• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.03.2023

14:57

SRBIJA ĆE SVE ŠTO IMA NESEBIČNO DELITI SA PRIJATELJIMA IZ SLOVENIJE! Ministar Vučević se sastao sa Šarecom u Ljubljani (FOTO)

Ministarstvo odbrane

Politika

SRBIJA ĆE SVE ŠTO IMA NESEBIČNO DELITI SA PRIJATELJIMA IZ SLOVENIJE! Ministar Vučević se sastao sa Šarecom u Ljubljani (FOTO)

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas u LJubljani sa ministrom odbrane Republike Slovenije Marjanom Šarecom, u okviru zvanične posete toj zemlji.

Nakon svečanog dočeka uz počasni stroj Garde, usledio je tet-a-tet razgovor ministara Vučevića i Šareca, a zatim i sastanak delegacija koje su predvodili. 

U obraćanju nakon sastanka, ministar Vučević izrazio je zadovoljstvo posetom Sloveniji i razgovorima sa slovenačkim kolegom u kojima je naglašena međusobna saradnja i pružanje pomoći tokom elementarnih nepogoda.

- Želim da podvučem da ako, ne daj Bože, opet dođe do sličnih situacija kakve je Slovenija imala tokom požara, računajte da će Republika Srbija staviti na raspolaganje sve što ima i nesebično podeliti sa svojim prijateljima u Sloveniji, kao što smo zahvalni Republici Sloveniji na pomoći koju je pružala mojoj državi Srbiji za vreme poplava 2014. godine. To građani Srbije i srpski narod neće nikad zaboraviti, rekao je ministar Vučević.

Foto: Ministarstvo odbrane

 

Kako je istakao, teme razgovora bile su aktuelna politička i bezbednosna situacija i rat u Ukrajini.

- Tema je i pozicija naših država, uvažavajući činjenicu da je Slovenija članica NATO, da je Srbija vojno neutralna država, država koja ima vrlo jasan stav da priznaje Ukrajinu u međunarodno priznatim granicama, naglasio je ministar odbrane Srbije.

On je govorio i o tome da se na sastanku razgovaralo i o učešću pripadnika slovenačke vojske u sastavu KFOR-a na Kosovu i Metohiji te izrazio zahvalnost Srbije, pre svega srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, na angažovanju slovenačkih vojnika.

- To je jedan korektan odnos i ministar Šarec je bio, ako se ne varam, dva puta u poseti na Kosovu i Metohiji i uverio se kakva je situacija, ne samo u jedinicama slovenačke vojske i KFOR-a, nego i kakvo je razmišljanje domicilnog stanovništva. Obišao je i neke od najvažnijih duhovnih i kulturnih objekata za naš narod i našu državu i na tome sam mu zahvalan, rekao je ministar Vučević.

Govoreći o ostalim temama današnjih sastanaka, ministar odbrane Srbije istakao je da je bilo reči o unapređenjima vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje.

- Namenska industrija Srbije kupuje ne mali broj proizvoda, sirovina, elemenata za naše naoružanje i vojnu opremu od slovenačkih kompanija. Razgovarali smo i o mogućim zajedničkim projektima povodom zajedničke proizvodnje određenih borbenih sistema i kako možemo da unapredimo tu saradnju, razumejući sve što se dešava u svetu, razumejući da je krenula sveopšta trka u naoružavanju širom sveta pa i u našem regionu. Moramo biti svesni toga, ne da želimo da neko ratuje ili strada, nego da čuvamo bezbednost i suverenitete svojih država uvažavajući jedne druge, tako da smo mi s pozicije Srbije veoma zainteresovani da zadržimo i, ako je moguće, unapredimo vojnoekonomsku i vojnotehničku saradnju sa kompanijama iz Slovenije, poručio je srpski ministar odbrane.

Ministar Vučević, na kraju svog obraćanja, zahvalio je Sloveniji što podržava evropski put Srbije i ministru Šarecu na ličnom anganžmanu i tome što je uvek imao pozitivan stav prema Srbiji na evropskom putu. 

Ministar odbrane Republike Slovenije Marjan Šarec istakao je značaj jačanja saradnje između Slovenije i Srbije koje imaju veoma dobre bilateralne odnose, dodajući da se dobra saradnja i solidarnost posebno pokazuje u slučaju prirodnih katastrofa. On je izrazio zahvalnost za pomoć naše zemlje u borbi sa požarima koji su proteklog leta pogodili Sloveniju i posebno istakao važnost saradnje u vanrednim situacijama među državama u regionu.

- Bilateralna saradnja na polju odbrane i vojske je već uhodana i uglavnom je na svim poljima od zajedničkog interesa. Saradnja je u prvom redu na polju vojne medicine, zatim veterine, obrazovanja i određenih logističkih segmenata, kao i saradnja u obuci jedinica, rekao je ministar Šarec.

Foto: Ministarstvo odbrane

 

Ministar odbrane Slovenije izjavio je da je susret bio prilika i za razmenu mišljenja o aktuelnim prilikama na polju bezbednosti u regionu, a posebno o ratu u Ukrajini, regionalnoj saradnji i saradnji u međunarodnim operacijama i misijama. 

- Zapadni Balkan je strateški veoma važan region i naša spoljna i bezbednosna politika je usmerena upravo na područje Zapadnog Balkana. Učestvujemo u brojnim međunarodnim operacijama i misijama. Slovenija ima u ovom regionu aktivnu ulogu, od naše vojne prisutnosti preko različitih oblika podsticanja stabilnosti, bezbednosti i razvoja. Slovenija će i dalje raditi na produbljivanju saradnje na području odbrane i bezbednosti, rekao je ministar Šarec i dodao da je prioritetna uloga Slovenije usmerena na rešavanje zajedničkih izazova, kao što su hibridne pretnje.

Foto: Ministarstvo odbrane

 

Ministar Šarec rekao je da je važna saradnja u okviru regionalnih inicijativa i da Slovenija i Srbija odlično sarađuju u okviru Balkanskih vojnomedicinskih snaga. On je istakao važnost razgovora o arhivi nekadašnje zajedničke države i ponudio pomoć u digitalizaciji zajedničkog arhivskog nasleđa. 

Dva ministra razgovarala su o reformama odbrane i modernizaciji vojske. Susret je bio prilika da ministar Šarec predstavi delegaciji Ministarstva odbrane Srbije promene dugoročnog programa razvoja i ulaganja u opremanje slovenačke vojske do 2040. godine.

Ministar Vučević posetio je danas u Narodnoj skupštini u LJubljani i članove Odbora za odbranu Republike Slovenije gde je razgovarao sa predsednikom Odbora dr Martinom Premkom.

Ministar Vučević, sa članovima delegacije, posetiće danas i Poligon Pokljuka na kojem se obučava 132. gorski puk.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vladimir

pre 1 godinu

Srbija je uvek bila spremna da pomogne, tako će i biti i nadalje, saradnja sa Slovenijom može biti samo bolja i kvalitetnija.

Polina

pre 1 godinu

Slovenija je naša prijateljska zemlja i uvek smo imali dobru saradnju sa istom. I trebamo deliti sve sa prijateljima, jer je Slovenija nama mnogo pomogla tokom poplava 2014. godine. To nećemo zaboraviti nikada.

Mirka

pre 1 godinu

Svako ko je Srbiji prijatelj ima sve što ima i Srbija. Srbija je uvek tu za druge.

Mirko

pre 1 godinu

Srbija stavila do znanja da je prijateljska zemlja Slovoniji i da ce uvek tako biti.

Jela

pre 1 godinu

Srbija je u prijateljskim odnosima sa Slovenijom ,srpski narod neće zaboraviti pomoć koju je Slovenija pružala Srbiji za vreme poplava 2014. godine.

Lola

pre 1 godinu

Srbija je uvek tu da pomogne svojim prijateljima!

Petar

pre 1 godinu

Odlican nastavak saradnje sa lepom Slovenijom... samo napred

Ana

pre 1 godinu

Srbiji treba što više prijatelja, na taj način jača naš ugled i obezbeđujemo sebi podršku.

Zorica

pre 1 godinu

Slovenija je pokazala da je pravi partner Srbije... tako treba i da se nastavi

Rade

pre 1 godinu

Podrška razvoju Srpsko-slovenskog prijateljstva.

Aleksandar

pre 1 godinu

Vojna neutralsnost je jako važna za Srbiju da bude dalje od sukoba!

Nina

pre 1 godinu

Sa Slovencima smo uvek korektno sarađivali na mnogim poljima, i na polju bezbednosti se pokazalo da jedni drugima možemo pomagati.

Aleksandar

pre 1 godinu

Srbija i Slovenija treba da se drže zajedno to je nekad bila jedna država!

Ena

pre 1 godinu

Slovenija je još jedna zemlja sa kojom moramo da razvijamo ekonomsku saradnju i učvrstimo prijateljske odnose, jer nam mnogo može pomoći da ubrzamo put ka EU.

Bore

pre 1 godinu

Sa Slovenijom zaista iz dana u dan sve više sporazuma na obostrano zadovoljstvo.

Borko

pre 1 godinu

Srbija gradi dobre odnose sa svim zemljama u regionu jer je interesuje mir i stabilnost

Valentina

pre 1 godinu

Slovenija i Srbija ostvarile su lepu saradnju u najtežim situacijama,a i danas su odnosi dve zemlje odlični

Mitar

pre 1 godinu

Kao i uvek do sada Srbija je spremna da nesebično pomogne svojim susedima kao i drugim zemljamau regionu u slučaju elementarnih nepogoda,požara,zemljotresa i slično. Zato i Slovenija može da računa na Srbiju ako im se ne daj Bože nešto slično u budućnosti dogodi.

Marko

pre 1 godinu

Srbija ima dosta toga o čemu može da razmenjuje iskustva sa Slovenijom

Dani

pre 1 godinu

Srbija je od uvek bila bratska zemlja, i tako će i ostati

Marko

pre 1 godinu

Srbija i Slovenija zajedno sarađuju zbog bolje budućnosti celog regiona

Laza

pre 1 godinu

Predsedik Vučić neguje prijateljske odnose sa svim zemljama u svetu i to je veoma važno za Srbiju.

Jablan

pre 1 godinu

Srbija je uvek bila velikodušna i pomagala svima a neki su to koristili pa bili protiv nas

Kikica

pre 1 godinu

Srbija i Slovenija rade zajedno na zajedničkim projektima, jer samo miran i stabilan region može da prosperira

Mudrac

pre 1 godinu

Slovenija i Srbja su bratske države koje su uvek tu jedna drugoj kada je najviše potrebno, što su pokazle razne nepogode u prošlosti

Jovan

pre 1 godinu

Hvala ministru odbrane Slovenije na korektanom odnosu Slovenije prema Srbiji i veoma dobrim bilateralnim odnosima sa Srbijom. Takođe ne treba zanmariti dobru saradnju i solidarnost sa jedinicama slovenačke vojske i KFOR-a na angažovanju i korektnom odnosu prema domicilnom stanovništvu.

Mark

pre 1 godinu

Srbija želi nesebično želi da razvija najbolje medjusobne odnose sa svim zemljama bivše SFRJ.

Jovan

pre 1 godinu

Slovenija je naš bratski narod, živelo Srpsko-Slovensko prijateljstvo.

Rade

pre 1 godinu

Korektan odnos sa zemljama u okruzenju je od velikig znacaja za Srbiju. Ovako treba da nastavimo.

Jablan

pre 1 godinu

Srbija je faktor mira uvek bila i nesebično pomagala svima

Štrumfeta

pre 1 godinu

Srbija je prijateljska zemlja koja će uvek izlaziti u susret svima onima koji je podržavaju i cene !

glasni šaptač

pre 1 godinu

Srbija se stavalja na raspolaganju Sloveniji, nudi dobru saradnju i očuvanju mira u svetu

Saki

pre 1 godinu

Slovenija je takođe naša bratska zemlja, sa kojom imamo vrlo dobru saradnju i korektne odnose.

Viki

pre 1 godinu

Srbija i Slovenija su ostvarile veoma dobru saradnju koja je prerasla u prijateljstvo.

Milan

pre 1 godinu

Srbija gradi prijateljske odnose sa zemljama koje su nam itekako vazne. Samo napred

Bojan

pre 1 godinu

Od velikog značaja je da Srbija i Slovenija sarađuju i da su tu jedna za drugu kada se dese neke nepredviđene okolnosti, požari, poplave, prirodne katastrofe.

Joca

pre 1 godinu

Slovenija uvek može da racuna na pomoć i podršku Srbije.

BOJANA

pre 1 godinu

ZAHVALNI SMO SLOVENIJI STO PODRZAVA EVROPSKI PUT SRBIJE.

Zoka

pre 1 godinu

Srbija je zahvalna Sloveniji na pomoći koju su nam nesebično pružili kada su bile poplave. Mi to nikada ne zaboravljamo.

Miško

pre 1 godinu

Srbija svima pruža ruku prijateljstva, nadam se da će Slovenija to umeti da ceni.

Saki

pre 1 godinu

Svaka saradnja sa našim susedima je veoma bitna obostrano, samo udruženi možemo napredovati u globalu

Ružica

pre 1 godinu

Slovenija je pomagala Srbiji, a sada smo mi u poziciju da nudimo pomoć, zahvaljujući dobroj politici i radu Vade i predsednika Vučića.

Tina

pre 1 godinu

Srbija i Slovenija imaju dobru saradnju koja će se nastaviti i u budućnosti.

Olja

pre 1 godinu

Lep gest Srbije. Srbijabuvek treba da bufr na raspolaganju svojim prijateljima.

Sonja

pre 1 godinu

Saradnja I prijateljski odnosi sa zemljama u regionu su od velikog znacaja za nasu zemlju.

Moma

pre 1 godinu

Vazno je da održavamo dobru saradnju sa zemljama u regionu.

Saki

pre 1 godinu

Pomoći u teškim trenucima kao što smo mi činili Sloveniji kada su imali velike požare je stvar koja se ceni, zato smo tu da se pomažemo

Olja

pre 1 godinu

Odrzavamo najbolje moguce odnose sa Slovenijom i razvijamo saradnju u svim oblastima...

Nikola

pre 1 godinu

Slovenija je jedina država u regionu koja nije ljubomorna na jaku Srbiju, zato što su oni jednako razvijena i jaka država sa odličnim životnim standardom!

Bora

pre 1 godinu

Srbija je uvek bila nesebicna, a od kada je Vucic na vlasti prijateljstva sa ostalim zemljama su sve jaca, ostvaruju se medjunarodne saradnje i ekonomija i privreda napreduju.

Makica

pre 1 godinu

U svakom trenutku smo uz Sloveniju i tu da pružimo pomoć,kao što su i oni nama pomogli u najtežem trenutku za vreme poplava!

Vanja

pre 1 godinu

Nadamo se unapredenju saradnje sa Slovenijom na svim poljima.

Mare

pre 1 godinu

Smatram da je Slovenija je drzava koja podrzava Srbiju ka Evropskoj uniji i treba odrzavati pozitivne odnose sa njima kao i prosiriti vojnoekonomsku saradnju sa kompanijama iz Slovenije.

Maja

pre 1 godinu

Prijatelji će se uvek pronaći jedni drugima u nevolji! Živelo prijateljstvo Slovenije i Srbije!

Lola

pre 1 godinu

Srbija se zalaže za dobre odnose sa svima u okruženju, jer samo zajedno mozemo da unapredimo celokupnu situaciju na Balkanu.

Nikola

pre 1 godinu

Vlada Slovenije pruza podršku Beogradu na evropskom putu

Ana

pre 1 godinu

U poplavama i drugim prirodnim nepogodama Srbija je pomogla Sloveniji, uvek ćemo se naći jedni drugima, sada Slovenija može da pruži podršku Srbiji na putu razvoja i ostvarivanja kompromisnih rešenja.

Sanja

pre 1 godinu

Slovenija je jedan od ključnih trgovinskih partnera nasoj drzavoj

Duško

pre 1 godinu

Puna podrška za vojnu saradnju Slovenije i Srbije!

borković

pre 1 godinu

Srbija i Slovenija su primer kako zemlje regiona mogu da razvijaju bilateralne odnose i jačaju saradnju u mnogim oblastima, upkos nekim još uvek otvorenim pitanjima

Ceca

pre 1 godinu

Visok je nivo političke i privredne saradnje izmedju Srbije i Slovenije

Ivana

pre 1 godinu

Dve zemlje imaju dobre političke i privredne odnose, sto znaci nasoj drzavi

Maja

pre 1 godinu

Postoji prostor da ekonomska saradnja dve zemlje bude još veća.

Ena

pre 1 godinu

Slovenija je zemlja sa kojom moramo da razvijamo ekonomsku saradnju i učvrstimo prijateljske odnose, jer nam mnogo može pomoći da ubrzamo put ka EU.

Nikola

pre 1 godinu

Slovenska vlada je pohvalila reformske poteze Beograda

Sanja

pre 1 godinu

Slovenija može da ponudi specifična znanja svojih firmi radi pospešivanja privredne delatnosti u Srbiji

Olja

pre 1 godinu

Srbija ima izuzetno dobre odnose sa Slovenijom,i tu je jedna za drugu zemlja za sve što treba.

Ceca

pre 1 godinu

Slovenija za Srbiju predstavlja prozor ka Evropskoj uniji

Suza

pre 1 godinu

Srbija je uvek tu, kada su nevolje i stradanja nevinih ljudi u pitanju! Srbija ima razumevanja i volju da svakom pomogne! Naši ljudi žive u svim zemljama u okruženju, mi mislimo na njih! Slovenija i Srbija moraju da se potpomažu!

Boza

pre 1 godinu

Srbija je uvek tu za prijatelje. Uvek ćemo pomoći koliko možemo.

Pavleeee

pre 1 godinu

Slovenija je pokazala svoje prijateljstvo prema Srbiji,i mi ćemo znati da uvek to cenimo

Biljana

pre 1 godinu

Centar za vanredne situacije će uvek izaći u susret svima kojima pomoć bude potrebna pa tako i Sloveniji nama bliskoj državi.

Pavle

pre 1 godinu

Srbija će uvek biti veran prijatelj Sloveniji.

Vidoje

pre 1 godinu

Veoma znacajna poseta naseg ministra sa nasim prijateljima iz Slovenije

Cicinkira

pre 1 godinu

Srbija ce se uvek naci Sloveniji ako joj bude bila potrebna kao sto se i nasla proslog leta kada su buktali pozari u Sloveniji, kao sto se i Slovenija nasla Srbiji 2014 u vreme velikih poplava.

Slobodan

pre 1 godinu

Saradnja izmedju dveju zemalja, u svakom pogledu je od velikog znacaja kako za Srbiju, tako i za Sloveniju.

Ana

pre 1 godinu

Nadam se daljoj uspesnoj i jos boljoj saradnji izmedju dve prijateljske zemlje

Lotusjack23

pre 1 godinu

Slovenija je ekoloski najcistija zemlja na svetu,mozemo dosta toga da unapredimo kroz saradnju sa njima

Persida

pre 1 godinu

Jačanje saradnje Slovenije i Srbije kao i uzajamna pomoć kada su prirodne katastrofe u pitanju je za svaku pohvalu.

Sinisa

pre 1 godinu

Uvek smo imali odlicne bilaterlane odnose sa prijateljskom Slovenijom. Nadamo se da ce tako i ostati.

Neša

pre 1 godinu

Izuzetno značajna saradnja Srbije i Slovenije.

Andrijana

pre 1 godinu

Svaki ministar nase zemlje radi na odrzavanju pozitivnih odnosa sa susednim zemljama.

Danica

pre 1 godinu

Srbija i Slovenija imaju prijateljski odnos i dobru saradnju i uvek mogu da računaju jedna na drugu

isidora

pre 1 godinu

Izuzetno pozitivna i hrabra izjava ministra Vučevića koji je pokazao veliku solidarnost i spremnost na pomoć prijateljskoj Sloveniji u slučaju elementarnih nepogoda.

Slavko

pre 1 godinu

Ovo je jos jedan plus za Srbiju i nas narod...samo da je mira

Luka

pre 1 godinu

Bravo!Tako se održavaju dobri komšijski odnosi!Bravo za Srbiju!Samo napred!

Ivana

pre 1 godinu

Nikada bolji odnosi dve zemlje. Saradnja na visokom nivou u oblasti medicine, nauke i pomoci u vanrednim situacijama. Slovenija kao clanica EU to prepoznaje i ume da ceni

kaja

pre 1 godinu

Saradnja Srbije i Slovenije u oblasti odbrane je već uhodana i ima veoma dobre bilateralne odnose, što se pokazalo i u slučaju požara u Sloveniji, gde je Srbija pružila pomoć.

Danica

pre 1 godinu

Srbija i Slovenija imaju iskren prijateljski odnos

Dijana

pre 1 godinu

Odnosi sa Slovenijom su, u poslednje vreme, jako dobri i plodonosni. Uzajamna saradnja je u progresu, sto treba i da ostane ali i da se nadgradjuje.

Nikola

pre 1 godinu

Koliko dajes toliko vredis. Srbija ima sta da da i da deli.

Biljana

pre 1 godinu

Jos veca saradnja i uspesniji odnosi sa Slovenijom su ono sto nam treba. Nas predsednik Vucic i ministar Vucevic rade na jacanju takvih odnosa.

Persida

pre 1 godinu

Saradnja Slovenije i Srbije je dobra ali uvek može bolje. Trenutno se čitav svet naoružava pa i kada je vojna industrija u pitanju, možda će doći do još bolje saradnje.

Pavle

pre 1 godinu

Srbija i Slovenija su imale uvek korektan odnos i uvek su tu da se medjusobno pomognu kad zatreba.

Bane

pre 1 godinu

Srbija je uvek otvorena za saradnju sa svim dobronamernim državama i organizacijama.

Lena

pre 1 godinu

Srbija je uvek tu da pomogne svojim iskrenim prijateljima. Sve je mnogo lakse kada imamo na koga da se oslonimo.

daca

pre 1 godinu

Ministri su razgovarali o aktuelnim političkim i bezbednosnim temama u regionu, kao što su dijalog Beograda i Prištine, rat u Ukrajini i evropska perspektiva Zapadnog Balkana.

Mile

pre 1 godinu

Slovenija i Srbija su susedne zemlje sa dugom i bogatom istorijom, koje su tokom godina razvile snažne kulturne, ekonomske i političke veze. I taj odnos svakog dana jača. Idemo dalje.

igor

pre 1 godinu

Slovenci i Srbi su pokazali izuzetnu solidarnost i međusobnu podršku u vanrednim situacijama i kada je bilo potrebno, a posebno u borbi protiv požara.

sonjs

pre 1 godinu

Saradnja u okviru regionalnih inicijativa, kao što su Balkanske vojnomedicinske snage, izuzetno je važna za stabilnost i bezbednost regiona Zapadnog Balkana.

Persida

pre 1 godinu

Samo se sa prijateljima nesebično deli sve što se ima a naše dve zemlje su u prijateljskim odnosima i nesebično jedna drugoj pružaju pomoć kad god je to potrebno a naročito kad prirodne katastrofe treba obuzdati.

Dijana

pre 1 godinu

Slovenija je prijateljska zemlja sa kojom imamo mogućnost za bolju ekonomsku i svaku drugu saradnju

Marija

pre 1 godinu

Srbija je uvek sve nesebično delila sa svojim ptijateljima!

Ivana

pre 1 godinu

Srbija će uvek podržavati Sloveniju i imaju odlično saradnju na mnogim poljima!

maja

pre 1 godinu

Kada sirimo prijateljstvoo i mir to i dobijemo nazad...a mir je ono sto narodu treba

Rile

pre 1 godinu

Slovenci i Srbi dele mnoge sličnosti, poput strasti prema sportu, dobroj hrani i tradicionalnim vrednostima. I treba da nastavimo u tom smeru , Vučeviću bravo.

boban

pre 1 godinu

Reforme odbrane i modernizacija vojske bile su jedna od tema razgovora, a ministar Šarec je predstavio dugoročni program razvoja i ulaganja u opremanje slovenačke vojske do 2040. godine.

Maki

pre 1 godinu

Srbija nesebično pomaže drugima u nevolji tako nam se i vraća i druge države pružaju posršku i pomoć Srbiji.

nikola

pre 1 godinu

Ministarstva odbrane Srbije i Slovenije pokazala su zainteresovanost za zajedničke projekte i proizvodnju borbenih sistema, što bi moglo doprineti jačanju vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje.

Cile

pre 1 godinu

Slovenija i Srbija sarađuju u različitim oblastima, kao što su trgovina, turizam, kultura i nauka, i u vojnom smislu imamo kako da pomognemo jedni drugima.

sara

pre 1 godinu

Saradnja u oblasti vojne medicine, veterine, obrazovanja i logistike izuzetno je važna za unapređenje bilateralnih odnosa i međusobno poverenje.

Jole

pre 1 godinu

Slovenci su poznati po svojoj gostoprimljivosti, a srpski narod po toplini i otvorenosti, što čini interakciju između ove dve nacije vrlo prijatnom. Vučević odličan ministar.

Sloba

pre 1 godinu

Ovo je još jedan dokaz da je Srbija otvorena za saradnju sa svim državama.

ivan

pre 1 godinu

Ministar Vučević posetio je Poligon Pokljuka gde se obučava 132. gorski puk, što je bio odličan primer saradnje i razmene iskustava u oblasti vojne obuke.

Maki

pre 1 godinu

Srbija je uvek prijateljski raspoložena za jos bolju saradnju sa drugim zemljama.

Kole

pre 1 godinu

Slovenija i Srbija su se zajedno suočavale sa izazovima u prošlosti, ali su uspele da prevaziđu razlike i da razviju prijateljske odnose zasnovane na međusobnom poštovanju.

Hana

pre 1 godinu

Oduvek je Srbija imala dobre i prijateljske odnose sa Slovenijom. I tako će i ostati.

Hana

pre 1 godinu

Kao države koje se nalaze u srcu Evrope, Slovenija i Srbija su važne karike u regionu, koje igraju značajnu ulogu u održavanju stabilnosti i prosperiteta.

Zoran

pre 1 godinu

Slovenija je uvek Srbiji pruzala nesebicnu podrsku ,tako da i zasluzuje svu podrsku i pomoc od Srbije

goran

pre 1 godinu

Slovenija podržava evropski put Srbije, što je od izuzetnog značaja za dalji napredak Srbije ka EU, a ministar Šarec je bio veoma pozitivan u stavu prema Srbiji i njenim evropskim integracijama.

Gana

pre 1 godinu

Slovenci i Srbi su se međusobno podržavali u teškim vremenima, kao što su prirodne katastrofe ili pandemija COVID-19, što pokazuje snagu njihovog partnerstva. Nastavljamo isto Vučević sjajan.

Maki

pre 1 godinu

Slovenija i Srbija pomažu jedni drugima,ponosni smo sto Srbija ima sve višeborijatelja i saradnika.

Ivan

pre 1 godinu

Srbija ce uvek gajiti dobre odnose i veliko prijateljstvo sa Slovenijom!

Miki

pre 1 godinu

Srbija i Slovenija su zemlje sa kojima se rado sarađuje i u koje se rado putuje, jer su sigurne, otvorene i prijateljski nastrojene. Nema razloga da ne bude tako i dalje.

Maki

pre 1 godinu

Slovenija i Srbija dele pomoć i podršku jedni drugima,Slovenija nas podržava oko situacije sa KiM.

Milica

pre 1 godinu

Slovenija i Srbija nastavljaju da razvijaju svoje prijateljske odnose.

Siki

pre 1 godinu

Srbija i Slovenija neguju dobre diplomatske odnose!

ratko

pre 1 godinu

Srbija i Slovenija su dva bratska naroda i moramo uvek biti jedni uz druge

Ivan

pre 1 godinu

Nadamo se da će nam Slovenija pružiti pomoć na našem evropskom putu

Mila

pre 1 godinu

Na Srbiju naši prijatelji iz Slovenije mogu da računaju. Kada je u pitanju pomoć, uvek smo tu da se nađemo.

Biba

pre 1 godinu

Slovenija i Srbija su uvek imali lepu saradnju!poboljsanje odnosa i saradnje je uvek je dobrodisla

ana

pre 1 godinu

Slovenija je iskreni prijatelj Srbije, uvek mogu da ocekuju nasu pomoc

Ivan

pre 1 godinu

Dobro bi nam došli ozbiljni investitori iz Slovenije

Gaga

pre 1 godinu

Srbija je uvek tu za sve bivše Jugoslovenske republike

Ana

pre 1 godinu

Srbija je oduvek bila u dobrim odnosima sa Slovenijom.Današnji sastanak Vučićevog ministra sa Šarecom će jos vise učvrstiti odnose i saradnju.

Ljuba

pre 1 godinu

Ova Srbija danas na celu sa Vucicem je cenjena, postovana drzava koja nesebicno deli sa prijateljskim drzavama.

Kaća

pre 1 godinu

Prijateljstvo i saradnja sa Slovenijom su ono na šta smo jako ponosni. Neka tako ostane uvek.

Tamara

pre 1 godinu

Srbija će sve deliti sa Slovenijom, isto kao što je ona sa nama 2014. godine.

Ivan

pre 1 godinu

Ima još prostora za unapređenje ekonomske saradnje Srbije i Slovenije

Branka

pre 1 godinu

Srbija je uvek sve delila i davala svojim prijateljima sve sto im je potrebno

Tea

pre 1 godinu

I trebamo da održavano prijateljske odnose sa svima. Bravo!

Aca Voždovac

pre 1 godinu

Srbija je mnogim zemljama pomogla u nevolji i ponosan sam na nas .

Ljubica

pre 1 godinu

Lepo je citati ovakve naslove. Dobro je da ima ko da vodi na pravi nacin ovu nasu divnu Srbiju.

Nik

pre 1 godinu

Jako je vazno razvijati dobre odnose sa zemljama u regionu , dosta je bilo ratova i nesuglasica.

Ivan

pre 1 godinu

Očekujemo još bolje odnose između naših dveju zemalja

Gera

pre 1 godinu

Srbija ce pomoci svima kojima je potrebna pomoc

Maki

pre 1 godinu

Bravo, ministre! Srbija je najbolja država na svetu!

Stojan

pre 1 godinu

Kome god je bila potrebna pomoć, Srbija je odmah se za istu ponudila , mi smo empatican narod .

Ilija

pre 1 godinu

Medjusobna saradnja i podrska zemalja regiona ce dovesti do napretka i do ocuvanja mira i stabilnosti

Raka

pre 1 godinu

Slovenija se nama našla kada je bilo potrebno i mi to nikada nećemo zaboraviti.

Mitra

pre 1 godinu

Ministru Šarecu je važna saradnja u okviru regionalnih inicijativa i da Slovenija i Srbija odlično sarađuju u okviru Balkanskih vojnomedicinskih snaga.

Nika

pre 1 godinu

Srbija poštuje sve zemlje a Slovenija je svakako jedna od njih .Ono sto Srbija karakteriše jeste da pruža podrsku i pomaže uvek a Slovenija je svakako prijateljska zemlja.

Dragan

pre 1 godinu

Srbija je prijatelj svima i zauzvrat ne očekujemo ništa sem osnovnog poštovanja .

Boban

pre 1 godinu

Politika Srbije je politika mira i stabilnosti, politika ulaska u EU, politika vojne neutralnosti, politika saradnje i dijaloga sa svim zemljama posebno zemljama iz regiona

Kaca

pre 1 godinu

Velikodusnost Srbije je nadaleko poznata, za saradnju i pomoć svoim prijateljima

Jela

pre 1 godinu

Prijatelji se u muci poznaju. Kako je Slovenija bila uz nas kada je bilo potrebno, tako ćemo i mi biti uz nju kad god zatreba.

Jela

pre 1 godinu

Srbija je u prijateljskim odnosima sa Slovenijom ,srpski narod nikad neće zaboraviti pomoć koju je Slovenija pružila Srbiji za vreme poplava 2014. godine.

Jovan

pre 1 godinu

Prilikom danasnjih razgovora u Sloveniji ministar Vucević je rekao da će kao i do sada Srbija uvek biti spremna za pomoć Sloveniji.

Ana

pre 1 godinu

Slovenija je usmerena na rešavanje zajedničkih izazova.

Aca

pre 1 godinu

Ovaj susret je bio prilika i za razmenu mišljenja o aktuelnim prilikama na polju bezbednosti u regionu.

Tea

pre 1 godinu

Razgovarali su o reformama odbrane i modernizaciji vojske, sto nam je od posebne važnosti.

Ana

pre 1 godinu

Slovenije i Srbija su uvek bile prijateljski nastrojene, tako da se saradnja nastavlja na svim poljima.

Kika

pre 1 godinu

Mi s pozicije Srbije smo veoma zainteresovani da zadržimo i, ako je moguće, unapredimo vojnoekonomsku i vojnotehničku saradnju sa kompanijama iz Slovenije.

Sava

pre 1 godinu

Slovenija i Srbija odlično sarađuju u okviru Balkanskih vojnomedicinskih snaga.

Marijana

pre 1 godinu

Srbija i Slovenija će uvek biti tu jedna za drugu.

Jela

pre 1 godinu

Sve pohvale za potpredsednik Vlade i ministra odbrane Miloša Vučevića što se sastao danas u LJubljani sa ministrom odbrane Republike Slovenije Marjanom Šarecom

Boki

pre 1 godinu

Na današnjem sastanku u Sloveniji ministar Vučević je sa Šarecom razgovarao i o vojnoekonomskoj i vojno tehničkoj saradnji.

Mima

pre 1 godinu

Hvala na ponudjenoj pomoći u digitalizaciji zajedničkog arhivskog nasleđa.

mare9

pre 1 godinu

Nasa drzava je uvek nesebicno pomagala prijateljima u nevolji

Zoka

pre 1 godinu

Raduje me ovako lepa saradnja sa zemljama u okruženju.

mare9

pre 1 godinu

Gradjani Srbije nikad nece zaboraviti ogromnu pomoc Slovenije za vreme velikih poplava

Jaca

pre 1 godinu

Danasnji sastanak u Sloveniji samo je pokazao da je veza Srbije i Slovenije neraskidiva i da ce se jos vise ojacati u buducnosti.

Maja

pre 1 godinu

Hvala Sloveniji što podržava evropski put Srbije.

Sanja

pre 1 godinu

Veoma je važno znati da imaš prijatelje na koje se možeš osloniti u najtežim trenucima. Srbija je uvek tu za svoje prijatelje.

Nevena

pre 1 godinu

Srbija je uvek bila zemlja koja izlazi u susret svojim prijateljskim zemljama. Nikad nije sebična bila, a sada kad je vodi jedan dobar čovek ona je još bolja i naprednija

Jovan

pre 1 godinu

Na danasnjem sastanku u Sloveniji ministri su se dogovorili o vojnoj saradnji Srbije i Slovenije.

Rasa

pre 1 godinu

Kolikoo ko nama pomaze toliko cemo i mi njemu. Slovenija je poslala pomoc u poplavama.

Ljubica

pre 1 godinu

Slovenija i Srbija imaju dobre odnose i dobru ekonomsku saradnju. Dobro je za obe zemlje uvek unapređivati saradnu u svim sferama.

NemanjaSD

pre 1 godinu

Srbija kao regionalni lider i partner zeli sve najbolje nasim prijateljima iz Slovenije. Necemo nikada zaboraviti kako su nam pomagali kada smo imali poplave 2014. godine!

nikola

pre 1 godinu

Slovenija je oduvek bila pouzdan partner Srbiji i jedna od zemalja koja nam se uvek nasla da pomogne kada smo bili u nevolji. Pomoc prilikom poplava 2014. godine nikada necemo zaboraviti!

NemanjaSD

pre 1 godinu

Slovenija je uvek bila prijateljski nastrojena prema Srbiji i ulagala dosta novca u nasu zemlju. Uvek su se trudili da nam pomognu i kao takvi su iskren prijatelj Srbije i Srba!

Mija

pre 1 godinu

Kada pročitamooo kako to Srbija daje i dat će i poštuje i voli slovenskii narod nama srce stane !!!! Slovenci VAS a i NAS OVDJE MRZE a ne da nas nevole !!!! Sve ove godine mi,,, koji smo se nekako izborili sa našim obrazovanjem za neka malo bolja radna mesta još još nemogu nam mnogo !!!! Oni ljudi ovde koji spadaju u niži razred ,,,te ljude ponižavaju ,nazivaju ih """bosanci """ glupi ,ismevaju ih itd !!!!! Sve ove god ..branim naš narod od ,,,SLOVENSKOG ,,,,koji je na žalost još uvek i bit će uvek samo svoj,,,neće ti dati ni čašu vode a tek koru hleba !!!! Ima mnogo da se kaže ali toliko dragi naši SRBI !!!!!

Solo

pre 1 godinu

Neznam od kad su nam to Slovenci prijatelji .???..mozda jedino kad se posecuju Politicari..!!

Njanja

pre 1 godinu

Srbija se uvek zalaže za saradnju sa Slovenijom

Ruza

pre 1 godinu

Zahvaljujuci Vučiću Srbija ima dosta prijatelja i poslovnih partnera

Sanja

pre 1 godinu

Srbija je uvek nesebicno sve delila i pomagala svima koji su bili u nevolji, a tako ce biti i u buduce

Milica

pre 1 godinu

Srbija ce uvek pomagati Sloveniji kao sto je ona pomagala Srbiji.

Pera

pre 1 godinu

Treba negovati prijateljstvo sa svin zemljama, tako se vodi politika.

marko

pre 1 godinu

Srbija nesebično pruža pomoć mnogim država. Pomogla je u vanrednm situacijama, medicini i mnogim drugim oblastima.

milan

pre 1 godinu

Ovakve posete su prilika da Srbija jača svoju vojnu industriju i ponudi svoja vozila i naoružanje drugim državama.

Darko

pre 1 godinu

Srbija ima puno toga da ponudi Sloveniji, svoje vozila, naoružanje i mnoge druge stvari iz oblasti vojne industrije.

Vera

pre 1 godinu

Srbija i Slovenija nisu neprijatelji, već susedi sa zajedničkom prošlošću koja vezuje i obavezuje.

Ana

pre 1 godinu

Srbija čuva i poštuje svoje prijatelje naravno ka ima takvog predsednika

Cecilija

pre 1 godinu

Republika Slovenija može uvek da računa na podršku i pomoć Srbije.

Marija

pre 1 godinu

Samo zato što smo jaka i stabilna zemlja, za primer smo okolini i naše malo što imamo dajemo drugima.

Maja

pre 1 godinu

Drago mi je na prijateljstvu između Srbije i SLOVENIJE

Vera

pre 1 godinu

Najpotrebnija je pomoć u prirodnim nepogodama i katastrofama za koje smo nepripremljeni.

Lea

pre 1 godinu

Srbija je uvek prema svima bila darežljiva i prijateljska zemlja

Sofija

pre 1 godinu

Slovenija nam je iskreni prijatelj i pomaganje je uzajamno.

Vera

pre 1 godinu

Ne daj Bože da zatreba, Srbija će uvek pomoći koliko može u teškim situacijama poput poplava i požara.

Jaca

pre 1 godinu

Slovenija je veliki prijatelj Srbiji i dve zemlje ostvaruju odlučnu saradnju.

Jasna

pre 1 godinu

Građani Srbije i srpski narod neće nikad zaboraviti pomoć koju je Republika Slovenija pružila za vreme poplava.

Vera

pre 1 godinu

Pomoć prijatelja u najtežim situacijama nikad se ne zaboravlja.

Jela

pre 1 godinu

Srbija i Slovenija će nastaviti put saradnje i dobrih odnosa.

Mica

pre 1 godinu

Svaka čast na razumevanju za taj narod. Treba pokazati našu veličinu

Iva

pre 1 godinu

Pripadnicima islamske veroispovesti srećan početak Ramazana. Neka provedu u miru i sreći sa svojim najbližima.

Milica

pre 1 godinu

Srbija ima sve veci broj prijateljskih drzava.

Iva

pre 1 godinu

Predsednik Vucic je covek koji postuje sve vere, mir i sloga je ono sto je svim narodima potrebno, pridruzujem se cestitkama.

Ruza

pre 1 godinu

Srecan praznik svim pripadnicima islamske veroispovesti povodom pocetka meseca Ramazana.

Ruza

pre 1 godinu

Bajram serif mubarek olsun svim vernicima muslimanske veroispovesti.

Iva

pre 1 godinu

Srećan početak Ramazana našim sugrađanima islamske veroispovesti. U zdravlju slavili.

Dule

pre 1 godinu

sve pohvale za ministra Vucevica veliki napredak Srbije

Dragana

pre 1 godinu

Jos jedno prijateljstvo izmedju dve zemlje i napredak

Iva

pre 1 godinu

Puno blagostanja i uspeha svim vernicima islamske veroispovesti, ljubavi, sreće i mira, povodom početka meseca Ramazana.

Ruza

pre 1 godinu

Cestitamo svim vernicima islamske veroispovesti. Vucic se uvek zalagao za jednakost svih naroda u Srbiji.

Ruza

pre 1 godinu

Vucic uvazava svaku veru, i svakog gradjanina nase zemlje.Srecan praznik!

Suncica

pre 1 godinu

Tako radi jedan lider jedne zemlje,Vucic sve vere,i svaki narod postuje! Srecan parznik!

Maja

pre 1 godinu

Predsednik nas svaki dan prijatno iznenadi sa svojim fantastičnim potezima u svojoj politici.

Tanja

pre 1 godinu

Vucevic i Sarec su imali mnogo tema za razgovor

Nevena

pre 1 godinu

Predsednik Vucic radi na odrzavanju prijateljskih odnosa sa mnogim zemljama.

Nana

pre 1 godinu

Slovenija i Srbija imaju razlicita gledista u pogledu NATO-a ali je vazno da postoji razumevanje

Nada

pre 1 godinu

Postoji mnogo prostora i pblasti za saradnju sa Slovenijom, moramo iskoristiti te mogucnosti

Sanja

pre 1 godinu

Nazalost, cesto se pokaze ko je ko tek u nevolji, mi smo uvideli da nam je Slovenija prijatelj kada nam je bilo tesko

Sanja

pre 1 godinu

Slovenija može da računa na iskreno partnerstvo Srbije.

Boba

pre 1 godinu

Svi se mi zalazemo za mir, ali treba se naoruzavati i proizvoditi vojnu tehniku kao da ce sutra rat

Ana

pre 1 godinu

Srbija i Slovenija treba da nastave da grade svoju uspesnu saradnju.

Ana

pre 1 godinu

Srbija i Slovenija treba da nastave da grade svoju uspesnu saradnju.

Ana

pre 1 godinu

Srbija i Slovenija treba da nastave da grade svoju uspesnu saradnju.

Vera

pre 1 godinu

Sa Slovenijom se vec saradjuje na brojnim poljima, ali to ne znaci da dijapazon ne moze da se prosiri

Gaga

pre 1 godinu

Svi smo svesni da je na Balkanu jako bitno da postoji razumevanje i dobra multillaterarna saradnja

LINDA

pre 1 godinu

U ovom momentu odbrana i vojnomedicinska pitanja su od najvece vaznosti

Mikica

pre 1 godinu

Ministar za odbranu Republike Srbije Milos Vucevic je prilikom posete Sloveniji jos jednom potvrdio prijateljsko- saradnickie odnose da su i dalje u skladu sa postovanjem i vodjenjem politike izmedju Republike Slovenije i Srbije.

Cica

pre 1 godinu

Srbija neguje iskreno prijateljstvo sa svim zemljama Evrope. Neka se ovakva saradnja nastavi i u buducnosti

Sale

pre 1 godinu

Srbija na čelu sa Vučićem je uvek pružala pomoć prijateljskim zemljama.

Nina

pre 1 godinu

Slovenija je uvek imala pozitivan stav prema Srbiji.

Duki

pre 1 godinu

Moramo gajiti što bolje odnose i sa Slovenijom i to na svim poljima.

Sehemimi1

pre 1 godinu

Važnost razgovora bio je i o arhivi prošle zajedničke države,ponudjena je i pomoć u digitalizaciji zajedničkog arhivskog nasleđa.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija