• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.03.2023

11:51

PRILIKA DA SE RAZMENE ISKUSTVA I MIŠLJENJA! Ministar Vučević na "Šuman forumu" u Briselu (FOTO+VIDEO)

Ministarstvo odbrane

Politika

PRILIKA DA SE RAZMENE ISKUSTVA I MIŠLJENJA! Ministar Vučević na "Šuman forumu" u Briselu (FOTO+VIDEO)

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, na poziv visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja, učestvuje danas na prvom „Šuman forumu“ posvećenom partnerstvima u oblasti bezbednosti i odbrane koji se održava u Briselu.

Ministar Vučević učestvovaće u više sesija na kojima će biti razmatrana pitanja u vezi sa aktuelnom bezbednosnom situacijom u svetu, najnovijim pretnjama i izazovima i njihovim posledicama na globalnom nivou, zatim uspostavljanja novih partnerstava i jačanje međunarodne saradnje, kao i na sesiji u vezi sa odgovorom na krize.
 
Tokom održavanja Foruma, ministar Vučević imaće i više bilateralnih sastanaka.

Foto: Ministarstvo odbrane

 


 
Ovogodišnji, prvi „Šuman forum“ okuplja prvenstveno ministre odbrane iz 45 partnerskih zemalja i 27 država članica EU, kao i međunarodne i regionalne organizacije sa kojima EU sarađuje po pitanjima bezbednosti i odbrane.

Cilj foruma, koji će se održavati svake druge godine, je da okupi ministre odbrane država članica EU i partnerskih zemalja, kao i predstavnike ključnih međunarodnih i regionalnih organizacija, odnosno civilnog sektora i akademske zajednice u cilju održavanja dijaloga na visokom nivou u vezi sa međunarodnom bezbednošću i odbrambenim pitanjima. 

 
Partnerstvo Republike Srbije i Evropske unije u oblasti bezbednosti i odbrane traje već više od jedne decenije i ogleda se prvenstveno kroz doprinos vojnim operacijama i misijama EU. Poziv za učešće na ovom važnom forumu pokazatelj je da je Republika Srbija prepoznata kao jedan od značajnijih partnera Evropske unije u oblasti bezbednosti i odbrane.

 

 
Učešće na „Šuman forumu“ prilika je da se razmene iskustva i mišljenja sa ministrima odbrane država članica EU, visokim zvaničnicima institucija EU, ali i predstavnicima drugih partnerskih država i međunarodnih organizacija sa kojima Republika Srbija zajedno učestvuje na zadacima očuvanja stabilnosti i mira u svetu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sanja

pre 1 godinu

Odlicna prilika da se razmene iskustva u oblasti odbrane

Ana

pre 1 godinu

Vojna opremljenost je od značaja za svaku državu i ako se borimo za očuvanje stabilnosti i bezbednosti.

sierra xray

pre 1 godinu

Jel' to na vidiku neki novi IPAP sporazum?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija