• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.03.2023

21:23

AMERIKANCI HAPSE JEREMIĆA!?! Tužilac najavio "obavezujuće naloge za privođenje" u istrzi korupcije!?!

Tanjug/Printscreen

Politika

AMERIKANCI HAPSE JEREMIĆA!?! Tužilac najavio "obavezujuće naloge za privođenje" u istrzi korupcije!?!

Podeli vest

Kako se saznalo za veliku korupcionašku aferu u SAD, u koju se Jeremić upleo kako bi sebi obezbedio fotelju u UN, lider Narodne stranke je u velikoj tenziji, a sada je i predsedavajući Odbora Predstavničkog doma za nadzor i odgovornost Džejms Komer objasnio koliko je ozbiljna ova afera.

Predsedavajući nadzornog odbora Predstavničkog doma Džejms Komer u sredu je objasnio zašto još uvek nije izdao sudske pozive u istrazi o porodičnom biznisu Bajden, insistirajući na tome da praktikuje uzdržanost da bi "pokazao dobru veru“, nakon što je Hanter odbio da se povinuje zahtevu komiteta.

Direktan nalog istražnih organa SAD, odnosno istražnog komiteta Kongresa, zahteva od Vuka Jeremića da im do 7. marta ove godine dostavi sva dokumenta u vezi sa komunikaciji s Hanterom Bajdenom, sinom američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Jeremić će zatim morati da se do 14. marta dogovori o datumu kada će svedočiti o svojim vezama s Hanterom Bajdenom i uticajnim ljudima iz Kine koje je povezivao sa Hanterom.

Komer istražuje porodicu Bajden zbog devet potencijalnih kršenja zakona, uključujući utaju poreza, pranje novca i prevaru. Ali sa Hanterovim oštrim odbijanjem Komerovog zahteva da dostavi mnoštvo bankovnih podataka i komunikacije između članova porodičnog biznisa Bajden, mediji iz establišmenta pokrenuli su pitanje zašto Komer nije izdao sudske pozive da pribavi relevantne informacije.

- Dajemo ljudima dosta vremena. Kada dajete sudske pozive, ako želite da pobedite na sudu, morate pokazati dobronamerni trud da ste pokušali da dobijete informaciju. Dakle, proveravamo neke kutije - rekao je Komer.

- Ne radi se samo o izdavanju sudskog poziva - rekao je Komer. "Radi se o pobedi."

Komer je objasnio da namerava da izda oko 12 sudskih poziva pojedincima koji se možda neće voljno pridržavati nadzora odbora. Potencijalni sudski pozivi se ne odnose samo na porodičnu poslovnu šemu Bajdena, već i na dodatne istrage koje je pokrenuo, kao što je istraga o smrtonosnom povlačenju predsednika Džoa Bajdena iz Avganistana i Bajdenovom skandalu sa poverljivim dokumentima.

- Važno mi je da se ljudi pridržavaju desetak sudskih poziva koje izdajem - rekao je Komer.

- Znači, mi smo na putu i ​​idemo. U novembru, Comer je prvo upozorio na svoju nameru da izda sudske pozive svima koji odbiju da se povinuju njegovim istragama.

U februaru, Komer je za Foks njuz rekao da će "sledeći korak biti sudski pozivi“ u istrazi porodice Bajden.

- Iskoristićemo moć sudskog poziva - rekao je on.

Hanter nije jedina osoba ili entitet koji odbija da se povinuje. Američko ministarstvo finansija blokiralo je komitet zadržavanjem 150 izveštaja o sumnjivim aktivnostima (SAR) o elektronskim transferima između porodice Bajden koje su označile američke banke, zbog čega je predsednik komiteta zapretio sudskim pozivom. SAR često sadrže dokaze o potencijalnim kriminalnim aktivnostima, kao što su pranje novca i prevara.

- Uskoro ćete videti sudske pozive za informacije o banci - rekao je Komer Luu Dobsu u ponedeljak. Bankarski zapisi porodice Bajden predstavljaju ključnu zbirku informacija koje će pružiti detalje o tome kako porodično preduzeće funkcioniše i željenu transparentnost Hanterove anonimne prodaje umetničkih dela i stranih poslovnih transakcija, zajedno sa saznanjem o tome da li je Džo Bajden i dalje kompromitovan od strane stranih vlada kroz poslovanje njegove porodice. .

Istrage republikanaca takođe je obustavio bivši FBI-jev „upunik“ Timoti Tibo, koji je navodno „nepropisno“ „ugasio“ istragu Hanterovog laptopa koja verovatno nije povezana sa tekućom krivičnom istragom u vezi sa prijavom poreske prevare od strane predsednika predsednika. Comer je u poslednje vreme dobio dobre vesti. Čini se da se nekoliko članova užeg kruga porodice Bajden barem delimično povinuje Comerovim istraživanjima.

Keti Čang, jedna od asistentkinja Džoa Bajdena, pristala je da delimično ispoštuje istragu odbora o skandalu sa poverljivim dokumentima i biznisu porodice Bajden. Pored toga, očekuje se da će Hanterov glavni finansijski poručnik Erik Šverin „uskoro“ dostaviti dokumente istrazi odbora, rekao je portparol komiteta za Breitbart news.

Tokom 2018. i 2020. godine, Breitbart viši saradnik i predsednik Instituta za odgovornost vlade Peter Švajzer objavio je Tajne imperije i profile u korupciji. Svaka knjiga je bila broj 1 na listi bestselera Njujork Tajmsa i otkrila kako su Hanter Bajden i Džo Bajden leteli avionom Air Force Tvo 2013. u Kinu pre nego što je Hanterova firma potpisala ugovor vredan 1,5 milijardi dolara sa podružnicom kineske vlade Bank of China manje od dve nedeljama nakon putovanja. Švajcerov rad je takođe razotkrio druge ogromne i unosne strane poslove i kronizam porodice Bajden.

Istraživački rad političke urednice Breitbarta Eme-Jo Morris u Nev Iork Post-u o „laptopu iz pakla Hanter Bajden“ takođe je zauzeo međunarodne naslove kada je ona, zajedno sa Mirandom Devine, otkrila da je Džo Bajden bio intimno umešan u Hanterove poslove, a izgleda da je čak i imao 10 odsto udela u kompaniji koju je potomak formirao sa zvaničnicima na najvišim nivoima Komunističke partije Kine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vid

pre 1 godinu

Patrik Ho uputio poruku Vuku Jeremiću "Dođi Vuče prijatelju da ostarimo zajedno".

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija