• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.03.2023

11:30

SKANDALOZNA PRESUDA! Vučićević: Idem šest meseci u zatvor zbog dva tvita (VIDEO)

printscreen

Politika

SKANDALOZNA PRESUDA! Vučićević: Idem šest meseci u zatvor zbog dva tvita (VIDEO)

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević, gostujući u Jutarnjem programu na Hepi televiziji kod Milomira Marića, govorio je o presudi koju je dobio zbog tvitova o novinaru i nekadašnjem direktoru Televizije N1 Jugoslavu Ćosiću.

Vučićević je rekao da je Drugi osnovni sud u Beogradu poslao dopis sa nalogom za izdržavanje zatvorske kazne u periodu trajanja od šest meseci.

- Nalog za osuđenog, tj. mene, se upućuje na izdržavanje kazne, 3. aprila 2023. godine treba da se javim na služenje zatvorske kazne u trajanju od šest meseci - rekao je glavni i odgovorni urednik Informera i dodao:

- Ja sam osuđen zbog dva tvita, verovali ili ne. Dva tvita koja sam napisao o Jugoslavu Ćosiću. To je presuda koja je u međuvremenu poslata pravosnažno, na koju sam sežalio, žalbe su odbijene, osuđen sam 25. marta 2021. godine. Presudu je doneo sudija Dejan Garić, kao da sam ubio tri čoveka, ima 20 strana, u pitanju je Drugi osnovni sud u Beogradu. Kaže da sam ja kriv i da treba da idem u zatvor.

Foto: printscreen

Kako je Vučićević objasnio, u presudi piše da je kriv jer je u stanju uračunljivosti svestan svog dela i njegove zabranjenosti uvredio privatnog tužioca Jugoslava Ćosića navodeći da je sluga mafijaško tajkunske hobotnice, šiptarski plaćenik i da obavlja prljave čposlove za krvav keš. 

- Ja sam osuđen za tri tvita na šest meseci zatvora, odnosno na 200.000 dinara. Odbio sam to da platim i dobio sam ovo rešenje. Odbio sam da platim jer ova presuda nema veze sa zakonom, ni sa logikom. Ja napišem tri tvita i kažem da je Ćosić šiptarski plaćenik i na sudu to dokažem - rekao je on i nastavio:

- Informer je 2019. godine, kao i neki drugi mediji, objavio bankarske izvode gde se vidi da je kontroverzni albanski biznismen iz Tirane Baški Ulaj, koga američka federalna vlast sumnjiči i optužuje za ozbiljna krivična dela, čak ga sumnjiče i za poslove sa narkoticima. Dakle, njegova firma je uplatila firmi Jugoslava Ćosića, odnosno firmi njegovih rođaka, da bi oni za njih radili neke marketinške usluge. Logično je da kada neko prima pare od šiptara, da je on šiptarski plaćenik. 

Foto: printscreen

Kako navodi, to ga je strašno uvredilo i sud u Srbiji ceni da je preživeo jezive duševne bolove i da je njegova porodica i okolina strašno zbog toga patila.

- Da li je meni to zabranjeno da mislim? Da li je ovo zemlja u kojoj se zbog verbalnog sukoba ide u zatvor? Ajdemo onda svi u zatvor. Znate li šta sve Mariću i meni pišu na tviteru, hoće li neko zbog toga u zatvor? Pa neće - rekao je Vučićević i dodao:

- Kažu da mi živimo u strašno velikoj diktaturi, u državi bez zakona, u državi u kojoj jedan ćovek o svemu odlučuje... da li neko od tih hejtera može da pokaže ovakav papir? A pišu svašta o predsedniku. Najstrašnije i najveće gadosti se objavljuju o porodici Vučić, a niko nikada nije odgovarao zbog toga. U civilizovanom svetu je to neko delo, ovde nije. Ovde je delo i ide se u zatvor zbog dva tvita. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ratko

pre 1 godinu

TO JA SVE VREME PRICAM STOKA PLJUJE PO SRBIJI PLJUJU PO SVEMU STO JE SRPSKO ,IZDALI ZEMLJU UNISTILI VOJSKU SRBIJE TOPILI TENKOVE JOS LJUBE ZADNJICU SIPTARIMA I ONI SLOBODNO SETAJU SRBIJOM I DALJE PLJUJUCI. PONOS KOJI JE BRITANSKA SPIJUNCINA SLOBODAN KO PTICA NA GRANI , SOLAKOVA SRBOMRZNA TELEVIZIJA SE SLOBODNO PUSTA PO SRBIJI DOK SE ISMEVA SRBIJI . A COVEK KOJI REALNO PISE ,MADA SE NI MENI NEKAD NE SVIDJAJU NEKE STVARI ,MADA NIKAD NIJE LAGAO ,TREBA 6 MESECI U ZATVOR . TO JE BRUKA ZA NASE PRAVOSUDJE I JOS JEDNOM SE POKAZUJE DA U PRAVOSUDJU IMA JOS OSTATAKA ZUTE BAGRE

Darija

pre 1 godinu

Gospodine Vucicevicu, to sto vi licno podrzavate i poznajete predsednika Gospodina Vucica, to vam ne daje za pravo da druge Ljude omalovazavate i ponizavate. Budite realni jednom u Zivotu i priznajte sebi kakva ste Osoba. Samo ce te tako moci da prevazidjete vase Probleme. A sud je jedan i treba ga Postovati.

Rada

pre 1 godinu

Kada predsednik Vučić konačno dođe na vlast tajkunske sudije neće više terati u kazamate ovako divne ljude i nezavisne novinare poput Dragana

corespondent

pre 1 godinu

Situacija u srbskom pravosudju je konstatno loša ili bolje rečeno, skandalozna. Eksponirana količina tužilaca i sudija kao da želi da iza rešetaka smesti nedužne a da krivce nagradi sudskim troškovima i materijanom i nematerijalnom nadoknadom!? Eklatantan primer. Čovek je dokazao da judoslav ćosić prima pare od šiptara ali je ipak kriv - zato što je to dokazao!? Strašno! Umesto ćosića, lakše vam je da strpate Vučićevića u zatvor. Da nije paradoksalno, bilo bi smešno! A, kada bi pravde bilo i ćosić i sudija bi trebali na izdržavanje zatvorske kazne, zbog neistinitosti optižbe i zbog ove sramne presude!!!

Metla

pre 1 godinu

Dragane, ti sluzis okupatorskom rezimu i ti dobro znas, da neces nikada ici u zatvor.

Voja

pre 1 godinu

To je naš nezavisni Sud od nezavisnosti. Ko plati dobro, dobije spor. I to je "pravda" ala stigla od zapada.

Lobotomirani

pre 1 godinu

Zastitimo nezavisnog novinara koji nije platio 200000 rsd pa mora kao uzvratnu meru u zatvor.Dobra kontra za uhapsenog Zlatanovica.

Objavite ako smete

pre 1 godinu

E da hoće da te zatvore, pa da malo odahnemo.

Normalac

pre 1 godinu

Ne smete da mi objavite komentar, a pi.kice udvoričke podguzne?

Zoran

pre 1 godinu

Mala je to kazna. Odavno s trebao u zatvor. Ovi sa Pinka sta kazu bas me interesuje.

Dragi

pre 1 godinu

Čekaj bre majstore...nama čitaocima se obraćaš, tražiš podršku, a ne dozvoljavaš nam da svojim komentarima pomognemo i tebi i Srbiji. Bio jednom jedan ambasador, lep čovek, u usta ga ....., po imenu Kajl Skot...mnogo je voleo Vučića, mrzeo je Srbiju, a za Informer je rekao: Smeće! Dakle, ne pola godine...treba doživotna robija!

Marko

pre 1 godinu

Neka Malo da odmoris, I ti I ovaj narod of tebe, pa posle opet da drndas

jebeni sluga Rošavog glavoseče

pre 1 godinu

Zamisli koliko ćeš robijati kad Vučićev kartel ode s vlasti.

Zagor

pre 1 godinu

Nije Vučko kupio sve,ima i čestitih i poštenih! Gledaj to pozitivno...konačno izlaziš iz mraka Vučićevog šupka,pa makar i 6.mjeseci...možda doživiš katarzu iako je to kratko vreme ?????

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

kao da sam ubio tri čoveka To je prosek, zato što je u taj prosek (šest meseci zatvora zbog tri ubijene osobe) uračunato i to što sin Željka Mitrovića nije i neće biti osuđen ama baš ni na jedan dan zatvora iako je svojim autom bez razloga ubio devojku koja je stajala na trotoaru. Ima mnoštvo dokaza da je u Vučićev(sk)oj Srbiji ljudski život bagatela(n).

Srboholik

pre 1 godinu

Smradovi šiptarski! Jebo ih šolak u dupe

Dragi

pre 1 godinu

Ne ideš ti majstore u zatvor zbog 2 tvita, nego zbog toga što si glasao na referendumu ZA ovakvo Pravosuđe.

Mlađa

pre 1 godinu

Ovo je pravna država, svak za svoje postupke odgovara!

Predragm

pre 1 godinu

A ciji je placenik onaj ko dobija pare od Sputnjika i vrsi propagandu u ime strane drzave ? Ma kada ode Vucic sve takve na robiju zbog izdaje zemlje. Takve Putin izbacuje kroz prozor.

Djurdja

pre 1 godinu

Ako je presuda izrecena u ime naroda, mene izuzmite. Stidim se u svoje licno ime.

Slovenac 1952

pre 1 godinu

Več zbog pisanja Informera osudio bi ga na 60. godina a ne meseci!

visocica 1662

pre 1 godinu

Maricu paks jedan hebo te ovaj skiljavi galijasevic a tog smrada cucicevica treba 10g kao i tebe vi ste najvece zlo na tim prostorima.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Naslov petominutne emisije na Jutjub kanalu Bahatih Beograđana: ,,Bahata budala Dragan J. Vučićević napušta brod koji tone i kaže da nevin ide u zatvor...''

Hahahaha

pre 1 godinu

Odavno nisam procitao lepsu vest. Da je pravne drzave ti ne bi ni izlazio iz zatvora

Milan

pre 1 godinu

Ne ideš ti u zatvor zbog "dva tvita" već zato što nisi platio kaznu po presudi suda

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu
Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

21.05.2024

23:00

Planeta

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane
NAKON SMRTI IRANSKOG LIDERA

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom, s kojim je razgovarao o pitanjima formiranja vlade i od koga je zatražio da prilikom odlaska na sahranu Ebrahima Raisija prenese iranskom rukovodstvu da Moskva očekuje da će se saradnja između dve zemlje razvijati na isti način kao i do sada i nakon smrti iranskog lidera.

21.05.2024

23:00

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija