviđena je sanacija nestabilnih padina i klizišta.

Ministar je napomenuo da je ugovor o projektovanju i izgradnji sa kineskim partnerom potpisan u martu prošle godine, kada su počeli pripremni radovi.

Nakon potvrde urbanističkog projekta, izrade Idejnog projekta i završetka procedura u Revizionoj komisiji očekuje se  do kraja leta izdavanje prve građevinske  dozvole na osnovu koje će se stvoriti uslovi za početak radova.

- Ovo je veoma važan projekat, koji će u značajnoj meri rasteretiti saobraćaj kroz grad, a na koji Užičani čekaju već decenijama - istakao je ministar Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 1 godinu

Hoće li „napredno" da ga urade (i da se ugrade) kao Savski trg? Ove napredne lopove treba pustiti da otvore rudnik litijuma, pa kad ih pohapsimo treba u lancima da kopaju tamo.

Vesić: Vučić najdosledniji političar koji ne menja stavove
Politika

Vesić: Vučić najdosledniji političar koji ne menja stavove

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture i član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je danas da su navodi bivšeg predsednika Borisa Tadića da su Zoranu Đinđiću sa zapada pretili zbog Kosova - gluposti, ali i istakao da ga sve što se dešava u poslednje vreme sa pretnjama predsedniku Aleksandru Vučiću i njihovom relativizacijom, zlokobno podseća na vreme uoči Đinđićevog ubistva.

21.02.2023

16:53

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!
Fudbal

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!

Na stadionu Crvene zvezde danas (18.00, Arena 1 premijum) je na programu 173. po redu "večiti derbi"! Biće to 36. duel Crvene zvezde i Partizana odigran u aprilu. Crveno-beli su uspešniji sa 14 ostvarenih trijumfa, naspram devet pobeda koliko su u četvrtom mesecu u godini ostvarili crno-beli!

20.04.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija