• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online

08.03.2023

16:14

PRETUČENI SRPSKI MLADIĆI KOD LEPOSAVIĆA: Udarali su nas pesnicama i šutirali dok smo ležali na zemlji

printscreen

Politika

PRETUČENI SRPSKI MLADIĆI KOD LEPOSAVIĆA: Udarali su nas pesnicama i šutirali dok smo ležali na zemlji

Podeli vest

Pripadnici Specijalne jedinice policije ROSU, sinoć su pretukli dvojicu srpskih mladića u selu Jošanica kod Leposavića, a jedan od povređenih mladića Lazar Đoković kaže za Kosovo onlajn da je tortura potrajala nekoliko minuta, i da su ih policajci šutirali i udarali dok su ležali na zemlji.

Mladići su nakon današnje ukazane lekarske pomoći pušteni na kućno lečenje.

- Drug iz sela, Đorđe Mićović došao je kod mene u prodavnicu i pozvao me da potražimo mobilni telefon koji mu je ranije ispao. Krenuli smo oko 19 časova, ne znam tačno vreme. Nakon kilometar i po na samoj krivini videli smo vozila iza nas, presrele su nas, a jedan džip ispred nas je zakočio. Specijalac je izleteo sa automatskom puškom, repetirao je i naredio nam da izađemo iz kola. Izvukli su nas iz kola i bacili odmah na zemlju, kada su počeli nas udaraju i šutiraju - kaže Đoković za Kosovo onlajn.

Lazar dodaje da su ih pustili tek nakon što su pokazali lična dokumenta i rekli da žive tu u selu.

- Kada su počeli da nas tuku, preteresali su kola i pitali su odakle smo šta radimo dok smo objasnili da smo iz tog sela i pokazali ličnu kartu da živimo u Jošanici, nakon čega su nas pustili. Bilo je sedam ili osam pripadnika policije, koji su dok smo ležali na zemlji držali puške uperene u nas. Najviše me boli glava i oko. Do jutros nisam ni video dobro, i kolena sam povredio kada su me vukli i bacili po zemlji. Posle svega šta se dogodilo, strah me je, a koga ne bi bilo - kazao je Đoković

Otac povređenog Lazara Miloica Đoković kaže da je napad na njegovog sina i njihovog komšiju samo kap u prepunoj čaši.

- Sada je čaša zaista prelivena. Sinoć sam ispratio sina sa komšijom u selo da traže telefon. Trebalo je prvo da ga pitaju ko je, šta je da mu traže dokumenta a ne da izvlače decu i da šutiraju kao fudbalske lopte. Ovo ne znam šta se radi i kuda ide više u 21 veku. Ovde smo opstajali i živeli, ali ovde života nema - kazao je otac povređenog mladića.

Drugi povređeni mladić Đorđe Mićović kaže da je prebijanje od strane specijalaca ROSU trajalo nekoliko  minuta i da su njega i njegovog druga sve vreme nazivali kriminalcima i švercerima.

- Negde oko 19.30 džip nas je pretekao i preprečili su nam put. Nisam ni stigao skroz da stanem sa vozilom izašli su repetirali su puške, počeli su da lupaju i viču, izlazite napolje. Nisam znao šta me je snašlo. Izvukli su me napolje i odmah bacili na zemlju. Usledilo je šutiranje, udaranje pesnicama u glavu. Počeli su da me šutiraju u predelu grudnog koša i rebara. U tom periodu čuo sam jauke drugara, njega su udarali mislim čizmom u glavu. To je trajalo pet do sedam minuta. Nisam mogao da se pomerim - priča između ostalog vidno potreseni Mićović.

Otac Dragoš Mićović kaže da ovo nije prvi put da napadaju njegovog sina.

- Prvo nije smeo da mi ispriča šta se dogodilo, ali je to uradio sutradan. Ovo je sada drugi put. Razumem da je nešto rekao ružno i razumem da je imao robu u kolima da je švercovao pa da se tako ponašaju. Ja mislim da je ovo kap koja je prelila čašu, to sam jutros rekao i Austrijancu iz Euleksa koji je došao do nas. Rekao mi je da će sve da proba, ali on će da proba ali ništa neće uspeti. Vrana vrani oči ne vadi - dodao je otac povređenog Đorđa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tomi

pre 1 godinu

Sad je vreme, da se posalje 1000 Srbskih vojnika na Kosovo. To mora Srbija, da napravi i na to ima pravo.

ratko

pre 1 godinu

gde si sad Vucicu samo ti lizi dupe toj nacistickoj stoki iz EU i Siptarima ,a nasu decu maltretiraju ,

Ja

pre 1 godinu

Price za malu decu. Niko nikoga ne dira bez razloga. I za onog krimosa ste tvrdili da je nevin kada ono medjutim. Sve ovo se radi po nalogu Rusije za destabilizaciju Balkana. Srbi svugde destabilizujuvi faktor. Koliko puta je u Srbiji policija pretukla ljude i nikome nista.

Vejo

pre 1 godinu

Filipović je rekao precedniku šta će se dogoditi.On mu se smejao.Događa se upravo to.Arnauti hapse,biju....niko ne reaguje.Neko je gadno slagao.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija