• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.02.2023

20:39

NA ZAPADU NIŠTA NOVO! Sramne i očekivane zabrane srpskim pevačima! Linta: Hrvatska je država mržnje!

Politika

NA ZAPADU NIŠTA NOVO! Sramne i očekivane zabrane srpskim pevačima! Linta: Hrvatska je država mržnje!

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da sramne, ali očekivane odluke gradonačelnika Pule i Osijeka o zabrani koncerta srpskih pevača narodne muzike potvrđuju da je Hrvatska država mržnje i netrpeljivosti prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštilo je to udruženje.

Takođe, to potvrđuje i skandalozna izjava hrvatske ministarke kulture Nine Obuljen Koržinek da je odluka dvojice gradonačelnika normalna i prirodna.
Organizatori koncerta u Puli, na kojem je trebalo da nastupe  Ana Bekuta, Dragan Kojić, Duško Kuliš i Zorana Mićanović, rekli su da im je gradonačelnik Filip Zoričić ne samo zabranio koncert, već ih je brutalno vređao i psovao srpsku majku. 


Za nastup srpskih pevača, kako su naveli organizatori, vladalo je ogromno interesovanje što povrđuje činjenica da je do koncerta ostalo više od mesec dana a već je bilo rasprodano 85 odsto ulaznica ili gotovo 3.000.  

Linta ističe da obrazloženje gradonačelnika Zoričića da narodna muzika ne pripada podneblju, duhu i mentalitetu grada je anticivilizacijska i predstavlja crtanje mete na čelo Srbima i svim drugim građanima Pule i okoline koji poštuju i vole muziku estradnih umetnika Ane Bekute i Dragana Kojića. 


Zbog toga izjava gradonačelnika Zoričića da je Pula građanski, evropski i mediteranski grad predstavlja vrhunsko licemerje. 
Nakon zabrane koncerta u Puli organizatori su najavili da će koncert biti održan u Osijeku ali je i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić (HDZ), takođe, doneo "anticivilizacijsku" odluku da koncert ne može biti održan u njegovom gradu sa "skandaloznim obrazloženjem" da narodna muzika tobože nije usklađena sa vizijom i pozicioniranjem grada u budućnosti, ističe se u saopštenju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
čobane javi se

pre 1 godinu

Seljoberi iz SNS mafije su u amoku zbog zabrane ? Hrvati ne žele čobanijadu i poselo. Partibrejkersi su bili u Zagrebu pre nekoliko meseci, i nije bilo problema. https://m.youtube.com/watch?v=goVWUy6MUN8

Radeta

pre 1 godinu

Linta o mržnji?! Pa ceo život taj mrzi. Da je netko drugi ajde de, ali Linta?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija